Știri crypto & Bitcoin - Swiss BSV va înființa o academie blockchain în Orientul Mijlociu - Kazahstanul propune creșteri ale prețurilor la energie și taxe care vizează crypto miners – 12-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Swiss BSV va înființa o academie blockchain în Orientul Mijlociu - Kazahstanul propune creșteri ale prețurilor la energie și taxe care vizează crypto miners – 12-06-2022

Swiss BSV va înființa o academie blockchain în Orientul Mijlociu

Prima școală de blockchain din Orientul Mijlociu se va deschide în Riyadh, Arabia Saudită, potrivit unui anunț făcut de BSV Blockchain Association. Se pare că noua instituție va oferi instrumente de formare și dezvoltare pentru organizațiile guvernamentale și întreprinderile interesate să adopte sau să experimenteze tehnologia blockchain.

Conform anunțului, Saudi Blockchain Academy (SDA) va colabora cu asociația industriei blockchain Bitcoin SV (BSV), cu sediul în Elveția, pentru a educa experții cu privire la noile tehnologii, ajutând la punerea în aplicare a Viziunii saudite 2030.

Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației (MCIT) din Regatul Arabiei Saudite a înființat SDA ca un proiect național major pentru a dezvolta atât capitalul uman, cât și competențele digitale pentru viitor și pentru a-și pregăti tinerii pentru angajarea în sectorul telecomunicațiilor și al tehnologiei informației.

Asociația BSV și SDA vor colabora prin intermediul noii academii blockchain din Riyadh pentru a oferi resurse de învățare și dezvoltare pentru diverse categorii de public, inclusiv dezvoltatori, studenți, antreprenori de startup-uri, directori de afaceri și funcționari ai agențiilor guvernamentale.

Tehnologia blockchain a cunoscut o gamă largă de aplicații potențiale în multe domenii, cum ar fi serviciile financiare, asistența medicală și telecomunicațiile, printre altele. Multe companii mari de tehnologie, printre care Google și IBM, participă activ la dezvoltarea de aplicații bazate pe blockchain.

Conform anunțului, școala se va axa pe blockchain BSV și face parte dintr-un număr tot mai mare de programe educaționale sectoriale specifice lansate de către SDA. Ing. Faris AlSaqabi, ministru adjunct pentru viitoarele locuri de muncă și capacități la MCIT, a declarat:

"De la academiile inițiale anunțate la evenimentul nostru de lansare din octombrie 2021, căutăm în mod continuu să adăugăm noi domenii de învățare. Având în vedere interesul ridicat pentru tehnologia blockchain, suntem mândri să lucrăm cu echipa BSV pentru a aduce în Arabia Saudită o formare blockchain de clasă mondială în această inițiativă de referință pentru Orientul Mijlociu." (Sursa EN)

Kazahstanul propune creșteri ale prețurilor la energie și taxe care vizează crypto miners

Guvernul kazah ia în considerare o propunere în trei direcții, menită să îi determine pe crypto miners să plătească mult mai mult pentru a opera în țară, ceea ce ar putea face Kazahstanul mai puțin atractiv pentru această industrie.

Prim-vice-ministrul finanțelor din Kazahstan, Marat Sultangaziyev, a propus o creștere a prețului de la 0,0023 dolari pe Kwh la 0,01 dolari (aproximativ o creștere de 335%), în mod special pentru crypto miners. Acesta a propus, de asemenea, o taxă pe fiecare placă grafică individuală (GPU) și pe fiecare piesă de echipament necesară pentru minarea crypto. Acesta a comparat taxa pe placa video cu modul în care cazinourile sunt taxate pentru fiecare masă pe care o administrează, indiferent dacă masa este activă sau nu.

Cea de-a treia parte a propunerii sale a fost de a elimina hardware-ul de minare de la o scutire de la taxa pe valoarea adăugată (TVA).

Minarea Bitcoin necesită utilizarea de hardware specific pentru a finaliza calculele matematice necesare pentru a crea noi blocuri pe blockchain. Operațiunile de minare mai mari găzduiesc peste 10.000 de platforme de minare, inclusiv ASIC-uri (circuite integrate pentru aplicații specifice), GPU-uri, unități de răcire și instalații asociate.

Până când tulburările politice au determinat guvernul să restricționeze accesul la internet luna trecută, Kazahstanul a devenit una dintre cele mai populare destinații pentru crypto miners, în urma interdicției impuse de China asupra minării, în vara anului trecut. În jurul datei de 5 ianuarie, rata de hash a rețelei Bitcoin s-a prăbușit cu 13,4% într-o zi, de la aproximativ 205 exahashes pe secundă (EH/s) la 177 EH/s, din cauza scurtei închideri din Kazahstan.

Costurile ieftine ale energiei electrice și proximitatea față de China i-au atras pe crypto miners care fug de autoritățile chineze pe fondul represiunilor. Acest lucru a făcut ca Kazahstanul să devină al doilea mare producător de putere hash pentru Bitcoin, după Statele Unite, producând aproximativ 18% din rata hash a rețelei începând cu august 2021, potrivit Universității Cambridge. Ar putea deveni mai puțin dezirabil pentru crypto miners noi și existenți să o numească baza lor de operațiuni dacă propunerile de impozitare paralizante intră în vigoare. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.