Știri crypto & Bitcoin - Un sondaj de opinie arată că 5% din CFOs corporativi intenționează să achiziționeze Bitcoin în 2021 - Companie de canabis germană caută acoperire prin Bitcoin pentru cazul în care euro se prăbușește – 22-04-2021

Un studiu efectuat la scară redusă, asupra executivilor financiari a concluzionat că 5% dintre companii intenționează să investească în ...

Știri crypto & Bitcoin - Un sondaj de opinie arată că 5% din CFOs corporativi intenționează să achiziționeze Bitcoin în 2021 - Companie de canabis germană caută acoperire prin Bitcoin pentru cazul în care euro se prăbușește – 22-04-2021

Un sondaj de opinie arată că 5% din CFOs corporativi intenționează să achiziționeze Bitcoin în 2021

Un studiu efectuat la scară redusă, asupra executivilor financiari a concluzionat că 5% dintre companii intenționează să investească în Bitcoin (BTC), în calitate de activ corporativ, iar 11% dintre acestea au afirmat că intenționează să facă același lucru până în 2024.

Sondajul, efectuat de către Garner vine ca urmare a știrii că Tesla a investit în Bitcoin 8%, sau 1.5 miliarde $ din rezerva sa de numerar. MicroStrategy Inc., care a investit, de asemenea, sume mari de bani în token, a anunțat o ofertă de obligațiuni convertibile, de 600 de milioane de dolari cu intenția de a folosi veniturile pentru a achiziționa Bitcoins suplimentari.

Cei 77 de respondenți, inclusiv 50 de CFO, între alți executivi au prezentat puncte de vedere foarte diferite, bazat pe industria în care activează companiile. Sectorul tehnologic a arătat cel mai mare interes față de Bitcoin, 50% dintre respondenții din această industrie anticipând că vor deține criptomonede în viitor, fără vreo diferență bazată pe dimensiunea organizației.

Deși majoritatea celor intervievați (84%) au afirmat că principalele lor îngrijorări cu privire la investiție sunt legate de riscurile financiare ce decurg din volatilitatea mare a Bitcoin, se pare totuși că mulți dintre ei adoptă o atitudine de „așteaptă și urmărește să vezi ce se întâmplă.”

Mai mult de 70% au declarat că unul dintre cele mai importante lucruri pe care vor să-l știe este ce fac alții cu Bitcoin. Aproximativ același număr de persoane vor să aibă mai multe informații din partea legislatorilor, pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine riscurile legate de deținerea activului digital. (Sursa EN)

Companie de canabis germană caută acoperire prin Bitcoin pentru cazul în care euro se prăbușește

SynBiotic SE, o companie de canabis germană a anunțat că urmează modelul companiilor precum MicroStrategy și Tesla, în direcționarea unei părți din rezervele de lichidități, către dețineri de Bitcoin (BTC).

În cadrul unui update, efectuat pe website-ul acestora, compania a declarat că mișcarea a fost făcută sub impulsul „unor îngrijorări întemeiate cu privire la devalorizarea monedelor fiat,” din cauza unei „creșteri excesive” a rezervelor de dolari SUA și a celor de euro.

CEO-ul companiei, Lars Müller a mers mai departe, subliniind faptul că decizia nu a fost determinată de recenta apreciere de preț, ci de faptul că „avem mai multă încredere pe termen lung în Bitcoin, decât în euro sau dolari, unde o instituție centrală, influențată de către politicieni poate crește rezerva de bani, la infinit.”

Acesta a continuat, spunând că industria canabisului, în mod special a avut „experiențe pozitive cu Bitcoin, ca metodă de plată digitală simplă,”și că mai multe filiale ale SynBiotic acceptă deja Bitcoin ca metodă de plată.

SynBiotic SE dezvoltă un grup de companii în sectorul canabisului, cu atenția concentrată atât pe producerea sintetică a cannabinoizilor cât și a produselor de welness. Aceasta pretinde că este prima companie listată public la bursă, din Germania, care să investească în Bitcoin ca acoperire împotriva devalorizării monedelor fiat. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.