Știri crypto & Bitcoin - Un singur vulcan inactiv are 90% șanse să alimenteze Bitcoin City din El Salvador - Andre Iguodala, de 3 ori campion NBA, devine cel mai recent atlet care primește salariu în crypto – 14-04-2022

Știri crypto & Bitcoin - Un singur vulcan inactiv are 90% șanse să alimenteze Bitcoin City din El Salvador - Andre Iguodala, de 3 ori campion NBA, devine cel mai recent atlet care primește salariu în crypto – 14-04-2022

Un singur vulcan inactiv are 90% șanse să alimenteze Bitcoin City din El Salvador

Președintele El Salvadorului, Nayib Bukele, a afirmat că oficialii vor putea folosi energia geotermală de la unul dintre vulcanii inactivi ai țării, pentru a alimenta proiectul Bitcoin City.

Într-un comunicat, Bukele a declarat că există o probabilitate de 90% de a folosi vulcanul Conchagua pentru a furniza 42 de megawați - "suficient pentru a furniza energie întregului Bitcoin City", potrivit președintelui. Liderul salvadorian a declarat că societatea electrică de stat, LaGeo, continuă să își mărească producția de energie geotermală din diferiți vulcani din țară, unul dintre situri fiind considerat capabil să producă 95 MW.

Conchagua, situat în apropiere de granița estică a Salvadorului și cu vedere spre Golful Fonseca, nu a avut nicio erupție istorică confirmată. Potrivit lui Bukele, în cazul în care consumul de energie electrică al orașului Bitcoin planificat al țării depășește capacitatea vulcanului, aceasta poate fi obținută din alte situri. Acesta a spus că orice surplus de energie va fi, de asemenea, utilizat pentru minarea de Bitcoin (BTC), pentru a contribui la visteria El Salvadorului. Bukele a anunțat anterior mai multe achiziții de criptomonede, în valoare totală de 1.391 BTC - peste 57,7 milioane de dolari la momentul publicării, în urma scurtei scăderi a prețului, sub 40.000 de dolari. (Sursa EN)

Andre Iguodala, de 3 ori campion NBA, devine cel mai recent atlet care primește salariu în crypto

Andre Iguodala, triplu campion NBA și jucător profesionist de baschet la Golden State Warriors, a anunțat pe Twitter că va lua o parte din salariul său anual, estimat la 2,647 milioane de dolari, în Bitcoin (BTC). În plus, Iguodala a adăugat că va împărți fanilor BTC în valoare de 1 milion de dolari, pentru a crește gradul de adoptare a monedei digitale. S-a spus că plățile vor fi facilitate de aplicația Block's (fostă Square) Cash App.

Iguodala se alătură listei din ce în ce mai mari de celebrități, atleți, influenceri și oficiali guvernamentali care fac același lucru. Cel puțin șapte jucători din NFL aleg în prezent crypto în locul salariilor în numerar. Anul trecut, primarul orașului Miami, Francis Suarez, și primarul orașului New York, Eric Adams, au declarat că își vor lua salariile în BTC.Acceptarea cecurilor de salariu în BTC sau în alte criptomonede ar putea fi benefică atât pentru angajatori, cât și pentru angajați. Pentru început, companiile cu un procent mare de lucrători internaționali nu ar avea nevoie de informațiile bancare private ale angajaților lor și nici nu ar trebui să efectueze transferuri bancare costisitoare și lente pentru a face plăți. În plus, i-ar scuti pe angajați de deranjul de a-și muta fondurile fiat la exchange-urile crypto pentru investiții, deoarece aceștia pot schimba cu ușurință monedele digitale pe care le primesc, cu cea pe care o doresc. Problemele legate de volatilitate sunt, de asemenea, ușor de rezolvat. Angajații care sunt sceptici sau pesimiști cu privire la mișcările pe termen scurt ale monedelor pot pur și simplu să își schimbe salariul crypto în stablecoins, în momentul în care le primesc prin intermediul unui portofel sau al unei exchange. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.