Știri crypto & Bitcoin - Senatorul Warren cere Fidelity să abordeze riscurile de a pune Bitcoin în 401(k) - Binance alocă 500 de milioane de dolari pentru a co-investi în Twitter împreună cu Elon Musk

Știri crypto & Bitcoin - Senatorul Warren cere Fidelity să abordeze riscurile de a pune Bitcoin în 401(k) - Binance alocă 500 de milioane de dolari pentru a co-investi în Twitter împreună cu Elon Musk

Senatoarea Warren cere Fidelity să abordeze riscurile de a pune Bitcoin în 401(k)

Guvernul Statelor Unite este din ce în ce mai preocupat de Bitcoin (BTC) în economiile pentru pensie, doi senatori semnalând unele probleme în planurile Fidelity Investments de a include Bitcoin (BTC) în conturile 401(k).

Senatoarele Elizabeth Warren din Massachusetts și Tina Smith din Minnesota și-au exprimat îngrijorarea cu privire la decizia Fidelity de a adăuga BTC în planul său de investiții 401(k), într-o scrisoare adresată directorului general al Fidelity, Abigail Johnson.

Scrisoarea sugerează că cel mai recent plan Bitcoin al Fidelity are un potențial conflict de interese, menționând că Fidelity a fost profund implicată în crypto de când a început să experimenteze operațiunile de minare BTC și Ether (ETH) și să integreze conturile Coinbase, în 2017.

La 26 aprilie, Fidelity a anunțat că intenționează să permită celor ce fac economii pentru pensie, să aloce până la 20% din portofoliul lor în BTC, citând cererea mare a clienților. Cu toate acestea, senatorii Warren și Smith au susținut că nu există o cerere suficientă din partea clienților pentru această oportunitate, declarând:

"În ciuda lipsei de cerere pentru această opțiune - doar 2% dintre angajatori și-au exprimat interesul de a adăuga criptomonede în planul lor 401(k) - Fidelity a decis să meargă cu toată viteza înainte cu sprijinirea investițiilor în Bitcoin."

Scrisoarea a menționat, de asemenea, "riscurile semnificative de fraudă, furt și pierdere" asociate cu activele crypto. Senatorii s-au referit la o declarație a Departamentului Muncii (DOL), care a avertizat în martie, că orice investiții crypto semnificative în cadrul conturilor de pensii sponsorizate de companii ar putea atrage atenția juridică. Autoritatea a subliniat, de asemenea, riscurile legate de "volatilitatea extremă și speculațiile ridicate" ale criptomonedelor, preocupările legate de custodie și de ținerea evidenței și altele.

"Pe scurt, investiția în criptomonede este un joc de noroc riscant și speculativ și suntem îngrijorați de faptul că Fidelity și-ar asuma aceste riscuri cu economiile de pensie a milioane de americani", au scris senatorii în scrisoare. (Sursa EN)

Binance alocă 500 de milioane de dolari pentru a co-investi în Twitter împreună cu Elon Musk

Importantul exchange crypto, Binance, a participat la achiziția Twitter de către Elon Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari, potrivit datelor depuse la Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC).

Musk a depus o declarație generală modificată a achiziției, anunțând că Twitter a primit un total de aproximativ 7,2 miliarde de dolari în noi angajamente de finanțare, în legătură cu acordul de fuziune, sub rezerva condițiilor din scrisorile de angajament de capitaluri proprii ale co-investitorilor.

Potrivit documentului, Binance este unul dintre cei 18 co-investitori în achiziție, alături de jucători importanți din industria crypto, precum Sequoia Capital Fund și Fidelity Management and Research Company.

După ce a investit 500 de milioane de dolari, Binance este al patrulea cel mai mare contribuabil, după Lawrence J. Ellison Revocable Trust, care a investit 1 miliard de dolari. Sequoia Capital și VyCapital au donat 800 de milioane de dolari și, respectiv, 700 de milioane de dolari.

Directorul general al Binance, Changpeng Zhao, a postat pe Twitter ulterior, după ce dosarul a devenit public, descriind investiția companiei drept o "mică contribuție la cauză".Fiecare investitor de capital listat menționat în document s-a angajat să contribuie imediat înainte de încheierea achiziției. "Investitorii în acțiuni au păstrat o opțiune de a satisface angajamentul de participare al unui astfel de investitor în acțiuni cu acțiuni ordinare deținute de acesta, evaluate la 54,20 dolari pe acțiune", se arată în document. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.