Știri crypto & Bitcoin - Utilizarea energiei durabile pentru minarea BTC crește cu aproape 60% într-un an - CityCoins își extinde serviciile prin 12 noi proiecte accelerate – 16-10-2022

Știri crypto & Bitcoin - Utilizarea energiei durabile pentru minarea BTC crește cu aproape 60% într-un an - CityCoins își extinde serviciile prin 12 noi proiecte accelerate – 16-10-2022

Utilizarea energiei durabile pentru minarea BTC crește cu aproape 60% într-un an

Companiile de minare Bitcoin (BTC) adoptă în continuare energia verde, deoarece industria globală de minare Bitcoin și-a mărit mixul de energie durabilă cu aproximativ 59% de la an la an.

Bitcoin Mining Council (BMC) este un grup de 44 de companii de minare Bitcoin care pretind că reprezintă 50% din rețeaua Bitcoin globală, sau 100,9 exahash (EH). Acesta a publicat un nou raport cu concluziile. Grupul este, de asemenea, condus de Michael Saylor, susținător al Bitcoin și CEO al MicroStrategy.

Cel mai recent sondaj realizat în rândul companiilor membre BMC a întrebat câtă electricitate consumă companiile lor, ce procent din această electricitate este generat de surse hidro, eoliene, solare, nucleare sau geotermale și care este rata de hash a operațiunilor lor.

BMC estimează că mixul sustenabil de electricitate al industriei de minare la nivel global pentru crypto de top este acum de 58,4%, în scădere cu 0,1% față de trimestrul trecut. Poate și mai importantă, este o creștere semnificativă față de 36,8% de energie regenerabilă estimată în primul trimestru din 2021.

Este demn de remarcat, totuși, că BMC s-a format abia în iunie 2021, astfel încât nu este exact clar cum a formulat valoarea de 36,8% a energiei regenerabile estimată în T1 2021.

Datele pentru noul raport, care au fost declarate de membrii BMC, au arătat că aceștia utilizau energie electrică cu un mix de energie durabilă de 64,6%. Cifrele pentru minarea Bitcoin la nivel global au fost estimate din datele furnizate de membrii BMC. (Sursa EN)

CityCoins își extinde serviciile prin 12 noi proiecte accelerate

Acceleratorul de proiecte, Stacks Ventures, a acceptat 12 proiecte pentru a contribui la creșterea atractivității CityCoins, pentru primarii din întreaga lume, care doresc să utilizeze un activ digital pentru a primi recompense și pentru a-și consolida economiile.

Stacks Ventures este un accelerator de 4 milioane de dolari pentru proiecte privind soluția de smart contracts Stacks Bitcoin layer-2. CityCoins este un proiect care permite primăriilor partenere să își lanseze propriul token pe Stacks, orașul Miami și New York City fiind primele două care au semnat cu MiamiCoin și NYCCoin.

În cadrul parteneriatelor, administrațiile locale câștigă recompense CityCoin și mizează pe acest activ pentru a primi recompense suplimentare în Bitcoin (BTC).

În cea de-a doua serie de 24 de proiecte care urmează să fie accelerate, Stacks Ventures va accelera alte 12 proiecte care adaugă la CityCoin capacități de rețele wireless, Web3, jocuri, tokeni nefungibili (NFT), organizații autonome descentralizate (DAO), educație și finanțe descentralizate (DeFi).

Împreună cu capacitățile adăugate, Trevor Owens, partenerul Stacks Ventures, a declarat că generarea de randamente Bitcoin ar putea "înlocui baza de impozitare a unui oraș". În esență, el spune că orașele ar putea obține potențial un randament suficient pentru a acoperi toate costurile care, altfel, ar fi plătite cu taxe.

Orașele care folosesc CityCoins sunt recompensate cu 30% din taxele plătite în STX de către crypto miners. Primarii își pot vinde imediat recompensele STX pentru USD sau pot face stake de tokeni pentru a câștiga randament Bitcoin. Staking-ul pe rețeaua Stacks este similar cu staking-ul de tokeni în Ethereum.

Primarul din Miami, Francis Suarez, a declarat în noiembrie anul trecut, că orașul său își va folosi recompensele pentru a genera randament BTC, care va fi distribuit locuitorilor orașului său.

Owens consideră că adăugarea NFT-urilor, DeFi și Web3 la CityCoins creează cele mai multe oportunități pentru orașele viitoare. El a spus: "Web3 se referă la proprietate, NFT-urile ar putea fi folosite în proprietatea tuturor activelor nefungibile:""Primarii pot vedea că acest lucru este pe cale de a fi atins. Ei pot adăuga servicii și aplicații prin CityCoins care îi fac pe locuitorii [lor] mai fericiți și mai sănătoși." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.