Știri crypto & Bitcoin - T-Mobile dată în judecată de o victimă ce pierdut 450k $ într-un atac SIM swap Bitcoin - Un proiect puțin cunoscut crește cu 116% în urma unui grant UE, de 2.75 milioane € - 20-04-2021

Furnizorul de telecomunicații T-Mobile a devenit cel mai recent nume corporativ luat în vizor pentru presupusa neglijență și incapacitatea de a ...

Știri crypto & Bitcoin - T-Mobile dată în judecată de o victimă ce pierdut 450k $ într-un atac SIM swap Bitcoin - Un proiect puțin cunoscut crește cu 116% în urma unui grant UE, de 2.75 milioane € - 20-04-2021

T-Mobile dată în judecată de o victimă ce pierdut 450k $ într-un atac SIM swap Bitcoin

Furnizorul de telecomunicații T-Mobile a devenit cel mai recent nume corporativ luat în vizor pentru presupusa neglijență și incapacitatea de a proteja informațiile clienților, ceea ce a permis în mod indirect un atac de tip „SIM swap”, care a dus la furtul a 450k $, sau 15 Bitcoin (BTC).

Un atac de tip SIM swap – denumit și înșelătorie de tip port-out – s-a dovedit a fi o tactică preferată printre infractori, în ultimii ani. Un asemenea atac presupune furtul numărului de telefon al unei persoane, care poate fi mai apoi utilizat pentru a deturna conturile online de social media și financiare, prin interceptarea mesajelor automate, sau a convorbirilor, care sunt utilizate pentru măsuri de securitate în cadrul autentificării în doi pași.

Procesul intentat împotriva T-mobile explică exact modalitatea prin care companiile de telecomunicații ajung să joace un rol atât de important în acest tip de fraudă:

„O terță parte infracțională convinge un operator wireless, precum T-Mobile, să transfere accesul la unul dintre numerele de telefon ale clienților săi legitimi, din SIM-card-ul înregistrat al clientului […] către un SIM-card controlat de către terța parte infracțională […]  Acest tip de preluare de cont nu reprezintă un act infracțional izolat, per se, întrucât necesită implicarea activă a operatorului wireless, pentru a schimba SIM-ul către telefonul unei persoane neautorizate.”

Procesul acuză T-Mobile pentru eșec în implementarea unor politici de securitate corespunzătoare, pentru prevenirea accesului neautorizat la conturile clienților și pentru eșec în instruirea sau supravegherea angajaților săi, în ceea ce privește prevenirea fraudei. (Sursa EN)

Un proiect puțin cunoscut crește cu 116% în urma unui grant UE, de 2.75 milioane €

Un proiect blockchain mai puțin cunoscut și-a dublat valoarea peste noapte, în urma anunțului implicării sale într-un program de cercetare în domeniul economiei digitale, susținut de UE.

Prețul spot pentru token-ul Ethereum, Streamr (DATA) a crescut cu 116%, după ce s-a aflat că proiectul va fi utilizat ca parte a unui program pilot al UE, pentru crearea unui nou tip de bani.

Consorțiul ATARCA a primit 2.75 milioane € (3.33 milioane $) din partea Comisiei Europene, ca parte a unei inițiative de abordare a „ineficiențelor economice” generate de limitarea artificială a ofertei de bunuri digitale.

Într-o abordare complet diferită față de unul dintre principiile economice despre care se spune că a oferit Bitcoin (BTC) o parte din valoarea sa, programul va încerca să creeze un mediu de schimb care să aducă plusvaloare, mai curând prin partajare, decât prin raritatea sa.

ATARCA pretinde că oferă o alternativă la economia mainstream, cu conceptul său de „bunuri anti-rivale” ce devin mai valoroase pe măsură ce sunt utilizate mai mult. ATARCA, în frunte cu Prof. Pekka Nikander, de la Departamentul de Comunicații și Rețelistică din cadrul universității finlandeze, Aalto a declarat că:

„Actualul sistem economic nu este potrivit secolului 21, în care oamenii tranzacționează din ce în ce mai multe bunuri, cu utilizarea unui mediu de schimb finit. Termenul de „bunuri anti-rivale” denotă o nouă categorie teoretică de bunuri, care sunt caracterizate de abundență și, spre deosebire de bunurile rivale sau anti-rivale, devin mai valoroase, cu cât sunt utilizate mai mult.”

ATARCA propune crearea unor „tokeni anti-rival” ce vor fi testați în cadrul unui proiect pilot format din două părți, în colaborare cu Streamr, o rețea de streaming de date live, a unui blockchain peer-to-peer. Streamr va fi utilizată pentru a testa conceptul de partajare, ca modalitate de plată, prin utilizarea rețelei sale de partajare de date în timp real, ca sandbox:

„Spre deosebire de criptomonede, precum Bitcoin, valoarea tokenilor anti-rival nu va fi determinată de raritate ci de fundamentele relațiilor umane. Valoarea lor reflectă modul în care sunt construite relațiile în timp, prin intermediul interacțiunilor repetate, unde toate părțile implicate în tranzacții au de câștigat.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.