Știri crypto & Bitcoin-Tyler Winklevoss Bitcoin este un aur mai valoros decât aurul însuși-Manager de fonduri brazilian și Nasdaq vor lansa primul ETF Bitcoin din lume-Primul exchange crypto reglementat din Canada, Wealthsimple funcțional–24-11-2020

În ultimul deceniu, prețul Bitcoin a crescut dramatic. Pentru mulți, acesta este văzut mai mult ca un depozit valoros, decât ca o monedă tranzacționabilă, iar oamenii compară adesea moneda digitală cu aurul ...

Știri crypto & Bitcoin-Tyler Winklevoss Bitcoin este un aur mai valoros decât aurul însuși-Manager de fonduri brazilian și Nasdaq vor lansa primul ETF Bitcoin din lume-Primul exchange crypto reglementat din Canada, Wealthsimple funcțional–24-11-2020

Tyler Winklevoss spune că Bitcoin este un aur mai valoros decât aurul însuși

Conform lui Tyler Winklevoss, co-fondatorul exchange-ului crypto Gemini, Bitcoin bate aurul la propriul său joc.

„Bitcoin este mai bun la a fi aur, decât aurul însuși și nu doar în mod progresiv, ci de 10 ori mai bun.”

În ultimul deceniu, prețul Bitcoin a crescut dramatic. Pentru mulți, acesta este văzut mai mult ca un depozit valoros, decât ca o monedă tranzacționabilă, iar oamenii compară adesea moneda digitală cu aurul.

În cadrul postării sale, Winklevoss a inclus un grafic, care compară cele două active. Din șapte categorii, aurul conduce doar la una – suma totală de bani deținută în activ. Aurul are o capitalizare de piață de 9 trilioane $, pe când BTC are o capitalizare de piață de 200 miliarde $. În rest, Bitcoin a câștigat la categoriile raritate, durabilitate, portabilitate, divizibilitate, depozitare și dificultate de falsificare.

Bitcoin a câștigat și mai multă notorietate ca depozit de valoare, în ochii publicului, în 2020, întrucât mulți giganți mainstream au investit masiv în activ. (Sursa EN)

Un manager de fonduri brazilian și Nasdaq vor lansa primul ETF Bitcoin din lume

Managerul brazilian de fonduri Hashdex a încheiat un parteneriat cu Nasdaq, pentru lansarea primului fond de active crypto tranzacționate la bursă (ETF) din lume, pe Bursa de Valori din Insulele Bermude (BSX).

Bursa de valori a anunțat că a aprobat „Indicele Crypto Hashdex Nasdaq” și a dezvăluit că vor fi emise 3 milioane de acțiuni din clasa E, pentru tranzacționare pe platformă.

Conform publicației media locale, Infomoney, fondul va fi funcțional și va tranzacționa în BSX până la sfârșitul anului. Raportul notează că Hashdex a ales să aplice cu BSX, datorită legislației favorabile crypto din Insulele Bermude.

Fondurile tranzacționate la bursă oferă un mijloc asigurat și reglementat, pentru investitorii instituționali, care doresc expunere la mărfuri, fără a deține activele aferente.

Deși nu au fost făcute publice alte detalii despre EFT, Hashdex susține că metodologia și alte informații cheie referitoare la produs, vor fi furnizate de către Nasdaq, la data lansării produsului. (Sursa EN)

Primul exchange crypto reglementat din Canada, Wealthsimple devine funcțional

Wealthsimple Crypto, primul exchange de criptomonede reglementat din Canada, își lansează platforma de tranzacționare. Începând cu 22 septembrie, utilizatorii din toate cele 13 provincii și teritorii din Canada pot să se înregistreze pentru noul produs și vor putea începe să tranzacționeze criptomonede.

La lansare, Wealthsimple Crypto permite utilizatorilor să achiziționeze și să vândă Bitcoin (BTC) și Ether (ETH) prin aplicația mobilă a platformei. Depozitele și retragerile pot fi efectuate numai în dolari canadieni.

Lansarea publica a Wealthsimple Crypto vine la scurt timp după ce compania a primit aprobare legislativă din partea reglementatorilor canadieni. Până în prezent, Wealthsimple Crypto este singura platformă de active crypto care a fost autorizată să opereze în Canada.

Înaintea lansării oficiale, Wealthsimple Crypto a fost disponibil în versiune beta, permițând canadienilor să facă parte dintr-o listă de așteptare, pentru a primi invitație pe platformă. Conform reprezentanților companiei, mai mult de 130 000 de canadieni s-au înscris pe listă până acum. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.