Știri crypto & Bitcoin – Sentimentul bearish s-ar putea diminua în curând, conform indicatorilor CoinShares și Bitcoin - Cetățenii georgieni obligați să depună un jurământ pentru a nu mai mina criptomonede – 4-05-2022

Știri crypto & Bitcoin – Sentimentul bearish s-ar putea diminua în curând, conform indicatorilor CoinShares și Bitcoin - Cetățenii georgieni obligați să depună un jurământ pentru a nu mai mina criptomonede – 4-05-2022

Sentimentul bearish s-ar putea diminua în curând, conform indicatorilor CoinShares și Bitcoin

În timp ce indicatorii cheie ai Bitcoin (BTC) nu oferă o imagine frumoasă, bears ar putea fi în criză de energie. Contrar analiștilor care avertizează că Bitcoin ar putea coborî la 38.000 de dolari "înainte de o eventuală revenire", CoinShares și Arcane Research sugerează că valul s-ar putea schimba.

Pe scurt, ieșirile instituționale de Bitcoin au fost negative în patru din ultimele cinci săptămâni, totalizând 55 de milioane de dolari. Totalul activelor aflate în administrare a scăzut la un minim al ultimelor trei luni, de 35 de miliarde de dolar.

Constatările CoinShares ilustrează faptul că marii investitori din ecosistemul Bitcoin, cei care folosesc companii precum Grayscale, CoinsXBT, ProShares și ETC Group, și-au redus expunerea la activul digital.

Acțiunile lor sunt agravate de faptul că indicele de frică și lăcomie a acaparat sectorul "frică extremă" timp de două luni, în timp ce volumul de cumpărare la fața locului, de Bitcoin, a atins un minim al ultimelor șase luni. Dacă indicele Fear and Greed Index intră într-o a treia lună consecutivă de frică extremă, va fi a doua oară când va face acest lucru în existența instrumentului de măsură.

Traderii sunt, de asemenea, temători. Potrivit Arcane Research, media pe șapte zile a volumului real de tranzacționare a BTC se situează la 3,4 miliarde de dolari. Este cea mai mică cifră din iulie 2021, amintită ca fiind minimul bear market care a avut loc din mai până în iulie 2021.

Investitorii și spectatorii din acest spațiu își vor aminti că, după acel moment, din august până în octombrie 2021, prețul BTC a crescut cu peste 60%, susținut de investițiile instituționale robuste. (Sursa EN)

Cetățenii georgieni obligați să depună un jurământ pentru a nu mai mina criptomonede

Se pare că locuitorii din Svaneti, Georgia, au fost puși să depună un jurământ, că nu vor mina criptomonede, pentru a face față penuriei de energie pusă pe seama minării de Bitcoin.

Economia regiunii Svaneti, din nord-vestul Georgiei, depinde de cheltuielile din turism, care au crescut în fiecare an din 2000 până în 2019, potrivit Macrotrends. Cu toate acestea, ca urmare a pandemiei COVID-19, turismul s-a prăbușit în 2020 și abia recent a început să revină la nivelurile de creștere de dinainte de COVID 19.

Pentru a se descurca, sute de rezidenți s-au orientat către minare crypto, care a fost acuzată că a perturbat grav alimentarea cu energie electrică.

O înregistrare video citată de mass-media locală, Sputnik Georgia, arată crypto miners care se înghesuie la o biserică, pe 30 decembrie 2021, pentru a depune un jurământ sfânt la Sfântul Gheorghe, că nu vor mina criptomonede. Astfel de jurăminte sunt considerate în mod tradițional ca fiind legături de nezdruncinat.

Minarea crypto a devenit un subiect controversat, locuitorii organizând proteste în orașul Mestia din Svaneti, iar compania de electricitate care le furnizează energie electrică, Energo Pro, amenințând că va crește tarifele la electricitate.

Svaneti este o regiune muntoasă din Georgia care beneficiază în prezent de electricitate gratuită în unele părți, ceea ce face ca minarea să fie mai atractivă.

Această situație devine din ce în ce mai frecventă în întreaga lume. Bitcoin miners s-au îndreptat către țările cu energie ieftină, spre nemulțumirea locuitorilor locali. În cazul Kosovo și Kazahstanului, guvernele au interzis minarea crypto, pentru a proteja rețeaua electrică. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.