Știri crypto & Bitcoin - Thailanda elimină taxa de 15% pe câștigurile de capital crypto ca urmare a reacției publice - $2.5B în BTC furat de la Bitfinex hack se activează – 29-05-2022

Știri crypto & Bitcoin - Thailanda elimină taxa de 15% pe câștigurile de capital crypto ca urmare a reacției publice - $2.5B în BTC furat de la Bitfinex hack se activează – 29-05-2022

Thailanda elimină taxa de 15% pe câștigurile de capital crypto ca urmare a reacției publice

Thailanda a decis să suspende deocamdată implementarea impozitului de 15% pe câștigurile de capital din criptomonede. Propunerea, care a fost prezentată la începutul acestui an, a declanșat multă opoziție, dar se pare că un fel de taxă pe criptomonede va fi în continuare implementată.

Se pare că Thailanda nu va continua cu planul său de impozitare a criptomonedelor cu 15%, după ce comercianții din această națiune și-au exprimat o opoziție puternică, potrivit Financial Times. În ceea ce privește impozitul pe venit, oficialii fiscali au declarat că profiturile obținute din tranzacționarea sau minarea de criptomonede sunt impozabile drept câștiguri de capital.

Departamentul de venituri din Thailanda intenționa să înăsprească supravegherea tranzacțiilor cu criptomonede după ce a observat o creștere substanțială a dimensiunii și valorii pieței în 2021. Cu toate acestea, părțile interesate din industrie au emis avertismente grave că impozitarea puternică ar putea înăbuși dezvoltarea viitoare a sectorului emergent.

Ministerul thailandez de Finanțe și-a anunțat pentru prima dată intenția de a impozita piața crypto în luna ianuarie, dar aceasta a fost considerată dificilă în practică. De exemplu, nu era clar dacă impozitele vor fi percepute pe rapoartele anuale sau dacă guvernul va obliga exchange-urile să le deducă la sursă.

În ceea ce privește reglementarea criptomonedelor, guvernele se concentrează pe impozitare, protecția investitorilor și combaterea spălării banilor. Din cauza DeFi și a tokenilor nefungibili (NFT), clasa de active a cunoscut o expansiune semnificativă în ceea ce privește adoptarea în ultimii ani. (Sursa EN)

$2.5B în BTC furat de la Bitfinex hack se activează

O parte din Bitcoin (BTC) inactivi furați în urma hack-ului de la exchange-ul Bitfinex din 2016 a trecut din portofelele hackerilor într-un portofel necunoscut, după cum a detectat botul de analiză blockchain, Whale Alerts.

Au fost semnalate 20 de tranzacții care implicau Bitcoin furat. A fost mutată o sumă de 64 641,29 BTC, în valoare de aproape 2,5 miliarde de dolari la momentul redactării acestui articol. Aceasta reprezintă mai mult de jumătate din suma totală furată de hackeri, care este estimată la aproximativ 120.000 BTC.

Cea mai mare tranzacție detectată a fost de aproximativ 10.000 de BTC, în valoare de peste 383 de milioane de dolari, în timp ce alte tranzacții s-au ridicat la doar 0,29 BTC. Adresa portofelului care a primit BTC de pe lista neagră deține acum un total de 94.643,29 BTC, ceea ce reprezintă aproximativ 3,6 miliarde de dolari.

Deși este imposibil de determinat scopul exact al motivului pentru care hackerii mută Bitcoin, speculatorii cred că este vorba de a speria investitorii pentru a-i determina să-și vândă BTC-ul.

În 2021, când hackerii au mutat 10.000 de BTC furați, utilizatorul Twitter Alistair Milne a emis ipoteza că, din moment ce hackerii nu pot încasa banii, este posibil ca aceștia să mute Bitcoin-ul pentru a induce panică pe piață, în timp ce au poziții scurte. Potrivit utilizatorului, hackerii nu pot vinde, dar pot muta monedele pentru a "manipula piața". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.