Știri crypto & Bitcoin - Unii oficiali ruși sunt forțați să își vândă criptomonedele până în aprilie 2021 - Sceptic Bitcoin de la Harvard numește Bitcoin „o acoperire împotriva distopiei” – 25-03-2021

Rusia a adoptat legea privitoare la criptomonede în ianuarie, dar legislația nu oferă un răspuns direct anumitor întrebări, inclusiv despre cum ar trebui să ...

Știri crypto & Bitcoin - Unii oficiali ruși sunt forțați să își vândă criptomonedele până în aprilie 2021 - Sceptic Bitcoin de la Harvard numește Bitcoin „o acoperire împotriva distopiei” – 25-03-2021

Unii oficiali ruși sunt forțați să își vândă criptomonedele până în aprilie 2021

Rusia a adoptat legea privitoare la criptomonede în ianuarie, dar legislația nu oferă un răspuns direct anumitor întrebări, inclusiv despre cum ar trebui să procedeze unii oficiali, cu deținerile lor de criptomonede. Există cel puțin două alte inițiative legale ce solicită oficialilor ruși să declare, sau chiar să scape integral de deținerile lor de criptomonede, în 2021.

Pe 10 decembrie, 2020, președintele rus, Vladimir Putin a semnat un decret, prin care obliga unii oficiali să-și declare deținerile de criptomonede, până pe 30 iunie. Decretul a fost adoptat ca parte a legii privitoare la „Activele financiare digitale,” sau DFA, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie.

Conform decretului, oficialii ruși, sau persoanele fizice care doresc să dețină funcții publice, trebuie să declare activele digitale pe care le dețin, precum și pe cele ale soției/soțului sau ale copiilor.

Există de asemenea o altă reglementare, ce interzice anumitor oficiali ruși să dețină orice tip de criptomonede, pentru a fi în aceeași linie cu măsurile anti-corupție de la nivel național. Pe 28 decembrie, ministerul muncii și protecției sociale a publicat o scrisoare cu rol informativ, în care amintea unor oficiali că sunt obligați să-și lichideze activele financiare digitale și orice monede digitale, până la 1 aprilie, indiferent de țara în care au fost emise.

Restricția se referă în mod specific la persoanele listate în Partea 1 a Articolului 2, din Legea Federală Rusească, din 7 mai, 2013, nr. 79-FL, care interzice anumitor categorii de persoane să își depoziteze fondurile în afara țării, precum și să utilizeze instrumente financiare străine. Lista include un număr mare de poziții publice cheie, inclusiv titlul de deputat, consiliul directorial al băncii centrale din Rusia, corporații deținute de către Federația Rusă, directori de administrații districtuale, etc.  (Sursa EN)

Sceptic Bitcoin de la Harvard numește Bitcoin „o acoperire împotriva distopiei”

Deseori privit ca depozit de valoare, sau acoperire împotriva riscurilor, Bitcoin (BTC) a câștigat o adopție semnificativă la nivel mainstream, în ultimele câteva luni. Cu toate acestea, Kenneth Rogoff, profesor de politici publice și economie, în cadrul Universității Harvard se îndoiește de succesul activului.

„Pot vedea utilizarea Bitcoin în state care eșuează. Este posibil, să știți, să poată avea câteva utilizări într-un viitor distopic, dar eu cred că guvernele nu vor permite la scară largă, tranzacțiile efectuate sub pseudonime. Pur și simplu nu vor permite aceasta. Vor apărea reglementările. Guvernul va câștiga. Nu contează ce presupune tehnologia.”

Rata de adopție a Bitcoin a continuat totuși să crească, în pofida scepticilor. Activul a întrecut recordurile absolute, atingând recent un vârf de aproximativ 42k $, după ce multiple companii mari, la nivel mainstream și-au făcut publice achizițiile de BTC, în 2020.

„Cu certitudine sunt de acord că este speculativ,” a declarat Rogoff despre Bitcoin

Acesta a adăugat că:

„Am fost mereu un sceptic al Bitcoin și cu certitudine prețul a urcat, dar există un soi de întrebare finală asupra rolului acestuia. Este de valoare doar pentru că oamenii cred ca are valoare? Aceasta este o bulă care se va sparge.”

„Consider că, pe termen lung, dacă nu există o utilizare, atunci da, bula se va sparge. Sper că nu există o asemenea utilizare de valoare, dar presupun că reprezintă o acoperire împotriva distopiei.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.