Știri crypto & Bitcoin - Square va aloca 10 milioane $ pentru energie verde în cadrul minării de Bitcoin - Un analist al fondului Draper spune că reputația Bitcoin încă este descurajatoare pentru instituții – 23-02-2021

Compania de plăți, Square a anunțat că își va reduce amprenta de CO2, până în 2030 ...

Știri crypto & Bitcoin - Square va aloca 10 milioane $ pentru energie verde în cadrul minării de Bitcoin - Un analist al fondului Draper spune că reputația Bitcoin încă este descurajatoare pentru instituții – 23-02-2021

Square va aloca 10 milioane $ pentru energie regenerabilă în cadrul minării de Bitcoin

Compania de plăți, Square a anunțat că își va reduce amprenta de CO2, până în 2030.

Ca parte a inițiativei, Square va aloca 10 milioane $ către Bitcoin Clean Energy Investment, care are scopul de a „sprijini companiile ce ajută la adoptarea și eficientizarea energiilor regenerabile, în cadrul ecosistemului Bitcoin.”

Square este compania din spatele CashApp – al cărei scop este să aducă crypto mai aproape de utilizatorii obișnuiți. În cadrul anunțului, Square a recunoscut Bitcoin ca fiind „o parte unică a amprentei Square.”Jack Dorsey, CEO atât pentru Square, cât și pentru Twitter a afirmat că:

„Noi suntem de părere că, criptomonedele vor fi în cele din urmă alimentate cu energie complet nepoluantă, eliminând amprenta de carbon și ducând la adoptarea energiilor regenerabile, la nivel global.”

Amprenta de carbon a rețelei Bitcoin a fost subiectul multor controverse, de-a lungul anilor. Un studiu efectuat în 2019 a estimat emisia totală de carbon a BTC, la un nivel comparabil cu acela al unor țări mici.

Ceea ce complică toate aceste controverse este sursa principală de alimentare pentru minarea de BTC. Întrucât industria de minare a rețelei a devenit din ce în ce mai competitivă, mulți dintre miners migrează către zone care deja au surplus de energie produsă, pentru a-și maximiza marjele de profit. Hidrocentralele și centralele nucleare sunt printre destinațiile preferate. (Sursa EN)

Un analist al fondului Draper spune că reputația Bitcoin încă este descurajatoare pentru instituții

În ciuda faptului că un număr mare de jucători importanți au investit în Bitcoin (BTC), în 2020, există încă multe aspecte care împiedică instituțiile de la investiții la scară largă, conform lui Robert Li, analist pentru Draper Dragon.

„Cred că sunt câteva probleme, care încă determină majoritatea investitorilor instituționali să fie reținuți în ceea ce privește alocarea de capital, pentru Bitcoin,” a declarat Li, în cadrul unui segment din conferința Latin America Bitcoin.

„În primul rând, ar fi vorba despre probleme legate de reputație, care izvorăsc din asocierile anterioare ale Bitcoin cu crima organizată, cu teroriștii și dealerii de droguri din mediul online. Cred că în ultimii ani, multe persoane s-au grăbit să respingă cu ușurință Bitcoin, în ideea că reprezintă o fraudă sau o escrocherie.”

Silk Road, o fostă piață neagră online a reprezentat cândva exemplul concludent pentru activitățile ilegale, facilitate de către tranzacțiile cu Bitcoin. Li a spus că situația este una diferită acum, bazat pe acțiunile guvernamentale și pe ajutorul obținut din partea firmelor de analiză.

În 2020, Bitcoin a devenit din ce în ce mai legitim în mainstream. PayPal a adăugat de curând Bitcoin și alte active crypto, la platforma sa, iar participanți financiari tradiționali, precum MicroStrategy au început să achiziționeze sume semnificative de BTC.

Nu doar reputația Bitcoin este intimidantă, ci și reglementările par să-i fie potrivnice, asta deși legile sunt specifice fiecărei regiuni în parte. Li a declarat că, „În multe privințe, reglementarea crypto, aici în SUA, nu este ajunsă la un nivel de maturitate.”

Li a mai menționat de asemenea, că jucătorii mari sunt prudenți în ceea ce privește manipularea pieței, în Bitcoin, despre care a lăsat să se înțeleagă că este o frică rațională, luând în calcul acțiunea prețului din trecut, care a izvorât din exchange-uri relativ nereglementate. Volatilitatea este de asemenea un alt aspect ce ține la distanță investitorii instituționali, precum și „o mare lipsă a serviciilor instituționale și a seturilor de instrumente,” folositoare acestui tip de jucători, deși aceste aspecte au fost îmbunătățite în ultimii ani. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.