Știri crypto & Bitcoin - Trezor investighează o potențială breșă de date, deoarece utilizatorii citează atacuri de phishing -6.800 BTC de la Mt. Gox nu au legătură cu planurile fostului director executiv de a redistribui 6 miliarde USD – 15-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - Trezor investighează o potențială breșă de date, deoarece utilizatorii citează atacuri de phishing -6.800 BTC de la Mt. Gox nu au legătură cu planurile fostului director executiv de a redistribui 6 miliarde USD – 15-09-2022

Trezor investighează o potențială breșă de date, deoarece utilizatorii citează atacuri de phishing

Furnizorul de portofele hardware crypto, Trezor, a început să investigheze o posibilă breșă de date, care ar fi putut compromite adresele de e-mail ale utilizatorilor și alte informații personale.

Mai mulți utilizatori din comunitatea Crypto Twitter au avertizat cu privire la o campanie de phishing prin e-mail, în curs de desfășurare, care vizează în mod special utilizatorii Trezor, prin intermediul adreselor de e-mail înregistrate.

În cadrul atacului în curs de desfășurare, mai mulți utilizatori Trezor au fost contactați de actori neautorizați care s-au dat drept compania - cu intenția finală de a fura fonduri, prin inducerea în eroare a investitorilor neavizați. Ca parte a atacului, utilizatorii au primit un e-mail despre descărcarea unei aplicații de pe domeniul "trezor.us", care este diferit de numele de domeniu oficial al Trezor, "trezor.io".

Trezor a suspectat inițial că adresele de e-mail compromise aparțin unei liste de utilizatori care au optat pentru buletine informative, care era găzduită de un furnizor american de servicii de marketing prin e-mail, Mailchimp. În urma unor investigații suplimentare, Trezor a anunțat:

"MailChimp a confirmat că serviciul lor a fost compromis de un insider care a vizat companiile de criptomonede."

În timp ce Trezor investighează în mod oficial pentru a identifica numărul total de adrese de e-mail furate, utilizatorii sunt sfătuiți să nu dea click pe link-urile care provin din surse neoficiale până la noi ordine. (Sursa EN)

Actualizare: Cei 6.800 BTC de la Mt. Gox nu au legătură cu planurile fostului director executiv de a redistribui 6 miliarde de dolari

O alertă recentă de tip whale, a asociat greșit un portofel rece, F2pool, cu exchange-ul de Bitcoin (BTC) Mt. Gox, care a transferat 6.800 BTC către un portofel necunoscut, la doar câteva zile după ce fostul CEO Mark Karpeles a dezvăluit planurile de redistribuire a BTC în valoare de 6 miliarde de dolari către creditorii săi.

Mt. Gox a fost un exchange Bitcoin cu sediul în Tokyo, care s-a închis în februarie 2014, după un hack care a compromis 850.000 de BTC. Într-un interviu recent, Karpeles a dezvăluit că exchange-ul avea în posesie aproximativ 200.000 de BTC în timpul închiderii companiei, din care administratorul judiciar a vândut în trecut aproximativ 50.000 de BTC pentru 600 de milioane de dolari.

Potrivit lui Karpeles, restul de 150.000 de BTC deținuți în prezent de Mt. Gox au crescut în valoare de-a lungul anilor - și valorează peste 6 miliarde de dolari. După această dezvăluire, fostul director executiv a confirmat planurile de redistribuire a banilor și de reglare a conturilor cu creditorii.

La cinci zile după interviul acordat de Karpeles, @whale-alert de pe Crypto Twitter a subliniat că 6.800 BTC, în valoare de aproape 319 milioane de dolari, au fost transferați într-un portofel necunoscut dintr-un portofel rece, aparținând exchange-ului Mt. Gox, acum dispărut. Contrazicând alerta whale, fondatorul F2pool, Chun Wang, ar fi confirmat că adresa portofelului avea un marcaj greșit și că adresa era asociată cu miners timpurii ai F2pool.În ciuda faptului că nu este operațională de peste opt ani, echipa Mt. Gox a împărtășit anterior un plan de reabilitare pentru a compensa creditorii. După cum a subliniat @thisisbullish, presupusa adresă de portofel legată de Mt. Gox nu a înregistrat nicio retragere de bani. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.