Știri crypto & Bitcoin - Universitatea Cambridge lansează un proiect de cercetare crypto cu FMI și BRI - Instalarea bancomatelor Bitcoin scade la începutul anului 2022, fiind o premieră – 24-07-2022

Știri crypto & Bitcoin - Universitatea Cambridge lansează un proiect de cercetare crypto cu FMI și BRI - Instalarea bancomatelor Bitcoin scade la începutul anului 2022, fiind o premieră – 24-07-2022

Universitatea Cambridge lansează un proiect de cercetare crypto cu FMI și BRI

Universitatea din Cambridge colaborează cu unele dintre cele mai importante instituții bancare și companii private din lume, pentru a introduce un nou proiect care vizează cercetarea în domeniul criptomonedelor.

Centrul Cambridge pentru Finanțe Alternative, sau CCAF, a lansat o inițiativă de cercetare menită să aducă mai multe informații despre industria activelor digitale, aflată în creștere rapidă, a anunțat CCAF.

Denumit Cambridge Digital Assets Programme, sau CDAP, proiectul este o colaborare public-privată cu 16 companii, inclusiv instituții publice, precum Bank for International Settlements Innovation Hub și Fondul Monetar Internațional. Inițiativa include, de asemenea, bănci precum Goldman Sachs, giganți financiari precum Mastercard și Visa și furnizori importanți de fonduri tranzacționate la bursă, precum Invesco.

Printre ceilalți participanți se numără British International Investment, Dubai International Financial Center, Ernst & Young, Fidelity, Biroul pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare al Regatului Unit, Banca Interamericană de Dezvoltare, London Stock Exchange Group, MSCI și Banca Mondială.

Ca misiune principală, CDAP intenționează să permită un dialog public bazat pe dovezi cu privire la oportunitățile și riscurile asociate cu adoptarea tot mai frecventă a criptomonedelor. Programul se va axa pe trei domenii principale, inclusiv implicațiile crypto asupra mediului, infrastructura și activele digitale, inclusiv stablecoins, monedele digitale ale băncilor centrale și criptomonedele.

Potrivit anunțului, programul se bazează pe activitatea existentă a CCAF în industria crypto, inclusiv pe dezvoltarea indicelui Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index, CBECI. (Sursa EN)

Instalarea bancomatelor Bitcoin scade la începutul anului 2022, fiind o premieră

În ultimele șase luni, Bitcoin (BTC) a înregistrat numeroase etape importante - adoptarea de către El Salvador, un nou maxim istoric de 69.000 de dolari și o rată de hash în rețea mai mare ca niciodată. Cu toate acestea, pentru prima dată în istorie, instalările globale de ATM-uri Bitcoin în primele două luni au încetinit, în comparație cu anul precedent.

Instalările de ATM-uri Bitcoin în primele două luni ale anului au crescut, din punct de vedere istoric, de la an la an, după cum reiese din datele furnizate de Coin ATM Radar. Cu toate acestea, tendința se întrerupe în acest an.

Luând în considerare doar lunile ianuarie și februarie 2022, au fost instalate în total 1.817 ATM-uri crypto la nivel mondial. În același interval de timp, anul trecut, au fost instalate 2.435 de bancomate crypto, ceea ce înseamnă 618 bancomate în plus în comparație cu anul acesta.

În 2020, în acest interval de timp au fost instalate doar 760 de ATM-uri, ceea ce a eclipsat cele 250 de ATM-uri instalate în 2019.

Unul dintre principalele motive pentru încetinirea momentană poate fi atribuit lipsei de implicare din partea jurisdicțiilor mai noi. De exemplu, numai Statele Unite au contribuit la 93% din totalul instalărilor de ATM-uri crypto la nivel mondial în 2022, cu 1 689 de ATM-uri noi.Pe de altă parte, bancomatele Bitcoin din Europa au fost reduse cu 1 ATM în primele două luni, ajungând la un total de 1.397 de ATM-uri. La momentul redactării acestui articol, America de Nord reprezintă peste 95% din totalul instalațiilor de ATM-uri crypto, cu 34.284 de ATM-uri. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.