Știri crypto & Bitcoin - Șeful băncii centrale din Ungaria dorește interzicerea tranzacționării și minării crypto la nivelul UE - Netflix anunță un nou serial despre hack-ul Bitfinex care a implicat 120.000 de Bitcoin – 25-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Șeful băncii centrale din Ungaria dorește interzicerea tranzacționării și minării crypto la nivelul UE - Netflix anunță un nou serial despre hack-ul Bitfinex care a implicat 120.000 de Bitcoin – 25-06-2022

Șeful băncii centrale din Ungaria dorește interzicerea tranzacționării și minării crypto la nivelul UE

György Matolcsy, guvernatorul Băncii Naționale a Ungariei, a propus o interdicție generală a tuturor operațiunilor de tranzacționare și de minare de criptomonede, în întreaga Uniune Europeană.

Guvernatorul Matolcsy a citat recenta interdicție a criptomonedelor impusă de China într-o postare pe blogul băncii centrale maghiare a.k.a. Magyar Nemzeti Bank (MNB), împărtășită de aceasta și intitulată "A venit timpul să interzicem tranzacționarea și minarea de criptomonede în UE".

De asemenea, a subliniat că banca centrală din Rusia a solicitat o interdicție generală a tranzacționării și minării de criptomonede la nivel național. Răspunzând propunerilor de interzicere a crypto, Matolcsy a declarat:

"Sunt perfect de acord cu propunerea și susțin, de asemenea, punctul de vedere al înaltei autorități de reglementare financiară a UE, potrivit căruia UE ar trebui să interzică metoda de minare utilizată, pentru a produce majoritatea noilor Bitcoin."

Guvernatorul crede cu tărie în potențialul criptomonedelor de a "servi activităților ilegale și de a tinde să construiască piramide financiare". Matolcsy a evidențiat, de asemenea, preocupările exprimate de banca centrală rusă - că valoarea de piață în crypto este determinată de "cererea speculativă pentru o creștere viitoare, care creează bule".

La final, guvernatorul Matolcsy solicită o interdicție totală a criptomonedelor pentru a contracara riscurile investitorilor, legate de piramidele și bulele financiare:

"Cetățenilor și companiilor din UE li s-ar permite să dețină criptomonede în străinătate, iar autoritățile de reglementare vor urmări deținerile acestora." (Sursa EN)

Netflix anunță un nou serial despre hack-ul Bitfinex care a implicat 120.000 de Bitcoin

Gigantul de streaming și producție, Netflix, va produce în curând un serial documentar despre infamul hack Bitfinex - una dintre cele mai mari infracțiuni financiare din 2016, în care au fost furați 119.756 de Bitcoin (BTC) - în valoare de 72 de milioane de dolari la momentul respectiv.

Documentarul Netflix va fi centrat pe un cuplu din New York și pe legătura lor cu spălarea a aproape 120.000 de BTC legați de această infracțiune. Potrivit Netflix, documentarul va fi regizat de cineastul american Chris Smith, iar Nick Bilton va fi co-producător executiv. În anunț se precizează:

"Netflix a comandat un serial documentar despre presupusa schemă a unui cuplu căsătorit, de spălare a unor criptomonede furate, în valoare de miliarde de dolari, în cel mai mare caz de criminalitate financiară din istorie".

Intriga se bazează pe două personaje principale - Ilya Lichtenstein și Heather Morgan - cuplul din New York legat de jaful de 120.000 BTC și implicarea lor în spălarea fondurilor furate.

Netflix notează că "pe măsură ce valoarea Bitcoin furați a crescut, de la 71 de milioane de dolari în momentul hacking-ului, la aproape 5 miliarde de dolari, cuplul ar fi încercat să își lichideze banii digitali prin crearea de identități false și conturi online, precum și prin cumpărarea de aur fizic, NFT-uri și multe altele - totul în timp ce anchetatorii se grăbeau să urmărească mișcarea banilor pe blockchain". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.