Știri crypto & Bitcoin - Un bărbat oferă 72 milioane $ orașului pentru a dezgropa o avere în BTC, aruncată accidental - Un programator mai are două încercări pentru parola sa, înainte de a pierde BTC în valoare de 266 milioane $ - 16-03-2021

James Howells, proprietarul unui hard drive, aruncat din greșeală, cu 7500 Bitcoin (BTC) pe el, a făcut recent un apel, pentru a excava o ...

Știri crypto & Bitcoin - Un bărbat oferă 72 milioane $ orașului pentru a dezgropa o avere în BTC, aruncată accidental - Un programator mai are două încercări pentru parola sa, înainte de a pierde BTC în valoare de 266 milioane $ - 16-03-2021

Un bărbat oferă 72 milioane $ orașului pentru a dezgropa o avere în BTC, aruncată accidental

James Howells, proprietarul unui hard drive, aruncat din greșeală, cu 7500 Bitcoin (BTC) pe el, a făcut recent un apel, pentru a excava o rampă de gunoi, în speranța de a recupera dispozitivul.

În 2013, Howells a aruncat accidental hard drive-ul ce conținea 7500 BTC, în timp ce făcea curățenie în casă. Depozitul de BTC provenea din activitatea de minare întreprinsă de către Howells, de pe vremea când încă era posibilă utilizarea de CPU, pentru minare de Bitcoin.

Până în noiembrie 2013, Bitcoin-ul din hard drive valora deja 6.5 milioane $, iar Howells încearcă să îl recupereze încă de atunci.

După nenumărate refuzuri din partea consiliului local al orașului Newport, Howells a ridicat miza, oferind contravaloarea a 25% din Bitcoin-ul pierdut, ca donație pentru oraș, pentru COVID-19. La actualul preț al Bitcoin, hard drive-ul valorează aproximativ 290 milioane $, ceea ce înseamnă că orașul ar putea câștiga aproximativ 72 milioane $, dacă hard-ul este recuperat.

Conform lui Howells, singurul lucru de care are nevoie este accesul la înregistrările rampei de gunoi, pentru a identifica cu exactitate poziția hard drive-ului. Inginerul IT a mai dezvălui faptul că, echipa de căutări va crea un sigiliu etanș, pentru a împiedica emisia de gaze toxice, din timpul excavării.

Acesta a mai spus că:

„Nu există nicio garanție că mai poate funcționa, din cauza mediului în care a stat, dar există aspecte ce mă fac încrezător. Exteriorul acestuia ar putea fi ruginit. Dar discul dinăuntru, unde sunt stocate datele are șanse mari să mai fie funcțional. Cred că încă mai există șanse. Dar cu cât durează mai mult toate acestea, cu atât această posibilitate, de a fi încă funcțional, devine din ce în ce mai puțin probabilă.”  (Sursa EN)

Un programator mai are două încercări pentru parola sa, înainte de a pierde BTC în valoare de 266 milioane $

Un programator german a folosit deja opt din cele zece încercări disponibile pentru introducerea parolei, pentru deblocarea hard drive-ului ce conține cheile private către portofelul său Bitcoin, care conține 7 002 BTC. La momentul publicării știrii, deținerile valorau 268 milioane $.

Stefan Thomas utilizează un hard drive denumit IronKey, dar a pierdut cu ani în urmă hârtia pe care își notase parola device-ului. Dacă Thomas nu reușește să și-o amintească, 10 încercări eșuate vor duce la criptarea conținutului drive-ului, pentru totdeauna.

„Obișnuiam să stau în pat, gândindu-mă la asta. Apoi mă duceam la calculator cu câte o strategie nouă, care nu funcționa și așa deveneam din nou disperat.”

Conform datelor Chainalysis, se crede că aproximativ 20% din totalul de Bitcoin existenți – 18.5 milioane BTC – au fost pierduți pentru totdeauna, în portofele așa-zise „rătăcite”.

Wallet Recovery Services, o companie specializată în recuperarea cheilor digitale pierdute, primește aproximativ 70 de solicitări pe zi, din partea unor clienți ce au nevoie de ajutorul lor. Acest număr este de trei ori mai mare acum, decât a fost înainte de bull market. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.