Știri crypto & Bitcoin - Un nou proiect de lege ar obliga candidații la alegerile din Rusia să declare criptomonedele - BlockFi creditează din greșeală utilizatorii cu prea mult Bitcoin în plata promoțională – 10-08-2021

Duma de Stat a Rusiei a aprobat în primă lectură un nou proiect de lege, care ar obliga candidații la alegeri să își dezvăluie deținerile, cheltuielile ...

Știri crypto & Bitcoin - Un nou proiect de lege ar obliga candidații la alegerile din Rusia să declare criptomonedele - BlockFi creditează din greșeală utilizatorii cu prea mult Bitcoin în plata promoțională – 10-08-2021

Un nou proiect de lege ar obliga candidații la alegerile din Rusia să declare criptomonedele

Duma de Stat a Rusiei a aprobat în primă lectură un nou proiect de lege, care ar obliga candidații la alegeri să își dezvăluie deținerile, cheltuielile și achizițiile de criptomonede.

De asemenea, proiectul de lege le cere candidaților la alegeri să indice o sursă de venit pentru achizițiile de criptomonede și solicită declarații crypto nu numai din partea candidaților efectivi, ci și a soților și copiilor minori ai acestora, pentru ultimii trei ani.

Introdus în luna martie, proiectul de lege include o serie de modificări la legislația rusă existentă, cum ar fi cele privind alegerile prezidențiale și cele pentru deputații din Duma de Stat, garanțiile drepturilor electorale, precum și principalul proiect de lege privind criptomonedele din țară, "Cu privire la activele financiare digitale", care a fost promulgat oficial în ianuarie. Următoarea etapă în dezvoltarea proiectului de lege va fi examinarea potențialelor amendamente, la mijlocul lunii iunie.

Alegerile pentru Duma de Stat sunt programate pentru luna septembrie, iar partidul de guvernământ pro-Kremlin, Rusia Unită, se așteaptă să obțină peste două treimi din cele 450 de locuri ale Dumei.

Se pare că Duma este îngrijorată de activitatea crypto a noilor deputați, deoarece opoziția rusă este cunoscută pe scară largă pentru că acceptă Bitcoin (BTC). "Fundația anticorupție" din Rusia - fondată de criticul Kremlinului, încarcerat, Alexei Navalny și declarată în prezent organizație extremistă - a acceptat donații Bitcoin încă din 2016.

La începutul acestui an, guvernul rus a impus cerințe de raportare a criptomonedelor pentru funcționarii publici, obligându-i chiar pe unii dintre ei să își vândă criptomonedele. (Sursa EN)

BlockFi creditează din greșeală utilizatorii cu prea mult Bitcoin în plata promoțională

Schemele promoționale crypto sunt o tradiție în industrie, multe întreprinderi încercând să își asigure loialitatea clienților printr-o serie de avantaje și mini-donații.

Pentru BlockFi, însă, cea mai recentă ofertă promoțională a luat-o razna, după ce platforma a plătit din greșeală recompense supradimensionate în Bitcoin (BTC). Un utilizator BlockFi ar fi primit vineri suma impresionantă de 701,4 BTC.

Conform termenilor ofertei inițiale, BlockFi a oferit recompense în Bitcoin pentru clienții care tranzacționau un anumit volum în dolari americani, între 18 și 31 martie. În condițiile în care recompensele ar fi trebuit să fie creditate în conturi până la 31 mai, BlockFi a avertizat utilizatorii încă de vineri.

Se crede că puțin sub 100 de clienți sunt afectați, potrivit unui reprezentant BlockFi. Cu toate acestea, pe rețelele de socializare a izbucnit deja o mică furie legată de tonul presupus amenințător al exchange-ului față de clienții care nu se conformează instantaneu directivelor sale de returnare a fondurilor.

Un utilizator ar fi postat o fotografie a unui e-mail presupus a fi de la BlockFi prin care i se notifică faptul că "nerestituirea activelor primite în mod eronat până la ora 17.00 EDT astăzi (18 mai 2021) poate constitui o infracțiune și va duce la luarea de măsuri legale de către BlockFi". De asemenea, compania a oferit clienților o plată de 500 de dolari în Gemini Dollars (GUSD) drept compensație pentru "orice probleme pe care acest lucru le-ar fi putut cauza".

BlockFi a încercat să-i liniștească pe clienți, menționând:

"Situația nu afectează niciuna dintre operațiunile curente ale BlockFi și au fost luate măsuri pentru a se asigura că o astfel de eroare nu va mai fi posibilă în viitor. Cel mai recent AUM raportat public al BlockFi este de 15 miliarde de dolari din primul trimestru al anului 2021. Fondurile clienților nu sunt afectate și sunt protejate." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.