Știri crypto & Bitcoin - Turiștii se îndreaptă spre El Salvador în ciuda pieței bear Bitcoin - Auto-custodia nu este pentru toată lumea - Executivul WisdomTree despre – a fi propria ta bancă

Știri crypto & Bitcoin - Turiștii se îndreaptă spre El Salvador în ciuda pieței bear Bitcoin - Auto-custodia nu este pentru toată lumea - Executivul WisdomTree despre – a fi propria ta bancă

Turiștii se îndreaptă spre El Salvador în ciuda pieței bear Bitcoin

Turismul în El Salvador a crescut vertiginos în prima jumătate a anului 2022. În creștere cu 82,8% doar în acest an, au fost 1,1 milioane de vizitatori în El Salvador în acest an, potrivit cifrelor guvernamentale. Asta în ciuda faptului că prețul Bitcoin (BTC) s-a prăbușit cu aproape 50% de la 1 ianuarie.

Datele Organizației Mondiale a Turismului întăresc afirmațiile. Micuța țară din America Centrală este recunoscută la nivel internațional ca fiind "una dintre țările cu cea mai bună rată de redresare a turismului din regiune începând cu ianuarie 2022".

Raportul OMT precizează că unele "destinații din America Centrală au cele mai bune rezultate în comparație cu 2019", inclusiv El Salvador, cu +81% față de 2019, sau față de nivelurile anterioare pandemiei.

Contrar rapoartelor din Wall Street Journal potrivit cărora pariul El Salvadorului pe Bitcoin pentru a atrage turiști "nu a funcționat", vizitele din prima jumătate a acestui an aproape că depășesc numărul total de vizite din 2019: 1,1 milioane de persoane au vizitat țara în șase luni, față de totalul de 1,2 milioane de persoane de anul trecut.

Într-un interviu radiofonic, directorul general al Proiectelor Strategice din cadrul Ministerului Turismului din El Salvador, Alex Bonilla, a explicat că, în perioada vacanței de vară, țara se poate aștepta la "57.500 de vizitatori internaționali, care vor genera 60 de milioane de dolari în valută în această vacanță". Este de așteptat ca pragul de 1,2 milioane de persoane să fie depășit în curând. (Sursa EN)

Auto-custodia nu este pentru toată lumea - Executivul WisdomTree despre – a fi propria ta bancă –

În timp ce unii experți consideră că auto-custodia este unul dintre scopurile autentice ale crypto, acest mod de stocare a monedelor nu este cu adevărat potrivit pentru toată lumea, potrivit unui director WisdomTree.

Will Peck, șeful departamentului de active digitale al administratorului de active WisdomTree, cu sediul la New York, consideră că auto-custodia va fi o tendință în creștere în viitor, însă soluțiile de custodie nu trebuie subestimate.

Unii utilizatori de criptomonede preferă auto-custodia, iar WisdomTree susține și respectă această decizie, a declarat executivul într-un interviu. "Acesta va fi un segment de piață în creștere și, în timp, dorim să construim produse și servicii pentru ei", a declarat el.

Deoarece auto-custodia necesită anumite abilități tehnice și responsabilitatea de a nu-și pierde cheile private, mulți ar putea găsi auto-custodia mult prea incomodă sau prea greu de gestionat, a precizat Peck.

"Dintre miliardele de oameni și numeroșii investitori instituționali de pe planetă, un număr mare nu vor avea abilitățile tehnice, fluxurile de lucru sau interesul de a deține propriile chei private, ceea ce introduce un set diferit de complexități și riscuri", a spus directorul WisdomTree.Potrivit lui Peck, soluțiile de custodie bine structurate, inclusiv produse precum produsele tranzacționate la bursă (ETP) pentru criptomonede sau instrumentele de custodie reglementată, pot face criptomonedele mai accesibile pentru o gamă mai largă de persoane. Cu toate acestea, este nevoie de vigilență și de înțelegerea a ceea ce utilizatorii semnează de fapt, pentru a evita orice activități riscante cu activele clienților. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.