Știri crypto & Bitcoin - Un nou sondaj relevă că 83% dintre milionarii mileniali dețin acum crypto - Grupul SBI lansează un fond de active crypto pentru investitorii japonezi – 16-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - Un nou sondaj relevă că 83% dintre milionarii mileniali dețin acum crypto - Grupul SBI lansează un fond de active crypto pentru investitorii japonezi – 16-03-2022

Un nou sondaj relevă că 83% dintre milionarii mileniali dețin acum crypto

Un nou sondaj CNBC a arătat că, majoritatea milionarilor milenari au investit o parte semnificativă din portofoliul lor în crypto și intenționează să continue investițiile în crypto în 2022. Sondajul a chestionat investitori cu active de 1 milion de dolari sau mai mult, iar 83% dintre milionarii mileniali chestionați au dezvăluit că au făcut investiții în crypto.

Peste jumătate - 53% - dintre respondenții sondajului au declarat că dețin 50% sau mai mult din portofoliul lor în crypto. Aproape o treime dintre respondenți au investit cel puțin trei sferturi din averea lor în active crypto. În timp ce rezultatele sondajului ar putea fi o surpriză pentru mulți, cei care au urmărit boom-ul crypto din 2021 ar ști cum o generație de investitori TikTok a făcut milioane de dolari din investiții în monedele meme.

Sondajul CNBC a dezvăluit, de asemenea, un decalaj generațional masiv în ceea ce privește investițiile. Pe de o parte, milenialii investesc până la 50% din averea lor în crypto, în timp ce, pe de altă parte, doar 4% din generația mai în vârstă a investit în active digitale și doar o pătrime din Generația X deține crypto.

George Walper, președintele Spectrem Group, care a realizat sondajul pentru CNBC, a declarat că interesul în creștere al noii generații față de piața crypto emergentă s-ar putea dovedi o problemă pentru managerii de averi. El crede că acești manageri tradiționali ar trebui să își regândească abordarea față de acești viitori investitori. Acesta a explicat:

"Nu sunt sigur că industria de gestionare a averilor a recunoscut că trebuie să se gândească la acestea ca la generații complet diferite. Majoritatea firmelor sperau să ignore acest lucru. Dar milionarii mileniali nu vor renunța pur și simplu din crypto". (Sursa EN)

Grupul SBI lansează un fond de active crypto pentru investitorii japonezi

Cea mai mare firmă de servicii financiare din Tokyo, SBI Group, va permite de acum înainte investitorilor japonezi să cumpere criptomonede prin intermediul "fondului de active crypto" lansat recent. Fondul este compus din șapte criptomonede: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), Chainlink (LINK) și Polkadot (DOT).

Fondul de criptomonede, care va fi tranzacționat și operat de SBI Alternative Fund, a fost înființat la 2 decembrie cu un capital dedicat de 5 milioane de yeni, în valoare de aproximativ 45.000 de dolari la momentul redactării acestui articol. Cu toate acestea, compania poate alege să elibereze capitalul în diviziuni mai mici, de 1 milion de yeni fiecare.

Potrivit comunicatului oficial, investitorii vor trebui să parcurgă un proces de cerere care include un acord de parteneriat anonim cu SBI Alternative Fund înainte de achiziții. Raționamentul companiei în spatele acestei mișcări afirmă:

"Deoarece nu este potrivit pentru toți clienții, acesta poate fi achiziționat doar de către clienții care îndeplinesc anumite standarde stabilite de compania noastră".

În plus, investițiile în criptomonede făcute de astfel de asociații anonime vor fi gestionate de SBI VC Trade, o firmă soră, care se ocupă de tranzacționarea criptomonedelor. De asemenea, SBI a subliniat că niciuna dintre cele șapte criptomonede din fondul de criptomonede nu va depăși 20% în proporție.

Asigurând longevitatea serviciului, SBI a precizat că fondul "nu poate fi anulat în decurs de un an", între 1 februarie 2022 și 31 ianuarie 2023. Investitorii vor fi, de asemenea, supuși impozitelor pe câștigurile de capital nerealizate, pe lângă suportarea altor cheltuieli comune, inclusiv costurile de constituire și lichidare și cheltuielile de audit. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.