Știri crypto & Bitcoin - SolidX intentează proces împotriva VanEck invocând „plagierea” Bitcoin ETF - Administrator de investiții din UK spune că Bitcoin este un activ „absurd” care totuși are sens – 19-03-2021

Compania globală de administrare a investițiilor, VanEck se confruntă cu un proces intentat de către compania blockchain, SolidX, fostă parteneră a sa, pentru un Bitcoin ETF ...

Știri crypto & Bitcoin - SolidX intentează proces împotriva VanEck invocând „plagierea” Bitcoin ETF - Administrator de investiții din UK spune că Bitcoin este un activ „absurd” care totuși are sens – 19-03-2021

SolidX intentează proces împotriva VanEck invocând „plagierea”Bitcoin ETF

Compania globală de administrare a investițiilor, VanEck se confruntă cu un proces intentat de către compania blockchain, SolidX, fostă parteneră a sa, pentru un Bitcoin ETF depus de către VanEck la SEC, în vederea aprobării.

În 2017, VanEck a devenit prima companie care a depus o cerere pentru un fond Bitcoin, tranzacționat la bursă, înregistrat în temeiul Legii privind societățile de investiții, în timp ce SolidX lucrează pentru a aduce pe piață un ETF Bitcoin, încă din 2015. Cele două companii și-au unit forțele în iunie 2018, SolidX catalogând experiența sa deosebită în domeniul crypto ca pe un compliment adus experienței extinse a VanEck, în emiterea de produse financiare.

Cu toate acestea, după ce și-au retras cea mai recentă cerere comună pentru un Bitcoin ETF, în septembrie 2019, cele două companii s-au despărțit în august 2020. Plângerea formulată de SolidX descrie ruptura ca o „reziliere din motive de rea-credință” a acordului lor.

Pe 31 decembrie, VanEck a anunțat că a depus din nou o cerere pentru un Bitcoin ETF.

Conform procesului, cererile VanEck către SEC sugerează faptul că, firma a „lucrat pe ascuns la propriul produs Bitcoin, chiar și când declara public faptul că era „împreună” cu SolidX.” Compania blockchain afirmă că:

„Folosirea muncii și a produsului muncii companiei SolidX, pentru a intra în competiție cu aceasta este destul de gravă, dar declarația de înregistrare pentru care VanEck a depus cerere ar putea fi numită plagiat, în orice alt context: structura Bitcoin ETF, propusă de către VanEck este în mod substanțial identică, sau aproape identică, cu structura pentru care SolidX a urmărit aprobare din partea SEC.”

Reclamanții invocă de asemenea faptul că, „VanEck a început să anunțe produse ce erau în competiție directă” în termen de câteva săptămâni de la rezilierea contractului și că VanEck „nu ar fi putut lansa aceste produse fără a lucra împotriva intereselor SolidX, în timp ce companiile încă erau partenere.” (Sursa EN)

Administrator de investiții din UK spune că Bitcoin este un activ „absurd” care totuși are sens

Președintele unei companii britanice de investiții afirmă că Bitcoin (BTC) este un activ aparent „fără sens”, dar care totodată are sens, după ce mișcarea prețului de peste iarnă al monedei s-a dovedit a fi profitabilă. Compania sa, Ruffer Investment a convertit în Bitcoin, o parte din deținerile sale în aur, în luna noiembrie.

Ruffer Investment Company Limited a realocat 2.5% din fondul său multi-strategic, din aur în Bitcoin, în luna noiembrie, ca acoperire împotriva „devalorizării continue” a monedelor fiat.

De atunci, valoarea aurului a crescut cu 4%, în timp ce valoarea Bitcoin a crescut cu 92%, o cifră ce a crescut rapid, cu 123%, în scurta perioadă în care prețul acestuia a fost de peste 40k $.

În cadrul unei analize asupra investițiilor, pentru ultimul semestru al anului 2020, președintele Ruffer, Johnathan Ruffer a spus că după ample deliberări, compania sa a adăugat expunere la Bitcoin, deoarece a considerat că BTC ar putea confrunta statutul aurului, ca „supra-monedă”.

„Am lucrat mult la a ne da seama de pericolul prezentat de Bitcoin. L-am urmărit de ceva vreme, iar raționamentul nostru este că activul este o bestie unică în domeniul depozitelor de valoare, amestecând unele dintre beneficiile tehnologiei, cu cele ale aurului.”

Jonathan Ruffer a spus cititorilor website-ului companiei, că, deși Bitcoin pare un activ „absurd” acesta s-a aliniat cu perspectiva companiei, asupra lumii:

„Da, pare un activ fără sens, dar unul care are sens total, pentru modul în care privim noi lumea.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.