Știri crypto & Bitcoin - Un oraș din SUA înființează un bancomat Bitcoin în aeroport după adoptarea plăților crypto - Monedele digitale nu vor avea un impact asupra sancțiunilor SUA, spune un director al Trezoreriei – 18-02-2022

Știri crypto & Bitcoin - Un oraș din SUA înființează un bancomat Bitcoin în aeroport după adoptarea plăților crypto - Monedele digitale nu vor avea un impact asupra sancțiunilor SUA, spune un director al Trezoreriei – 18-02-2022

Un oraș din SUA înființează un bancomat Bitcoin în aeroport după adoptarea plăților crypto

Orașul Williston, din Dakota de Nord, își continuă explorarea și adoptarea industriei criptomonedelor prin instalarea unui bancomat de criptomonede în aeroportul internațional.

Administrația orașului a anunțat oficial instalarea "chioșcului de criptomonede găzduit de guvern" la Aeroportul Internațional Williston Basin, care permite pasagerilor și celor care nu călătoresc să cumpere și să vândă 40 de monede digitale. Lista monedelor acceptate include Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Dogecoin (DOGE) și Shiba Inu (SHIB).

Pentru această inițiativă, orașul Williston a încheiat un parteneriat cu serviciul crypto, Coin Cloud, care a pus la dispoziția orașului aparatele sale de schimb valutar digital (DCM). Potrivit firmei, un DCM este "mai mult decât un bancomat Bitcoin", deoarece le permite utilizatorilor să cumpere și să vândă nu numai Bitcoin, ci și alte 40 de active digitale cu numerar. "ATM-urile Bitcoin de tip nu pot face toate acestea", a afirmat Coin Cloud.

Hercules Cummings, directorul financiar al orașului Williston, a declarat că efortul "poate fi primul caz de bancomat crypto găzduit de aeroport și de guvern" din Statele Unite. De asemenea, acesta anticipează acum creșterea volumelor de plăți crypto ale orașului, declarând:

"Prin acceptarea de către guvern a criptomonedelor pentru plățile de utilități acum, împreună cu găzduirea de ATM-uri de criptomonede, un guvern este un jucător cheie care oferă expunere publicului și accelerează adoptarea criptomonedelor."

Următorul pas al orașului Williston ar fi plasarea unui bancomat de criptomonede în primărie, la o cerere mai mare în aeroport, a precizat oficialul. "Ca parte a foii noastre de parcurs, vom trece în cele din urmă aceste coridoare de plată peste licențele, permisele și alte taxe din cadrul orașului", a adăugat acesta. (Sursa EN)

Monedele digitale nu vor avea un impact asupra sancțiunilor SUA, spune un director al Trezoreriei

Monedele digitale ale băncilor centrale (CBDC), precum rubla digitală a Rusiei, nu reprezintă o amenințare la adresa sancțiunilor Statelor Unite, potrivit secretarului adjunct al Trezoreriei SUA, Wally Adeyemo.

Într-un interviu acordat la CNBC, Adeyemo a susținut că dolarul american "va rămâne moneda dominantă în lume", în ciuda popularității tot mai mari a criptomonedelor.

Adeyemo a subliniat că activele digitale oferă o "oportunitate în multe feluri" pentru economia americană, dar sunt asociate și cu multe provocări, cum ar fi spălarea de bani. Cu toate acestea, există modalități de a combate acest lucru, pentru a beneficia de pe urma acestei industrii în creștere. Oficialul a declarat:

"Credem că, în cele din urmă, lucrând împreună cu țările din întreaga lume, putem aborda acest risc, solicitând creatorilor de active digitale să respecte mai îndeaproape normele privind combaterea spălării banilor."

Adeyemo a sugerat, de asemenea, că monedele digitale emise de către băncile centrale globale nu sunt asociate cu niciun risc în ceea ce privește sancțiunile americane."Credem că, chiar dacă o rublă digitală sau alte monede digitale intră în vigoare, va exista încă posibilitatea ca sancțiunile noastre să aibă un impact asupra economiilor lor, pur și simplu pentru că economia globală este încă interconectată", a spus acesta. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.