Știri crypto & Bitcoin - SEC respinge cererea ARK 21Shares pentru un ETF Bitcoin spot - Gradul de dificultate al rețelei Bitcoin atinge cel mai ridicat din toate timpurile – 14-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - SEC respinge cererea ARK 21Shares pentru un ETF Bitcoin spot - Gradul de dificultate al rețelei Bitcoin atinge cel mai ridicat din toate timpurile – 14-09-2022

SEC respinge cererea ARK 21Shares pentru un ETF Bitcoin spot

Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite, sau SEC, a dezaprobat oficial cererea pentru fondul tranzacționat la bursă (ETF), ARK 21Shares Bitcoin.

Într-un dosar, SEC a respins o propunere de modificare a regulilor de la Chicago Board Options Exchange, sau Cboe, BZX Exchange pentru a lista și tranzacționa acțiuni ale ETF-ului ARK 21Shares Bitcoin (BTC). SEC a declarat că propunerea de modificare a regulilor, publicată inițial pentru comentarii în Registrul Federal în august 2021, nu ar fi "concepută pentru a preveni actele și practicile frauduloase și manipulatorii" și nici pentru a "proteja investitorii și interesul public".

SEC a declarat că bursa Cboe BZX nu a îndeplinit cerințele de listare a unui produs financiar în conformitate cu regulile sale de practică, precum și cu cele ale Legii privind bursa. Conform acestor restricții, bursele care doresc să listeze un ETF Bitcoin trebuie să aibă "un acord cuprinzător de partajare a supravegherii cu o piață reglementată de dimensiuni semnificative legată de activele Bitcoin de bază sau de referință".

21Shares, un emitent de produse tranzacționate la bursă cu sediul în Europa, a depus cererea pentru ETF Bitcoin la vedere cu Ark Investment Management în iunie 2021, pentru listarea la bursa Cboe BZX sub tickerul ARKB. SEC a avut la dispoziție 180 de zile pentru a ajunge la o decizie sau pentru a deschide oferta pentru comentarii publice. În ianuarie 2022, organismul de reglementare și-a prelungit fereastra de deliberare până în aprilie.

Până în prezent, SEC nu a aprobat nicio cerere de ETF crypto spot pentru listarea acțiunilor în Statele Unite, dar a dat undă verde vehiculelor de investiții legate de contractele futures BTC, inclusiv ofertelor de la ProShares, VanEck și Valkyrie. În octombrie 2021, 21Shares a fost unul dintre cei mai mari emitenți instituționali de produse crypto, cu peste 2 miliarde de dolari în active în administrare raportate. (Sursa EN)

Gradul de dificultate al rețelei Bitcoin atinge cel mai ridicat nivel din toate timpurile

Chiar în momentul în care Bitcoin (BTC) miners au ajutat la minarea celui de-al 19-lea milion de BTC în circulație, dificultatea de minare a rețelei BTC a fost reciprocă, atingând un maxim istoric de 28,587 trilioane.

Dificultatea rețelei Bitcoin este corelată cu puterea de calcul necesară pentru a mina blocurile BTC, care în prezent solicită o rată de hash estimată la 201,84 exahash pe secundă (EH/s), potrivit datelor de la Blockchain.com.

Susținând creșterea bruscă a dificultății rețelei, rata de hash a Bitcoin și-a menținut o poziție de forță pe tot parcursul anului, în timp ce a atins un maxim istoric de 248,11 EH/s pe 13 februarie.

O rată hash mai mare asigură rezistența la atacurile de tip double-spending, care reprezintă procesul de inversare a tranzacțiilor BTC pe blockchain, prin contribuția la cel puțin 51% din rata hash Bitcoin.

Pe 4 martie, cu aproximativ o lună înainte de a atinge un maxim istoric, dificultatea rețelei BTC a înregistrat o ușoară scădere de la 27,96 trilioane la 27,55 trilioane, care a scăzut în cele din urmă la 27,45 trilioane. Cu doar 2 milioane de BTC rămase de minat ca recompense și un aflux de Bitcoin miners din întreaga lume, se așteaptă ca rețeaua BTC să devină din ce în ce mai puternică, pe măsură ce sprijină comunitatea înfloritoare. Se estimează că cele 2 milioane de BTC rămase (din oferta totală de 21 de milioane) vor fi în cele din urmă minate aproximativ până în anul 2140, datorită unor factori precum halving-ul. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.