Știri crypto & Bitcoin - Unii investitori instituționali fac profit pe măsură ce Bitcoin se reface - 270k Bitcoin mutați în depozite, într-o lună – 29-03-2021

Un nou raport al furnizorului de fonduri crypto, CoinShares a menționat faptul că unii investitori instituționali au realizat ...

Știri crypto & Bitcoin - Unii investitori instituționali fac profit pe măsură ce Bitcoin se reface - 270k Bitcoin mutați în depozite, într-o lună – 29-03-2021

Unii investitori instituționali fac profit pe măsură ce Bitcoin se reface

Un nou raport al furnizorului de fonduri crypto, CoinShares a menționat faptul că unii investitori instituționali au realizat profituri, pe durata recentei consolidări a Bitcoin.

Raportul săptămânal asupra fluxurilor activelor digitale, al CoinShares indică fluxuri de 85 milioane $ din produse crypto instituționale, afirmând că datele sugerează că, „unii investitori continuă să genereze profituri după aprecierea de preț a BTC.”

Raportul a menționat creșterea (comercial-ponderată) a dolarului american, afirmând că indicele SUA „este în mod tipic invers corelat cu prețurile Bitcoin,” și ar putea explica de ce unii investitori generează profituri la actualele niveluri.

În ciuda realizării profiturilor, fluxurile instituționale de intrare rămân solide, cu 359 milioane $ în produse de investiții crypto.

CoinShares remarcă faptul că fluxurile de intrare crypto au revenit la nivelurile de dinainte de Crăciun, în urma scăderii de 97% din cele trei săptămâni de după sărbători.

Produsele instituționale reprezintă acum 6% din volumul combinat BTC – cu 14% mai puțin decât la începutul lunii. (Sursa EN)

270k Bitcoin mutați în depozite, într-o lună

În ciuda creșterii prețurilor, investitorii în Bitcoin își blochează rapid BTC-ul pentru termen lung. 270 000 BTC au fost scoși din rezerva de lichidități în ultimele 30 de zile.

Conform unor date publicate de către agregatorul de date de pe piața crypto, Glassnode, portofelele Bitcoin „lichide” s-au golit cu 270 000 BTC în ultima lună, de la 175 000 BTC, la începutul lunii ianuarie.

Datele arată faptul că rezerva de lichidități Bitcoin a scăzut considerabil în ultimele nouă luni, aceasta situându-se acum la 21.3%, fără semne de inversare.

Rezerva nelichidă în creștere a Bitcoin ar putea fi bullish din cauza prețului său, cu noi traderi atât la nivel de retail, cât și la nivel instituțional, care concurează pentru o rezervă în continuă scădere. Glassnode estimează că, aproximativ 80% din cei 18.6 milioane de BTC aflați în circulație sunt momentan stocați în portofele „nelichide.”

Conform Glassnode, un portofel Bitcoin este considerat nelichid dacă mai puțin de 25% din BTC primiți au fost transferați pe durata de viață a entității. Prin contrast, pentru a fi considerați foarte lichizi, majoritatea BTC trebuie să fie puși înapoi în circulație, cu mai puțin de 25% din fluxurile de intrare, păstrate.

Din cei 3.9 milioane de BTC, pe care Glassnode îi descrie ca fiind foarte lichizi, 61%, sau 2.38 milioane sunt păstrați de către exchange-urile centralizate. Soldurile acestora au fost de asemenea în scădere, cu date ale companiei de analiză, CryptoQuant ce indică faptul că rezervele exchange-urilor s-au micșorat cu 13.8% din luna iulie.

Investițiile instituționale în creștere ar putea reprezenta o forță semnificativă ce duce la golirea rezervei de BTC lichizi. Serviciul de monitorizare a portofelelor electronice, Bitcoin Treasuries estimează că în prezent 33 de entități instituționale au acumulat mai mult de 1.2 milioane BTC, sau 6.5% din totalul ofertei de Bitcoin pusă în circulație.

În ultima perioadă, Grayscale și-a îmbogățit deținerile cu aproximativ 25 000 BTC, cu un portofoliu de 641 523 BTC, începând cu 20 ianuarie, 2021. Pentru a pune aceasta în perspectivă, aproximativ 900 de Bitcoin sunt emiși în fiecare zi. Conform Glassnode, totuși, în medie, doar o treime dintre aceștia sunt de fapt trimiși către exchange-uri, din iulie 2020.

Date din partea companiei de investiții SwissBorg arată că, în cea de-a doua jumătate a anului 2020, investitorii instituționali au achiziționat în medie, mai mult de 230% din BTC nou emiși. Adăugând achizițiile efectuate de către PayPal și Square (împreună cu suma estimată de BTC, ca fiind pierdută) creșterea s-ar putea ridica la 500% din noua ofertă. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.