Știri crypto & Bitcoin - Strateg șef al Logica Capital spune că, China ar putea închide Bitcoin pentru 7 miliarde $ pe an - Fond de investiții crypto respinge afirmația că Bitcoin ETF este nefavorabil pentru BTC pe termen scurt – 09-04-2021

Michael Green, strateg șef și partener al firmei de consultanță pentru investiții, Logica Capital a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește dominația Chinei, în ...

Știri crypto & Bitcoin - Strateg șef al Logica Capital spune că, China ar putea închide Bitcoin pentru 7 miliarde $ pe an - Fond de investiții crypto respinge afirmația că Bitcoin ETF este nefavorabil pentru BTC pe termen scurt – 09-04-2021

Strateg șef al Logica Capital spune că, China ar putea închide Bitcoin pentru 7 miliarde $ pe an

Michael Green, strateg șef și partener al firmei de consultanță pentru investiții, Logica Capital a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește dominația Chinei, în domeniul minării de Bitcoin, în cadrul unei dezbateri cu susținătorul crypto, Anthony Pompliano.

Discuția dintre scepticul Bitcoin, și susținătorul acestuia a fost publicată de către redacția de știri pentru active digitale, Real Vision.

Green a subliniat dominația hash rate-ului din partea Chinei, descriind rețeaua ca fiind „incredibil de vulnerabilă”, din perspectiva SUA.

„Majoritatea activității de minare are loc în regiuni precum China, Rusia și Iran și dacă înglobăm participarea de mining pools, acestea controlează peste 90% din hash rate. Acesta nu este un sistem descentralizat.”

„Estimarea actuală pentru cât ar costa închiderea rețelei Bitcoin […] dacă, spre exemplu, China ar decide să înceapă să mineze blocuri goale […] este de aproximativ 7 miliarde $ pe an. Pentru o națiune, aceasta nu înseamnă mare lucru.”

„Este total absurd că guvernul SUA s-ar pune într-o situație în care controlul sistemului monetar este externalizat, în aceeași măsură în care am ales să externalizăm producția de iPhone,” a adăugat acesta.

Dar, Pompliano a descris afirmația lui Green ca fiind greșită, spunând că Bitcoin este „de departe, cea mai puternică rețea de calcul din lume.” Acesta a menționat o recentă „diversificare” în centralizarea hash rate-ului din China, subliniind creșteri semnificative în puterea de hash, deținută de entități americane.

Pompliano a pus de asemenea la îndoială deducția lui Green, că distribuția geografică a hash rate-ului Bitcoin este un etalon pentru capacitatea unui stat de a își exercita controlul asupra rețelei, spunând că, „Doar pentru că există un soi de flux de capital în altă parte, aceasta nu înseamnă că acele guverne îl controlează.” (Sursa EN)

Fond de investiții crypto respinge afirmația că Bitcoin ETF este nefavorabil pentru BTC pe termen scurt

Strategii de la JPMorgan au creat agitație în luna ianuarie, când și-au informat clienții că, aprobarea unui Bitcoin ETF ar fi nefavorabilă pentru activ, pe termen scurt. Un manager de fonduri de investiții în criptomonede, din Marea Britanie încearcă să dezmintă aceste afirmații, spunând că analiza JPMorgan nu se bazează pe o cercetare aprofundată, sau pe o analiză cantitativă.

Esența argumentului adus de JPMorgan este că un nou ETF instituțional ar introduce competiția pentru Grayscale Bitcoin Trust, sau GBTC, care a acumulat în administrare, active în valoare de 22 miliarde $ . Strategii băncii spun că noul ETF ar putea duce la o cascadă de fluxuri de ieșire ale GBTC, afectând asigurările.

GBTC se mândrește cu o asigurare mare pentru Bitcoin, în mare parte datorită poziției sale dominante pe piață. Investitorii instituționali care doresc expunere la activul digital, fără să trebuiască să-l achiziționeze în mod direct au puține opțiuni în afara GBTC.

Tyr Capital Arbitrage SP a respins în totalitate afirmațiile făcute de JPMorgan. Managerul de fonduri a declarat că, nu este de acord cu analiza efectuată de JPM, în baza faptului că nu există dovezi care să sugereze că o scădere a asigurărilor GBTC va duce la câștiguri mai mici pentru BTC, pe termen scurt. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.