Știri crypto & Bitcoin - Un organism global de reglementare financiară vrea mai multe date pentru a măsura riscurile Bitcoin - Procesul rublei digitale intră în funcțiune în timp ce Banca Rusiei insistă asupra interdicției Bitcoin – 30-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Un organism global de reglementare financiară vrea mai multe date pentru a măsura riscurile Bitcoin - Procesul rublei digitale intră în funcțiune în timp ce Banca Rusiei insistă asupra interdicției Bitcoin – 30-06-2022

Un organism global de reglementare financiară vrea mai multe date pentru a măsura riscurile Bitcoin

Consiliul pentru Stabilitate Financiară (FSB), o autoritate financiară globală finanțată de Banca Reglementelor Internaționale, a publicat un nou raport privind riscurile pentru stabilitatea financiară asociate criptomonedelor.

Studiul de 30 de pagini detaliază o serie de riscuri financiare legate de diferite tipuri de criptomonede, precum și de sectoarele din industrie, inclusiv activele digitale private precum Bitcoin (BTC), stablecoins precum Tether (USDT) și finanțele descentralizate (DeFi).

Raportul se referă la unele riscuri citate în mod obișnuit, cum ar fi un potențial eșec al anumitor stablecoins, care reprezintă o amenințare semnificativă pentru stabilitatea întregului ecosistem crypto, din cauza volumelor dominante de tranzacționare a stablecoins. FSB a semnalat, de asemenea, riscuri legate de adoptarea rapidă a DeFi și de absența asociată a unor intermediari clar identificabili, de potențiala implicare tot mai mare a sectorului bancar și altele.

FSB a semnalat, de asemenea, riscurile care decurg din lacunele de date din industria crypto, alertând asupra "lipsei de date transparente, coerente și de încredere privind piețele de active crypto și legăturile acestora cu sistemul financiar de bază".

"Aceste lacune în materie de date fac dificilă evaluarea întregului domeniu de utilizare a activelor crypto în sistemul financiar", a scris FSB, adăugând că aceste lacune împiedică în mod semnificativ capacitatea de a identifica și de a cuantifica riscurile care decurg din industria crypto.

"Datele disponibile pe blockchains publice sunt pseudonime prin concepție", deoarece este "dificil de determinat identitatea utilizatorilor care se angajează în activități cu active crypto", a scris autoritatea. (Sursa EN)

Procesul rublei digitale intră în funcțiune în timp ce Banca Rusiei insistă asupra interdicției Bitcoin

În contextul în care Banca Rusiei a respins propunerea Ministerului de Finanțe privind reglementarea criptomonedelor, banca centrală a dat startul testelor pentru propria monedă digitală.

Banca centrală a Rusiei a lansat oficial procesul de testare a rublei digitale, finalizând cu succes primele transferuri de monedă digitală a băncii centrale (CBDC) între cetățeni, a anunțat Banca Rusiei. Lansarea se aliniază cu planurile băncii de a debuta cu primele tranzacții cu ruble digitale la începutul anului 2022.

Trei bănci din cele 12 instituții financiare din grupul pilot de ruble digitale au integrat deja platforma CBDC, două dintre ele finalizând un "ciclu complet de transferuri de ruble digitale între clienți folosind aplicații bancare mobile", a precizat banca.

În prima etapă de testare, utilizatorii vor deschide portofele pe platforma de ruble digitale prin intermediul unei aplicații mobile, precum și convertirea de monede fiat fără numerar în CBDC și efectuarea de tranzacții cu ajutorul acestor din urmă tokeni.

În cea de-a doua etapă, banca intenționează să testeze rubla digitală ca mijloc de plată pentru bunuri și servicii, precum și alte potențiale implementări legate de smart contracts și de interacțiunea cu Trezoreria Federală. În viitor, banca centrală intenționează, de asemenea, să introducă plățile în ruble digitale în modul offline și să ofere posibilitatea efectuării de tranzacții de către clienții nerezidenți, se menționează în anunț.

Olga Skorobogatova, prim-viceguvernator al Băncii Rusiei, a declarat că rubla digitală este o "nouă oportunitate pentru cetățeni, întreprinderi și stat", adăugând că astfel de tranzacții vor fi gratuite și disponibile în orice regiune a țării.Banca Rusiei a mai precizat că rubla digitală va fi unică, deoarece va fi accesibilă prin intermediul unei "aplicații mobile a oricărei bănci care deservește clientul". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.