Știri crypto & Bitcoin - Un oficial olandez cere interzicerea completă a Bitcoin - Managerul de fonduri speculative Alan Howard investește în două startup-uri crypto – 24-09-2021

În timp ce El Salvador adoptă Bitcoin ca mijloc legal de plată, un oficial olandez a criticat criptomoneda, cerând o ...

Știri crypto & Bitcoin - Un oficial olandez cere interzicerea completă a Bitcoin - Managerul de fonduri speculative Alan Howard investește în două startup-uri crypto – 24-09-2021

Un oficial olandez cere interzicerea completă a Bitcoin

În timp ce El Salvador adoptă Bitcoin ca mijloc legal de plată, un oficial olandez a criticat criptomoneda, cerând o interdicție generală urgentă.

Pieter Hasekamp, director al Biroului olandez pentru analiză economică din cadrul Ministerului Afacerilor Economice și Politicii Climatice, a publicat un eseu intitulat "Olanda trebuie să interzică Bitcoin".

În conformitate cu titlul eseului, Hasekamp enumeră o listă largă de motive pentru care guvernul olandez trebuie să aplice o interdicție totală imediată a minării, a tranzacționării și a deținerii de Bitcoin (BTC). Potrivit oficialului, acest lucru ar putea duce la prăbușirea prețului, deoarece Bitcoin "nu are valoare intrinsecă și este valoros doar pentru că alții îl pot accepta".

Executivul a citat un scenariu obișnuit împotriva criptomonedelor, argumentând că orice criptomonedă nu este capabilă să îndeplinească niciuna dintre cele trei funcții ale banilor ca unitate de cont, mijloc de plată și depozit de valoare. De asemenea, el a citat și alte argumente anti-Bitcoin comune, cum ar fi preocupările legate de securitate, riscurile de fraudă și escrocherii, și a susținut că, crypto este un instrument util pentru actorii infractori.

Hasekamp a declarat că Țările de Jos au rămas în urma țărilor care au luat măsuri pentru a "frâna agitația crypto" în ultimii ani. "Autoritățile de reglementare olandeze au încercat să înăsprească supravegherea platformelor de tranzacționare, dar fără prea mult succes. Biroul Central de Planificare a semnalat riscurile tranzacționării crypto în 2018, dar a concluzionat că o reglementare mai strictă nu era încă necesară", a scris oficialul.

În eseul său, Hasekamp a acordat o atenție deosebită legii lui Gresham, un principiu monetar care afirmă că o monedă supraevaluată, sau "banii răi", tinde să scoată din circulație o monedă subevaluată din punct de vedere legal, sau "banii buni". Calificând Bitcoin drept "bani răi", Hasekamp a susținut că legea lui Gresham ar putea funcționa în sens invers în cazul Bitcoin:

"Criptomonedele prezintă toate caracteristicile "banilor răi": origine neclară, evaluare incertă, practici comerciale dubioase. [...] A revenit legea lui Gresham? Nu, dimpotrivă. Criptomonedele nu sunt folosite în tranzacțiile de plată obișnuite. [...] Banii răi dispar din circulație pentru că nimeni nu mai vrea să-i accepte." (Sursa EN)

Managerul de fonduri speculative Alan Howard investește în două startup-uri crypto

Managerul miliardar de fonduri speculative Alan Howard continuă să susțină industria criptomonedelor prin noi investiții în două startup-uri de active digitale.

Co-fondatorul marelui manager de active, Brevan Howard, a condus o extindere de 25 de milioane $ pentru firma de servicii crypto, Copper.co, cu sediul la Londra. Compania a anunțat că noua investiție urmează unei runde de finanțare de 50 de milioane $, de serie B, condusă de companii precum Dawn Capital și Target Global.

Finanțarea suplimentară va fi direcționată pentru a consolida în continuare expertiza Copper, în a permite firmelor financiare tradiționale să beneficieze de tehnologia blockchain și de criptomonede. Firma a subliniat că finanțarea suplimentară arată interesul tot mai mare pentru crypto din partea sectorului financiar tradițional.

Investiția Copper vine după o altă strângere de fonduri de 12 milioane $, susținută de Howard, pentru platforma asiatică de investiții în crypto, Kikitrade. Startup-ul intenționează să canalizeze noul capital pentru a-și extinde activitatea și conformitatea în Australia, Hong Kong, Taiwan și Asia de Sud-Est.

Howard a investit anterior în firme crypto importante, cum ar fi managerul european de active digitale CoinShares, compania de dezvoltare de blockchain și software Block.one și platforma de tranzacționare crypto, instituțională, Elwood. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum