Știri crypto & Bitcoin - Solana NFT Okay Bears este în fruntea topurilor - O cincime din afacerile din El Salvador acceptă acum Bitcoin: studiu NBER – 22-10-2022

Știri crypto & Bitcoin - Solana NFT Okay Bears este în fruntea topurilor - O cincime din afacerile din El Salvador acceptă acum Bitcoin: studiu NBER – 22-10-2022

Solana NFT Okay Bears este în fruntea topurilor

Okay Bears, un token nefungibil (NFT) alimentat de Solana (SOL), a reușit să ajungă pentru prima dată în topul de vânzări pe 24 de ore al OpenSea, depășind toate celelalte proiecte Ethereum (ETH) oferite.

Este pentru prima dată când un proiect Solana NFT a ajuns pe primul loc în topul de vânzări de 24 de ore al pieței populare de NFT, OpenSea.

NFT bazat pe Solana, care prezintă o colecție de 10.000 de imagini diverse de urși, le-a spus urmăritorilor săi de pe Twitter că și-a vândut colecția la numai o zi după lansare, aducând 231.000 SOL, echivalentul a 23,1 milioane de dolari în vânzări totale până în prezent la momentul redactării acestui articol, potrivit urmăritorului NFT Cryptoslam.

În premieră pentru industria vinului rafinat din Africa de Sud, cinci dintre cele mai bune și istorice colecții de vinuri din țară au fost scoase la licitație sub formă de NFT, adunând aproape 3 milioane de RAND (186.800 de dolari).

Licitația a fost organizată prin intermediul Strauss & Co, o firmă de licitații și consultanță în domeniul artelor frumoase, mai multe domenii viticole, printre care Klein Constantia, Meerlust, Mullineux, Kanonkop și Vilafonté, punându-și colecțiile în joc. Două dintre loturi au fost plătite cu Bitcoin (BTC) imediat după vânzare. "Acest lucru arată că colecționarii apreciază capacitatea de a deține și de a comercializa vinuri de calitate prin intermediul acestor noi certificate de proprietate", a declarat Gert-Jan Van Rooyen, directorul general al companiei Fanfire, partenerul tehnologic din spatele licitației.

"Ne imaginăm un viitor în care colecționarii pot deține un întreg portofoliu de vinuri din întreaga lume în portofelele lor crypto." (Sursa EN)

O cincime din afacerile din El Salvador acceptă acum Bitcoin: studiu NBER

La câteva luni după ce Bitcoin (BTC) a devenit mijloc legal de plată în El Salvador, un studiu realizat de National Bureau of Economic Research (NBER) arată că 20% dintre întreprinderi au început să accepte BTC ca metodă de plată.

Studiul, în care au fost intervievați adulți din 1.800 de gospodării din El Salvador, a urmărit să măsoare gradul de adoptare BTC în țară, după adoptarea legii privind Bitcoin. Cercetătorii au constatat că BTC câștigă teren în comparație cu alte metode de plată.

Potrivit raportului, utilizatorii care au descărcat portofelul Chivo, susținut de guvern, "au scăzut utilizarea numerarului cu 10%, în timp ce utilizarea netă a cardurilor de debit a fost redusă cu 11%".

În afară de aceasta, deoarece legea Bitcoin din El Salvador impune agenților economici să accepte BTC, studiul a chestionat și participanții la sondaj care s-au identificat ca proprietari de firme și angajați, familiarizați cu metodele de plată ale companiilor.

În cadrul acestui grup demografic, 20% au declarat că firma sau locul lor de muncă acceptă BTC, în timp ce doar 25% acceptă carduri de credit și de debit. În plus, studiul a menționat că "11,4% dintre firme au vânzări pozitive în Bitcoin".Cercetătorii au constatat, de asemenea, că 71% din vânzările de BTC sunt în mare parte convertite în dolari și apoi retrase. În plus, 17% din vânzări sunt convertite în dolari și păstrate în portofelul Chivo. Între timp, 12% și-au păstrat BTC în cadrul aplicației Chivo. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.