Știri crypto & Bitcoin - SkyBridge mizează pe crypto, pariind pe o creștere extraordinară viitoare - Un parteneriat DeFi vizează tokenizarea acțiunilor companiilor pre-IPO – 15-10-2022

Știri crypto & Bitcoin - SkyBridge mizează pe crypto, pariind pe o creștere extraordinară viitoare - Un parteneriat DeFi vizează tokenizarea acțiunilor companiilor pre-IPO – 15-10-2022

SkyBridge mizează pe crypto, pariind pe o creștere extraordinară viitoare

SkyBridge Capital lucrează la reorientarea majorității activelor sale aflate în administrare către activele digitale, deoarece acest sector reprezintă o "creștere extraordinară" pentru firmă.

Fondul de hedging a fost fondat de fostul politician american, Anthony Scaramucci, în 2005 și a intrat pentru prima dată în Bitcoin (BTC) la sfârșitul anului 2020. Firma are, de asemenea, bani desfășurați în alte fonduri de acoperire, în companii private de tehnologie aflate în stadiu avansat și în sectorul imobiliar, totalul AUM raportat fiind de aproximativ 7,3 miliarde de dolari.

Skybridge gestionează în prezent un fond Bitcoin de 7 milioane de dolari, printre altele, și a lucrat în mod activ pentru a obține un fond tranzacționat la bursă (ETF) spot BTC aprobat de către Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA (SEC).

Vorbind cu Bloomberg în perioada premergătoare conferinței anuale, SkyBridge Alternatives Conference (SALT) din această săptămână, Scaramucci a declarat că firma se repoziționează pentru a fi "în cele din urmă un manager de active și consilier lider în domeniul criptomonedelor:"

"Am luat o decizie în timpul pandemiei, că trebuie să ne reanalizăm întregul portofoliu. Există o lume pre-pandemică și o lume post-pandemică, iar o lume post-pandemică are mult mai multe deficite guvernamentale - are mult mai multă incertitudine legată de creștere".

"Pentru noi, credem că piețele de criptomonede reprezintă o creștere extraordinară. Vin cu volatilitate, cu siguranță, dar cred că în decurs de trei până la cinci ani, ne-ar plăcea această traiectorie", a adăugat el.

Directorul de dezvoltare a afacerilor de la SkyBridge, John Darsie, a precizat că accentul tot mai mare pus de firmă pe criptomonede a fost determinat de o "reducere uriașă a părții de credit" din portofoliul managerilor de fonduri de acoperire al firmei. (Sursa EN)

Un parteneriat DeFi vizează tokenizarea acțiunilor companiilor pre-IPO

Portal, un protocol de finanțare descentralizată (DeFi), a încheiat un parteneriat cu piața de active HighCircleX (HCX) pentru a tokeniza acțiunile companiilor care au făcut oferte publice inițiale (IPO), potrivit unui anunț.

Colaborarea urmărește să faciliteze investițiile în capital privat prin construirea pe baza blockchain-ului Bitcoin (BTC). Prin aceasta, HighCircleX urmărește să rezolve probleme precum lipsa de lichiditate și incertitudinea valorii activelor tradiționale.

Potrivit anunțului, HCX va crea și va gestiona o societate cu răspundere limitată (LLC) pentru investiții. În timp ce investitorii nu vor deține acțiuni ale LLC, ei vor deține tokeni care "reprezintă proprietatea" LLC. Acești tokeni pot fi tranzacționați pe piața HCX.

În plus, fondurile obținute de LLC vor fi folosite pentru a achiziționa o investiție pre-IPO. Printre companiile pre-IPO care pot fi tokenizate și tranzacționate se numără SpaceX, Epic Games, Klarna, Automation Anywhere și Cross River Bank.

Chandra Duggirala, președintele executiv al Portal, a explicat că parteneriatul urmărește să aducă mai multă utilitate BTC-ului. El a spus că:

"Portal aduce cazuri de utilizare din lumea reală în Bitcoin. În cele din urmă, vom vedea tokenizarea multor alte active financiare pe blockchain-ul Bitcoin".În plus, Duggirala a explicat că, deși activele sunt diferite de BTC, simplificarea interfeței pentru activele tradiționale înseamnă  "începutul fuziunii ecosistemului Bitcoin cu finanțele tradiționale". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.