Știri crypto & Bitcoin - Tonga va copia proiectul de lege din El Salvador privind Bitcoin ca mijloc legal de plată - Hackerii nord-coreeni au furat 400 milioane de dolari în 2021, majoritatea ETH: Chainalysis – 26-04-2022

Știri crypto & Bitcoin - Tonga va copia proiectul de lege din El Salvador privind Bitcoin ca mijloc legal de plată - Hackerii nord-coreeni au furat 400 milioane de dolari în 2021, majoritatea ETH: Chainalysis – 26-04-2022

Tonga va copia proiectul de lege din El Salvador privind Bitcoin ca mijloc legal de plată

Un alt domino se aliniază pentru a cădea pe traseul către Bitcoinizare. Un fost deputat din Tonga, o țară insulară din Pacific, a împărtășit o abordare pas cu pas a adoptării Bitcoin (BTC), ca mijloc legal de plată.

Într-o serie de tweet-uri, Lordul Fusitu'a, un fost membru al parlamentului din Tonga, a lansat o ETA pentru ca Bitcoin să devină mijloc legal de plată în Tonga. Copiind El Salvadorul, mișcarea ar putea atrage peste 100.000 de tongani în rețeaua Bitcoin.

În planul său în cinci puncte, președintele filialei din Oceania a Organizației Globale a Parlamentarilor Împotriva Corupției descrie calea de adoptare:

Fusitu'a a declarat că proiectul de lege este "modelat și este aproape identic cu cel din El Salvador".

Anunțul a lăsat loc pentru întrebări, previziuni și jubilație totală, înainte ca Tonganul să lămurească lucrurile. Acesta a răspuns cu entuziasm că termenul pentru ca BTC să devină mijloc legal de plată ar putea avea loc încă din noiembrie sau decembrie anul acesta, răspunzând: "Boom! Suntem noi, frate!", într-un tweet.

În 2021, s-a speculat pe scară largă că Tonga va deveni una dintre următoarele țări care vor adopta BTC ca mijloc legal de plată. Speculațiile au atins un vârf în urma unui podcast pe care Lordul Fusitu'a l-a întreprins cu Peter McCormack, Bitcoiner din Bedford.

În timpul conversației, parlamentarul de atunci a împărtășit cazul remitențelor pentru adoptarea BTC ca mijloc legal de plată. Acesta a spus că adoptarea ar provoca:

"O creștere a venitului disponibil, cu 30%. Cu acel 30% în plus, unii (oameni) îl vor economisi în loc să îl pună în economie și să acumuleze sats". (Sursa EN)

Hackerii nord-coreeni au furat 400 milioane de dolari în 2021, majoritatea ETH: Chainalysis

Hackerii nord-coreeni au sustras aproape 400 de milioane de dolari în criptomonede, prin atacuri cibernetice în 2021, potrivit unor noi date de la Chainalysis.

Tipul de crypto furate a cunoscut, de asemenea, o schimbare radicală, potrivit raportului firmei de analiză blockchain. În 2017, Bitcoin (BTC) a reprezentat aproape toate criptomonedele furate de Coreea de Nord, dar acum reprezintă doar o cincime:

"În 2021, doar 20% din fondurile furate au fost Bitcoin, în timp ce 22% au fost fie tokeni ERC-20, fie altcoins. Și pentru prima dată, Ether a reprezentat majoritatea fondurilor furate, cu 58%."

Raportul a precizat că atacurile din 2021 din Coreea de Nord (RPDC) au vizat în principal "firmele de investiții și exchange-urile centralizate și s-au folosit de momeli de phishing, exploatări de coduri, malware și inginerie socială avansată" pentru a dobândi în mod malițios fondurile.

Se crede că, criptomonedele furate sunt folosite de RPDC pentru a se sustrage sancțiunilor economice și pentru a contribui la finanțarea programelor de arme nucleare și de rachete balistice, potrivit unui raport al Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite.

Amenințarea pe care o reprezintă RPDC pentru platformele crypto globale a devenit tot mai prezentă. Chainalysis se referă acum la hackerii din Regatul Eremit, precum Lazarus Group, ca fiind amenințări persistente avansate. Aceste amenințări au fost în creștere în ultimii trei ani, după ce, în 2018, s-a înregistrat un nivel record de peste 500 de milioane de dolari în criptomonede furate.

Chainalysis a raportat că fondurile au fost spălate meticulos. Metodele variază de la chain hopping, metoda "Peel Chain" și, mai recent, hackerii au folosit un sistem complicat de schimburi și amestecuri de monede. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.