Știri crypto & Bitcoin - Un gigant croat de retail constată o creștere a plăților crypto în ciuda pieței bear - Fondul de protecție BitGet BTC-USDT de 200 milioane $ indică o tendință centrată pe investitori

Știri crypto & Bitcoin - Un gigant croat de retail constată o creștere a plăților crypto în ciuda pieței bear - Fondul de protecție BitGet BTC-USDT de 200 milioane $ indică o tendință centrată pe investitori

Un gigant croat de retail constată o creștere a plăților crypto în ciuda pieței bear

Plățile în criptomonede precum Bitcoin (BTC) au crescut anul acesta la cel mai mare lanț de supermarketuri din Croația, Konzum, în ciuda pieței bear în curs.

După ce a debutat cu plățile crypto în 2021, Konzum a înregistrat o creștere a achizițiilor efectuate cu plăți crypto, a declarat directorul de aplicații de afaceri al firmei, Ines Barbir.

Konzum a început oficial să accepte criptomonedele ca modalitate de plată pentru produsele sale în decembrie 2021, permițând clienților să plătească online cu nouă criptomonede precum BTC și Ether (ETH), precum și cu stablecoins Tether (USDT) și USD Coin (USDC).

De atunci, lanțul de supermarketuri a extins opțiunea de plată cu criptomonede la mai multe case de marcat cu auto-checkout, în magazinele pilot fizice. De asemenea, Konzum lucrează în continuare cu firma locală de plăți crypto, Electrocoin, pentru a aduce plățile crypto în toate cele 700 de magazine fizice din Croația.

Potrivit lui Barbir, lansarea noii metode de plată a fost implementată cu succes, iar Konzum a lucrat la extinderea opțiunii de plată crypto. Executivul nu a precizat cifrele exacte ale creșterii volumului plăților de la debutul plăților crypto.

Un purtător de cuvânt al firmei a precizat că, creșterea plăților crypto pe Konzum vine în concordanță cu adoptarea tot mai mare a crypto în Croația, declarând:

"Indiferent de piața bear, suntem mulțumiți de interesul care continuă să crească. Interesul general pentru plățile în criptomonede continuă să crească în mod constant, precum și interesul pentru implementarea plăților în criptomonede în Croația." (Sursa EN)

Fondul de protecție BitGet BTC-USDT de 200 milioane $ indică o tendință centrată pe investitori

Cu scopul final de a recâștiga încrederea investitorilor pe fondul unei piețe bear prelungite, exchange-ul de derivate crypto, Bitget, a lansat un fond de 200 de milioane de dolari, pentru a proteja activele utilizatorilor. Bitget se alătură listei tot mai mari de companii crypto, precum Binance, care au adoptat o abordare centrată pe investitori, pentru a câștiga încrederea acestora, prin intermediul fondurilor de protecție.

Fondul de protecție Bitget cuprinde 6.000 de Bitcoin (BTC) și 80 de milioane de Tether (USDT), evaluate la 200 de milioane de dolari la momentul redactării acestui articol. Având în vedere faptul că, în prezent, iarna crypto nu dă aproape niciun semn de încetinire, Bitget s-a angajat să asigure valoarea fondului pentru următorii trei ani.

În timp ce Bitget a ales să autofinanțeze întregul fond de protecție, fără a se baza pe o poliță de asigurare terță parte, Binance a înființat fondul său de asigurare pentru protecția utilizatorilor, Secure Asset Fund for Users (SAFU), prin alocarea a 10% din taxa de tranzacționare. Pornind în 2018, SAFU a ajuns la o evaluare de 1 miliard de dolari până la începutul anului 2022. Împărtășind detalii despre fondul nou înființat, Gracy Chen, director general al Bitget, a adăugat:

"Fondul de protecție ne va ajuta să atenuăm îngrijorările investitorilor și să atragem potențiali utilizatori. Pe măsură ce continuăm să îndurăm iarna crypto, este esențial ca utilizatorii noștri să fie siguri că fondurile lor sunt păstrate în siguranță."Raționamentul Bitget în spatele utilizării unei combinații de stablecoin și BTC în fondul de protecție este acela de a contracara volatilitatea masivă și neprevăzută de pe piețele crypto. Pentru a proteja și mai mult investitorii, Bitget a implementat politici stricte de cunoaștere a clienților (KYC) și de combatere a spălării banilor (AML) pentru a interzice utilizarea serviciilor sale de către actorii malițioși. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.