Știri crypto & Bitcoin - Thailanda va defini "liniile directoare" pentru crypto la începutul anului 2022 - Economistul șef al FMI cere o politică globală privind criptomonedele – 13-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - Thailanda va defini "liniile directoare" pentru crypto la începutul anului 2022 - Economistul șef al FMI cere o politică globală privind criptomonedele – 13-03-2022

Thailanda va defini "liniile directoare" pentru crypto la începutul anului 2022

Guvernul Thailandei pregătește un nou cadru de reglementare pentru criptomonede precum Bitcoin (BTC) pentru a minimiza riscurile și a îmbunătăți protecția investitorilor.

Banca Thailandei (BoT) va publica un document de consultare care va defini "liniile directoare" pentru industria crypto, a declarat guvernatorul Sethaput Suthiwartnarueput într-un interviu acordat ziarului The Bangkok Post.

"Vrem să ne asigurăm că găsim echilibrul potrivit între a permite inovația financiară și gestionarea riscurilor", a declarat oficialul. Noile reguli vor oferi garanții adecvate pentru consumatori, deoarece "riscurile sunt subapreciate" în prezent, a spus Sethaput.

Banca centrală cooperează cu Comisia thailandeză pentru valori mobiliare și burse și cu Ministerul de Finanțe pentru a evidenția restricțiile specifice industriei crypto. De exemplu, "criptomonedele nu pot deveni un mijloc de plată", a precizat Sethaput.

Guvernatorul a subliniat că, în ciuda faptului că autoritățile locale recunosc potențial activele digitale ca produs de investiții, volatilitatea lor extremă prezintă riscuri pentru sistemul financiar. Autoritățile vor colabora, de asemenea, pentru a adopta măsuri de protecție adecvate pentru viitoarele titluri financiare, a adăugat el.

Planurile Thailandei de a adopta noi reguli pentru criptomonede vin pe fondul unei adopții locale în plină expansiune a criptomonedelor. Potrivit raportului, cifra de afaceri la șapte exchange-uri crypto licențiate la nivel local a urcat la 221 miliarde de baht (6,6 miliarde de dolari) în noiembrie 2021, de la 18 miliarde de baht (538 milioane de dolari) cu un an înainte. (Sursa EN)

Economistul șef al FMI cere o politică globală privind criptomonedele

Gita Gopinath, economistul-șef al Fondului Monetar Internațional (FMI), a cerut instituirea unei politici globale care să reglementeze criptomonedele, în loc să le interzică.

Pledând pentru o politică globală, Gopinath, care va prelua în curând funcția de director general adjunct al FMI, a argumentat că, dacă țările ar interzice criptomonedele, atunci nu ar avea niciun control asupra schimburilor offshore care nu se supun reglementărilor din țara lor, ceea ce ar putea duce la ignorarea completă a acestora.

"Există provocări în ceea ce privește interzicerea, dacă se poate ajunge la interzicerea cu adevărat a crypto, deoarece multe exchange-uri sunt offshore și nu fac obiectul reglementărilor unei anumite țări", a declarat Gopinath la un eveniment organizat de Consiliul Național de Cercetare Economică Aplicată.

Remarcile lui Gita vin în contextul în care națiunile din întreaga lume se gândesc cum să controleze criptomonedele. După cum a fost relatat, Banca Populară a Chinei (PBoC) a dezvăluit oficial o serie de noi măsuri pentru a combate adoptarea criptomonedelor în China, inclusiv consolidarea cooperării interdepartamentale, în vederea suprimării activității crypto. Banca centrală a Rusiei a interzis oficial fondurilor mutuale să investească în Bitcoin (BTC).

În India, guvernul încearcă să obțină aprobarea cabinetului pentru un proiect de lege care ar reglementa criptomonedele. Proiectul oficial de lege privind criptomonedele și reglementarea oficială a monedelor digitale, 2021, ar urma să fie prezentat în timpul sesiunii de iarnă a Parlamentului, dar surse guvernamentale de top au indicat că optimismul este scăzut. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.