Știri crypto & Bitcoin - Startup-ul Fintech Milo oferă "credite ipotecare crypto" pe 30 de ani - Strike Wallet este a 5-a cea mai populară aplicație financiară din Argentina, dar unde este BTC ? – 05-05-2022
Startup-ul Fintech Milo oferă "credite ipotecare crypto" pe 30 de ani
Milo, un startup fintech cu sediul în Miami, introduce ceea ce pretinde a fi prima "crypto ipotecă" din lume. Banca digitală va permite investitorilor în criptomonede să își valorifice activele digitale pentru a achiziționa proprietăți imobiliare în Statele Unite.
În acest moment, doar clienții care doresc să folosească Bitcoin (BTC) ca garanție se califică pentru împrumutul ipotecar pe 30 de ani al Milo. Atât clienții americani, cât și cei internaționali vor putea utiliza serviciul pentru a achiziționa bunuri imobiliare în Statele Unite. Site-ul web al lui Milo precizează:
"În loc să vă vindeți crypto pentru un avans pentru a vă califica pentru un credit ipotecar, un credit ipotecar crypto vă permite să vă valorificați crypto, pentru a investi în proprietăți imobiliare."
Milo a acordat deja unele împrumuturi în cadrul etapei sale de acces timpuriu și se așteaptă ca serviciul să fie disponibil pentru majoritatea solicitanților de pe lista sa de așteptare în lunile următoare.
Rămâne neclar cât de mult BTC va fi necesar pentru a garanta un împrumut, sau nivelul de supragarantare necesar pentru a echilibra volatilitatea activului digital.
Josip Rupena, CEO și fondator al Milo, a declarat că ideea a venit ca răspuns la faptul că a văzut "nenumărate povești" despre oameni care și-au încasat BTC-ul pentru a cumpăra proprietăți, pentru ca mai apoi să vadă că valoarea acestuia crește.
"Modalitățile existente de accesare a creditelor pentru locuințe de către consumatorii de criptomonede le-au lăsat cu obligații fiscale neintenționate de a vinde pentru un avans sau, mai rău, cu costul de oportunitate de a-și vedea criptomonedele crescând în valoare." (Sursa EN)
Strike Wallet este a 5-a cea mai populară aplicație financiară din Argentina, dar unde este BTC?
Portofelul digital, Strike, a devenit a cincea cea mai populară aplicație financiară din Argentina.
Firma, condusă de CEO-ul Jack Mallers, și-a lansat serviciile de plată crypto pentru piața argentiniană pe 12 ianuarie. Strike este renumită pentru că permite efectuarea de plăți Bitcoin (BTC) prin intermediul rețelei Lightning, în special în El Salvador.
Cu toate acestea, potrivit presei locale și rapoartelor utilizatorilor, aplicația firmei din Argentina se pare că, în prezent, acceptă doar utilizarea stablecoin-ului USDT a lui Tether, pentru transferurile prin Lightning. Totuși, utilizatorii pot achiziționa Bitcoin prin intermediul aplicației și să îl trimită către un portofel terț.
Mallers a scris pe Twitter că aplicația Strike este în prezent clasată pe locul cinci în topul aplicațiilor financiare și pe primul loc în topul aplicațiilor noi, în general, în magazinul de aplicații Apple din Argentina, subliniind importanța rețelei Bitcoin:
"Cea mai bună rețea monetară din istoria omenirii este aici, este deschisă și va perturba lumea mai repede decât crede cineva. Rețelele deschise câștigă".
Mallers a declarat că Strike lucrează pentru a aduce în curând în aplicație suport și caracteristici suplimentare pentru BTC, menționând că firma are "exact aceeași" abordare în El Salvador.
Nici Strike, nici Mallers nu au evidențiat utilizarea Tether ca parte a anunțului inițial al companiei, însă CEO-ul a menționat că aplicația le va permite argentinienilor să "dețină un sold stabil de numerar care poate fi cheltuit atât instantaneu, cât și fără taxe".
Potrivit unei traduceri aproximative a unui raport al postului de presă local, iProUP, termenii de serviciu pentru aplicația Strike afirmă că aceasta are un parteneriat cu exchange-ul Bittrex, pentru custodia activelor și transferurile de fonduri și specifică faptul că aplicația va oferi "o monedă pe care utilizatorii o pot folosi pentru a se proteja" de inflație. (Sursa EN)
Echipa Tradesilvania
Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.