Știri crypto & Bitcoin - Un oficial al ministerului rus de finanțe face apel la reglementarea crypto, nu la restricții - Încă un Bitcoin miner solo a rezolvat un bloc valid, câștigând o recompensă în valoare de peste 220k $ - 19-05-2022

Știri crypto & Bitcoin - Un oficial al ministerului rus de finanțe face apel la reglementarea crypto, nu la restricții - Încă un Bitcoin miner solo a rezolvat un bloc valid, câștigând o recompensă în valoare de peste 220k $ - 19-05-2022

Un oficial al ministerului rus de finanțe face apel la reglementarea crypto, nu la restricții

În comentariile surprinzătoare ale directorului rus pentru politica financiară, Rusia și-ar putea îndulci poziția față de crypto. Ivan Chebeskov, un director din cadrul Ministerului de Finanțe, s-a pronunțat în favoarea reglementării crypto, mai degrabă decât a interzicerii sale.

Sprijinul său este un răspuns la faptul că banca centrală rusă a propus o interdicție generală privind minarea și tranzacționarea crypto.

Potrivit lui Chebeskov, interzicerea operațiunilor cu criptomonede și a minării va duce la rămânerea țării în urma industriei tehnologice mondiale. În schimb, ministrul a sugerat că, criptomonedele ar trebui să fie reglementate:

"Trebuie să dăm acestor tehnologii posibilitatea de a se dezvolta. În acest sens, Ministerul de Finanțe este implicat activ în dezvoltarea de inițiative legislative în ceea ce privește reglementarea acestei piețe".

Comentariile au fost făcute în cadrul conferinței RBC Crypto. Chebeskov a declarat că ministerul rus a pregătit o propunere pentru reglementarea activelor digitale și așteaptă să audă poziția guvernului în această privință.

Înainte de a lucra la Kremlin, Chebeskov s-a bucurat de o carieră productivă la bănci de investiții rusești și europene. Acesta a fost student în statul Texas, pro-Bitcoin, și s-a pronunțat în trecut în favoarea monedelor digitale.

În opinia sa, o rublă digitală ar putea concura cu monede digitale precum moneda digitală a băncii centrale a Chinei (CBD. Banca centrală a Chinei a lansat o versiune pilot a unui portofel digital de yuani la începutul lunii ianuarie.)

Pe de altă parte, sectorul privat s-a grăbit să respingă propunerea, care ar interzice emiterea, schimbul și circulația criptomonedelor în Rusia.

Directorul executiv al Telegram, Pavel Durov, de exemplu, a scris că interdicția propusă pentru crypto ar "distruge o serie de sectoare ale economiei de înaltă tehnologie" într-o postare pe aplicația sa de mesagerie Telegram. (Sursa EN)

Încă un Bitcoin miner solo a rezolvat un bloc valid, câștigând o recompensă în valoare de peste 220k $

Un alt Bitcoin (BTC) miner din pool-ul de minare, Solo CK, a minat singur un nou bloc pe blockchain-ul Bitcoin, câștigând ca rezultat o recompensă de 6,25 BTC (peste 220.000 de dolari la prețurile actuale). Evenimentul a avut loc, la o înălțime de bloc de 720.175.

Minarea solo constă în încercarea de a valida blocuri de către un singur Bitcoin miner, fără a depune eforturi în echipă cu alți miners dintr-un pool de minare, și care rulează un nod complet al blockchain-ului. Fără capacități semnificative de hashing, șansele de validare a unui bloc tind să fie extrem de improbabile.

Pentru a crește aceste șanse și pentru a evita costurile asociate minării individuale, miners se reunesc în general în pool-uri pentru a-și combina puterea de hash, crescând astfel șansele de a valida un bloc și, în cele din urmă, de a împărți recompensa, dacă reușesc.

Potrivit unui tweet recent al administratorului CKPool, Con Kolivas, acest miner solo a avut o putere de hash de aproximativ 86 terahashes pe secundă. Puterea de hash determină viteza de calcul cu care un computer poate efectua funcțiile crypto necesare pentru a extrage criptomonede și a valida un bloc pentru blockchains proof-of-work, precum Bitcoin.

Miner-ul în cauză avea o putere de hash mai mică decât un singur echipament de minare S9; o cantitate relativ mică de putere de calcul, ceea ce face ca acest eveniment să fie foarte puțin probabil.Și mai remarcabil este faptul că, în urmă cu numai două săptămâni, un alt miner solo din pool-ul de minare Solo CK a îndeplinit, de asemenea, o sarcină similară, reușind să rezolve cu succes un bloc valid. "Să spunem că acest lucru este foarte rar este puțin spus", a declarat la vremea respectivă Hass McCook, membru al consiliului Bitcoin. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.