Știri crypto & Bitcoin - Spiral a lui Jack Dorsey demonstrează kitul de dezvoltare Bitcoin Lightning - Grayscale constată că peste 25% din gospodăriile americane intervievate dețin în prezent Bitcoin – 24-2-2022

Știri crypto & Bitcoin - Spiral a lui Jack Dorsey demonstrează kitul de dezvoltare Bitcoin Lightning - Grayscale constată că peste 25% din gospodăriile americane intervievate dețin în prezent Bitcoin – 24-2-2022

Spiral a lui Jack Dorsey demonstrează kitul de dezvoltare Bitcoin Lightning

Ramura crypto a companiei Square (acum Block), recent redenumită Square, a făcut o demonstrație a kitului său de dezvoltare Lightning (LDK), cu scopul de a supraîncărca rețeaua Bitcoin.

Echipa de la Spiral a lui Jack Dorsey a publicat un videoclip în care prezintă capacitățile Bitcoin (BTC) Lightning și ale LDK.

LDK a fost conceput pentru a permite dezvoltatorilor să își conecteze fără probleme aplicațiile la rețea pe dispozitive mobile și terminale de punct de vânzare.

LDK suportă API-uri native care utilizează limbajele de codare Rust, C, Swift, Java și Kotlin. Acest lucru le permite dezvoltatorilor să își personalizeze aplicația de portofel pentru utilizatorii lor, în limbajul pe care îl aleg, eliminând totodată necesitatea de a avea portofele Bitcoin și Lightning Network (LN) separate.

În videoclip, fostul CEO al Twitter a descris LDK ca fiind un program care "facilitează construirea unui portofel pentru orice dezvoltator din lume".

Videoclipul prezintă o marionetă Jack Dorsey care interacționează cu vânzătorii și proprietarii de magazine, plătind serviciile cu Lightning Network. El își folosește aplicația mobilă a portofelului LN pentru a plăti un piercing în nas și un bilet la film, în timp ce videoclipul trece periodic la echipa Spiral vorbind despre meritele Bitcoin și LN.

Spiral, cunoscută anterior sub numele de Square Crypto, a dezvoltat soluții de portofele Bitcoin de când a fost fondată în 2019. În plus față de LDK, Spiral lucrează la Kitul de dezvoltare Bitcoin, care permite interacțiuni de portofel mobil cross-platform.

Lightning este o soluție de scalare layer-two pentru Bitcoin, care, a declarat managerul de proiect Spiral, Haley Berkoe, "transformă Bitcoin într-un sistem de plată real".

Conor Okus de la Spiral se așteaptă ca LDK-ul său să sporească adoptarea Bitcoin și a LN prin "oferirea unei modalități pentru oamenii din diferite părți ale lumii... de a stoca valoare și de a se implica în activități economice". (Sursa EN)

Grayscale constată că peste 25% din gospodăriile americane intervievate dețin în prezent Bitcoin

Potrivit unui raport publicat de Grayscale Investments, mai mult de un sfert dintre investitorii americani intervievați (26%) au declarat că dețin deja Bitcoin (BTC). Din acest grup de proprietari, 46% și 44% dețineau în conturile lor și Ethereum (ETH) și, respectiv, Dogecoin (DOGE). Alte trei sferturi dintre participanți (77%) au declarat că ar obține probabil o expunere la Bitcoin prin intermediul unui fond tranzacționat la bursă.

La sondaj au participat 1.000 de respondenți cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani. Toți aveau cel puțin 10.000 de dolari în active investibile ale gospodăriei (cu excepția planurilor de pensii la locul de muncă sau a bunurilor imobiliare) și cel puțin 50.000 de dolari în venituri ale gospodăriei. Majoritatea investesc în criptomonede prin intermediul unei aplicații de tranzacționare sau direct prin intermediul unui exchange crypto. Foarte puțini investesc în Bitcoin prin intermediul unui self-brokerage tradițional sau al profesioniștilor din industrie. De fapt, numărul respondenților care folosesc un consilier financiar pentru expunerea la crypto a scăzut de la 30% în 2020 la doar 11% în 2021.

În ceea ce privește planificarea investițiilor, de trei ori mai mulți investitori ar lua în considerare deținerea de BTC ca o investiție mai degrabă decât ca o monedă. În plus, peste 50% dintre participanți au declarat că percep Bitcoin ca pe o piesă pe termen lung care se poate încadra în strategia lor generală de portofoliu. 77% au declarat că au cumpărat BTC în ultimele 12 luni. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.