Știri crypto & Bitcoin - Trump numește Bitcoin o înșelătorie și pledează pentru hegemonia dolarului - 1% din oferta de Bitcoin a fost blocată în protocolul WBTC – 17-09-2021

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a criticat din nou Bitcoin (BTC).Apărut la FOX Business, fostul președinte a comentat ...

Știri crypto & Bitcoin - Trump numește Bitcoin o înșelătorie și pledează pentru hegemonia dolarului - 1% din oferta de Bitcoin a fost blocată în protocolul WBTC – 17-09-2021

Trump numește Bitcoin o înșelătorie și pledează pentru hegemonia dolarului

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a criticat din nou Bitcoin (BTC).Apărut la FOX Business, fostul președinte a comentat:

"Bitcoin, pare doar o înșelătorie [...] Nu-mi place pentru că este o altă monedă care concurează cu dolarul. În esență, este o monedă care concurează împotriva dolarului. Vreau ca dolarul să fie moneda lumii, asta am spus întotdeauna".

Comentariile lui Trump sunt în concordanță cu opiniile sale exprimate anterior cu privire la Bitcoin. Într-adevăr, în iulie 2019, în timp ce se afla în funcție, Trump a declarat că nu era un fan al Bitcoin și al crypto.

La acel moment, Trump a identificat volatilitatea prețurilor ca fiind un punct important pentru poziția sa anti-crypto.

După cum a fost raportat anterior, administrația Trump a căutat în mod specific să adopte politici anti-crypto, Trump spunându-i, se pare, fostului secretar al Trezoreriei, Steve Mnuchin, să "meargă după Bitcoin".

Ultimele zile ale administrației Trump au văzut, de asemenea, Trezoreria agitând apele cu reglementări controversate care vizează monitorizarea portofelelor auto-găzduite. Această politică din epoca Trump a fost extinsă și mai mult de administrația lui Joe Biden, Internal Revenue Service încercând, de asemenea, să închidă lacunele fiscale legate de crypto. (Sursa EN)

1% din oferta de Bitcoin a fost blocată în protocolul WBTC

Un procent din oferta Bitcoin în circulație este în prezent simbolizat ca Wrapped BTC (WBTC), ceea ce reprezintă BTC în valoare de aproape 6,2 miliarde $. Acest punct de referință a fost recunoscut de către managerul de produs al firmei de custodie crypto, BitGo, Kia Mosayeri, care a postat știrea pe Twitter pe 7 iunie. BitGo este custode pentru protocolul Wrapped Bitcoin, care a lansat token-ul său ERC-20 susținut de Bitcoin, WBTC, pe Ethereum, în ianuarie 2019.

Potrivit Etherscan, în prezent există 187.610 wrapped Bitcoins pe protocol, ceea ce echivalează cu o capitalizare de piață complet diluată de 6,18 miliarde $. Oferta actuală de BTC în circulație este de aproape 18,73 milioane, potrivit CoinGecko, ceea ce confirmă atingerea pragului de 1%.

BTConEthereum estimează că există 240.620 de Bitcoins care au fost tokenizați în diverse protocoale pentru a fi utilizați pe Ethereum, reprezentând o capitalizare combinată de 7,91 miliarde $. Wrapped Bitcoin exercită o dominație clară asupra sectorului, reprezentând 78% din totalul Bitcoin tokenizați pe Ethereum.

Alte protocoale de tokenizare  Bitcoin de top sunt Huobi BTC, aflat pe locul al doilea, cu 37.906 BTC sau 15,7% din oferta de Bitcoin, și RenBTC, aflat pe locul al treilea, cu 10.226 BTC tokenizați. Synthetic BTC deține, de asemenea, 1.471 BTC, urmat de imBTC cu 1.169 Bitcoin și TBTC cu 916 BTC.

Proliferarea recentă a fermelor de randament și a protocoalelor DeFi bazate pe Ethereum și purtătoare de dobândă care susțin BTC tokenizat a fost principala forță care a impulsionat creșterea sectorului. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum