Știri crypto & Bitcoin - Utilizatorii Airbnb doresc opțiuni de plată crypto, conform sondajului CEO-ului Twitter - Decizia ETF Bitcoin a fost amânată, iar un comisar al SEC se întreabă de ce – 5-04-2022

Știri crypto & Bitcoin - Utilizatorii Airbnb doresc opțiuni de plată crypto, conform sondajului CEO-ului Twitter - Decizia ETF Bitcoin a fost amânată, iar un comisar al SEC se întreabă de ce – 5-04-2022

Utilizatorii Airbnb doresc opțiuni de plată crypto, conform sondajului CEO-ului Twitter

CEO-ul Airbnb, Brian Chesky, a postat pe Twitter un sondaj în care a întrebat aproximativ 400.000 de urmăritori ce își doresc de la platforma de închiriere, în 2022.

Chesky a dezvăluit că majoritatea respondenților doresc să poată plăti cu Bitcoin (BTC) sau cu alte monede digitale populare atunci când își închiriază următoarea casă sau apartament pe Airbnb. Alte solicitări au inclus afișarea clară a prețurilor, un program de loialitate pentru vizitatori, taxe de curățenie actualizate și servicii îmbunătățite pentru clienți.

Chesky a adăugat, de asemenea, că a analizat o serie de idei de tokeni, ceea ce implică faptul că potențiala selecție de plăți în criptomonede a Airbnb nu se va limita la unul sau două active digitale. În prezent, Airbnb acceptă ca metode de plată Visa, MasterCard, Apple Pay, Google Pay și PayPal. De asemenea, CEO-ul a precizat că, din 2013, compania de cazare a procesat tranzacții în valoare de 336 de miliarde de dolari.

Chesky a fost vocal în ceea ce privește potențialul noilor tehnologii. În septembrie, acesta a declarat pentru Fox Business că firma a primit o mulțime de solicitări privind plățile crypto:

"Primim o mulțime de solicitări, le primesc de ani de zile, nu am nimic de anunțat în legătură cu asta astăzi".

În timpul unui interviu acordat în noiembrie lui Nilay Patel de la The Verge, a fost întrebat despre gândurile sale cu privire la viitorul crypto și metavers:

"Cu siguranță analizăm acest lucru. Absolut. La fel ca revoluția în domeniul călătoriilor, este clar că se întâmplă o revoluție în domeniul crypto. Atât Airbnb, cât și crypto au relații interesante cu încrederea." (Sursa EN)

Decizia ETF Bitcoin a fost amânată, iar un comisar al SEC se întreabă de ce

Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC) și-a amânat decizia de a aproba fondul tranzacționat la vedere (ETF) al NYDIG pentru Bitcoin (BTC), amânând până la 16 martie.

Într-un anunț, SEC a considerat "oportună desemnarea unei perioade mai lungi în care să emită un ordin de aprobare sau de dezaprobare" a ETF-ului.

Într-o întorsătură promițătoare a evenimentelor, un important reprezentant al SEC s-a exprimat vocal în sprijinul unui ETF la vedere. În timp ce entuziaștii crypto sunt obișnuiți cu respingerile și întârzierile în cazul ETF-urilor spot BTC, comisarul SEC, Hester Peirce, se întreabă și el de ce durează atât de mult.

Într-un interviu acordat presei din industrie, comisarul a declarat: "Nu pot să cred că încă mai vorbim despre acest lucru ca și cum, știți, am aștepta să se întâmple unul [...] Am emis o serie de refuzuri chiar și recent, iar acestea continuă să folosească un raționament care cred că era depășit la momentul respectiv."

NYDIG a propus pentru prima dată un ETF pe 16 februarie anul trecut, în timp ce, cel mai recent termen pentru a da un aviz favorabil a fost 15 ianuarie. Dacă ar fi fost aprobat, ar fi devenit primul ETF Bitcoin spot din Statele Unite.

Investitorii cu sediul în SUA pot obține expunere la BTC prin cea mai recentă ofertă ETF a Valkyrie sau prin intermediul popularului fond de contracte futures, ProShares BTC. Cu toate acestea, investitorii încă râvnesc la o modalitate de a obține o expunere directă la acest activ.

Dincolo de graniță, Fidelity Canada a lansat în decembrie un ETF și un fond mutual BTC, în timp ce investitorii din Brazilia și America Latină pot accesa ETF-uri BTC la vedere. Se pune întrebarea: Când va ajunge un ETF spot pe coastele americane? (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.