Știri crypto & Bitcoin - Subsidiara MicroStrategy adaugă încă 4.197 BTC la bilanț - Twitter dezbate rolul energiei regenerabile în minarea Bitcoin – 17-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - Subsidiara MicroStrategy adaugă încă 4.197 BTC la bilanț - Twitter dezbate rolul energiei regenerabile în minarea Bitcoin – 17-09-2022

Subsidiara MicroStrategy adaugă încă 4.197 BTC la bilanț

Firma de dezvoltare de software pentru întreprinderi, MicroStrategy a anunțat, prin intermediul unui document depus la Securities and Exchange Commission (SEC) din SUA, că filiala sa MacroStrategy a achiziționat 4 197 de Bitcoin (BTC) (190,5 milioane de dolari).

Monedele au fost cumpărate la un preț mediu ponderat de 45.714 dolari, care este aproximativ echivalent cu prețul activului digital la momentul publicării. Prin urmare, MicroStrategy și filialele sale dețin acum un total de 129.218 BTC, cu un preț total agregat de achiziție de 3,97 miliarde de dolari și un preț mediu de achiziție de 30.700 de dolari pe BTC.

Cu o săptămână înainte, MacroStrategy a încheiat un împrumut garantat cu BTC în valoare de 205 milioane de dolari de la Silvergate, o bancă lider în domeniul fintech. Firma a declarat că va folosi împrumutul pentru a achiziționa mai mulți BTC, în timp ce propriile depozite de BTC vor servi drept garanție pentru împrumut, transformându-l efectiv într-o tranzacție sofisticată.

Microstrategy investește în BTC din august 2020, achiziționând activul digital în fiecare trimestru aproape în mod constant.

Dar, recent, SEC a respins practicile sale contabile Bitcoin, trimițând acțiunile sale în picaj în acea zi. Firma folosise metode, în parte, pentru a anula efectele volatilității pieței crypto. Fondatorul, președintele și directorul general al MicroStrategy, Michael Saylor, a fost un permabull al Bitcoin, citând potențialul activului digital ca o "acoperire împotriva inflației" ca parte a tezei sale de investiții. (Sursa EN)

Twitter dezbate rolul energiei regenerabile în minarea Bitcoin

Totul a început cu un tweet al lui Dennis Porter, gazda unui podcast și susținător al Bitcoin, care a dus la o discuție aprinsă despre energia regenerabilă și rolul Bitcoin miners. Porter a afirmat că Bitcoin (BTC) creează stimulente pentru a construi surse de energie regenerabilă, dar omul de știință în domeniul mediului, Peter Gleick, a respins afirmația ca fiind o "minciună interesată".

Secțiunea de comentarii s-a încins atunci când Nic Carter, partenerul general al Castle Island Ventures și co-fondatorul Coin Metrics, a intrat în chat și l-a făcut pe Gleick să spună că nu ar ști nimic despre energie.

Carter a continuat să explice cum funcționează piețele energetice și să apere utilizarea criptomonedelor într-un thread de tweet-uri. Acesta a respins mai întâi afirmația lui Porter, potrivit căreia, fiecare kilowatt-oră, sau KWh, de energie regenerabilă, "este deja utilizat în mod productiv, iar Bitcoin deviază această utilizare". Acesta a argumentat că Porter greșește când spune că fiecare unitate de energie este folosită, citând rapoarte de piață care arată prețuri negative la energie sau energie restrânsă care nu are "nicio utilizare productivă din punct de vedere economic".

Acesta a indicat cititorilor inițiativele conduse de Electric Reliability Council of Texas, sau ERCOT, o organizație care operează cea mai mare parte a rețelei electrice din Texas, cu un exces de aprovizionare. Într-o prezentare pe care a făcut-o anul trecut la Texas Blockchain Summit, acesta a spus că minarea Bitcoin poate îmbunătăți economia proiectelor de energie regenerabilă.

Potrivit lui Carter, minarea Bitcoin a oferit instalațiilor eoliene și solare capacitatea de a absorbi orice exces de aprovizionare care nu poate fi vândut. Orice energie care tinde să fie irosită atunci când generatorul încetează să mai exporte în rețea, sau chiar se oprește temporar, poate fi compensată pentru a mina Bitcoin. Acesta a adăugat că există deja o mișcare de miners care se conectează la rețelele din parcurile eoliene și care pot cumpăra energie în perioadele de vârf, sau când prețurile sunt ridicate, oferind gospodăriilor un acces mai bun în perioadele de cerere intensă. Acesta a făcut apel la criticii săi să aprecieze acești miners care evaluează în prezent cât de viabilă poate fi infrastructura din punct de vedere economic. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.