Știri crypto & Bitcoin - SEC respinge cererea lui SkyBridge pentru un ETF Bitcoin spot - Primarul orașului New York, Adams, va primi primul salariu în criptomonede – 14-05-2022

Știri crypto & Bitcoin - SEC respinge cererea lui SkyBridge pentru un ETF Bitcoin spot - Primarul orașului New York, Adams, va primi primul salariu în criptomonede – 14-05-2022

SEC respinge cererea lui SkyBridge pentru un ETF Bitcoin spot

Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite, sau SEC, a dezaprobat oficial cererea pentru fondul tranzacționat la bursă Bitcoin spot, al First Trust SkyBridge, după mai multe amânări.

Într-un dosar depus, SEC a respins o propunere de modificare a regulilor de la New York Stock Exchange, sau NYSE, Arca pentru listarea și tranzacționarea acțiunilor First Trust SkyBridge Bitcoin ETF Trust. SEC a declarat că orice modificare a regulilor în favoarea aprobării ETF-ului nu ar fi "'concepută pentru a preveni actele și practicile frauduloase și manipulatorii" și nici pentru a "proteja investitorii și interesul public".

Decizia survine după ce SkyBridge a depus prima cerere de listare a unui ETF Bitcoin la NYSE în martie 2021. SEC a desemnat de două ori o perioadă mai lungă pentru a aproba sau dezaproba propunerea de modificare a regulilor pentru ETF în iulie și noiembrie, înainte de a ajunge la decizia sa de acum.

În respingerea sa, SEC a declarat că NYSE nu a îndeplinit cerințele de listare a unui produs financiar în conformitate cu regulile sale de practică, precum și cu cele din Legea privind bursa. În conformitate cu aceste restricții, exchange-urile care doresc să listeze un ETF BTC trebuie să aibă "un acord cuprinzător de partajare a supravegherii cu o piață reglementată de dimensiuni semnificative legată de activele Bitcoin subiacente sau de referință".

NYSE Arca a folosit un exemplu de ordin de piață de 10 milioane de dolari pentru a susține că, cumpărarea și vânzarea unor cantități mari de Bitcoin (BTC) ar avea un "impact nesemnificativ asupra pieței". De asemenea, exchange-ul a făcut aluzie la achiziția de 1,5 miliarde de dolari BTC de către Tesla, în februarie, ca exemplu de obținere a expunerii la criptomonede prin intermediul acțiunilor companiei, argumentând necesitatea unui vehicul investițional diferit cu expunere la BTC, spre deosebire de "proxy-urile Bitcoin imperfecte", care oferă doar "o expunere parțială la Bitcoin, asociată cu riscuri suplimentare". (Sursa EN)

Primarul orașului New York, Adams, va primi primul salariu în criptomonede

Primarul orașului New York, Eric Adams, a anunțat că își va primi primul salariu în Bitcoin (BTC) și Ether (ETH). Salariul nu va fi plătit direct sub formă de crypto; în schimb, va fi emis mai întâi în fiat, sub formă de dolari americani, iar apoi va fi convertit în monedele digitale pe crypCoinbase.

Din cauza Departamentului Muncii din Statele Unite și a diferitelor reglementări la nivel de stat, angajații rezidenți din SUA nu pot, de obicei, să își primească remunerația direct în criptomonede. Acest lucru se datorează în parte faptului că Internal Revenue Service clasifică plățile salariale în dolari ca fiind venituri, în timp ce elemente precum compensațiile pe bază de acțiuni sau criptomonedele sunt clasificate ca bunuri.

Primarul Adams a emis următoarea declarație cu privire la alegerea sa de remunerare:"New York este centrul lumii și ne dorim ca acesta să fie centrul criptomonedelor și al altor inovații financiare. Faptul de a fi în fruntea acestor inovații ne va ajuta să creăm locuri de muncă, să ne îmbunătățim economia și să continuăm să fim un magnet pentru talentele din întreaga lume." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.