Știri crypto & Bitcoin - Tim Wu ar deține peste 1 milion $ în Bitcoin - Aroganță și lăcomie: Elon Musk a fost criticat pentru manipulare crypto – 20-09-2021

Criptomonedele ar putea fi o anatemă pentru anumiți membri ai administrației președintelui Statelor Unite, Joe Biden, dar acest lucru nu a împiedicat un membru al ...

Știri crypto & Bitcoin - Tim Wu ar deține peste 1 milion $ în Bitcoin - Aroganță și lăcomie: Elon Musk a fost criticat pentru manipulare crypto – 20-09-2021

Tim Wu ar deține peste 1 milion $ în Bitcoin

Criptomonedele ar putea fi o anatemă pentru anumiți membri ai administrației președintelui Statelor Unite, Joe Biden, dar acest lucru nu a împiedicat un membru al personalului să dețină o mică avere în Bitcoin (BTC).

Potrivit unui raport publicat de Politico, Tim Wu, asistent special pentru tehnologie și politică de concurență a președintelui, în cadrul Consiliului Economic Național, deține peste 1 milion $ în Bitcoin.

Proprietatea BTC a lui Wu a ieșit la iveală după o recentă dezvăluire financiară personală care a dezvăluit, de asemenea, proprietatea sa de Filecoin (FIL). Se pare că Wu deține BTC cu o valoare între 1 și 5 milioane $, precum și FIL cu o valoare între 100.001 și 250k $.

Suma de Bitcoin al consilierului de la Casa Albă ar constitui o parte importantă din portofoliul financiar al lui Wu, a cărui valoare este estimată între 4 și 11,5 milioane $. Pe baza proprietății sale Bitcoin estimate, Wu ar putea deține între 29 și 146 BTC.

Wu, un proeminent cercetător juridic și profesor de drept la Universitatea Columbia, a argumentat anterior împotriva propunerii de valoare a Bitcoin. În decembrie 2018, Wu s-a alăturat corului de critici care au etichetat BTC ca fiind o bulă, în timp ce prima criptomonedă s-a redresat până la un maxim istoric de atunci de aproape 20k $.

Cercetătorul în drept este, de asemenea, un critic notoriu al firmelor Big Tech și a fost responsabil pentru inventarea termenului "neutralitate a rețelei" în 2003. (Sursa EN)

Aroganță și lăcomie: Elon Musk a fost criticat pentru manipulare crypto

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a fost criticat pentru că exercită o influență pe care mulți o percep ca fiind iresponsabilă asupra pieței crypto. Musk a intrat în mod regulat pe Twitter pentru a posta meme-uri și opinii despre diverse criptomonede pe parcursul celei mai mari părți a anului 2021, nu în ultimul rând Bitcoin (BTC) și Dogecoin (DOGE).

Musk a adăugat în curând o altă monedă la această listă - CumRocket (CUMMIES). CumRocket este descris ca fiind un "token revoluționar deflaționist", menit să fie folosit de cei din industria filmelor pentru adulți.

Vineri, Musk a postat un tweet enigmatic cu trei cuvinte enumerate: Canada, SUA, Mexic. Observatorii au interpretat acest lucru ca fiind faptul că Musk a scris cu obrăznicie cuvântul "CUM", iar în câteva ore, prețul unui token puțin cunoscut numit CumRocket a crescut de peste două ori.

Cu 24 de ore înainte, iar Musk a început din nou să o facă. De data aceasta a postat o secvență de emoticoane care ar putea fi interpretată în mod rezonabil ca fiind "CumRocket to the moon".

În doar 10 minute, prețul CumRocket a sărit de la 0,06 dolari la 0,28 dolari - o creștere de 366%. Unul dintre primii operatori de schimb Bitcoin (BTC) și co-fondator al Zap Protocol, Nick Spanos, a declarat că el crede că o mare parte din activitatea de mișcare a lui Musk pe piață este concepută pentru a-și însuși mai multe active la un preț mai mic decât ar fi făcut-o în alte condiții.

"Musk a dăunat nenumăraților oameni mai puțin norocoși decât el în stilul său egoist și în mișcările sale pentru a obține monede mai ieftine", a declarat Spanos. (Sursa EN)