Știri crypto & Bitcoin - Utilizatorii crypto din Africa au crescut cu 2.500% în 2021 – Raport - Goldman Sachs finalizează prima tranzacție de opțiuni crypto OTC cu Galaxy – 03-08-2022

Adoptarea criptomonedelor în Africa este în plină expansiune, în ciuda factorilor socio-economici și a condițiilor potrivnice. Un raport pozitiv realizat de exchange-ul crypto, KuCoin, arată că tranzacțiile cu criptomonede au crescut cu până la 2,670% în 2022.

Știri crypto & Bitcoin - Utilizatorii crypto din Africa au crescut cu 2.500% în 2021 – Raport - Goldman Sachs finalizează prima tranzacție de opțiuni crypto OTC cu Galaxy – 03-08-2022

Utilizatorii crypto din Africa au crescut cu 2.500% în 2021 – Raport

Adoptarea criptomonedelor în Africa este în plină expansiune, în ciuda factorilor socio-economici și a condițiilor potrivnice. Un raport pozitiv realizat de exchange-ul crypto, KuCoin, arată că tranzacțiile cu criptomonede au crescut cu până la 2,670% în 2022.

O tendință de creștere uimitoare, afluxul abrupt se referă la valorile scăzute care au fost observate în perioadele anterioare. Numărul de tranzacții crypto din Africa constituie aproximativ 2,8% din volumele globale.

Johnny Lyu, directorul general al KuCoin, a declarat că "adoptarea activelor digitale în Africa va continua să crească exponențial", adăugând că "țările africane au cea mai mare rată de adoptare a criptomonedelor din lume, depășind chiar și cele mai mari regiuni, cum ar fi Statele Unite, Europa și Asia".

Nourou, fondatorul Bitcoin Senegal, este convins că ratele de creștere de mii de procente pentru adoptarea Bitcoin (BTC) "vor continua în anii următori".

"Uitați-vă la modul în care automobilele, telefoanele mobile și electronicele de consum au luat avânt pe continent. Africa este un continent în care progresia și adoptarea fulgerătoare sunt obișnuite."

În special, raportul citează faptul că "peste 88,5% din tranzacțiile cu criptomonede efectuate de africani sunt transferuri transfrontaliere". Comisioanele scăzute înseamnă că "utilizatorii plătesc mai puțin de 0,01% din suma totală a tranzacției transferate în criptomonede".

De la niveluri ridicate ale inflației și o penetrare în creștere a smartphone-urilor - permițând efectiv oricui să devină propria bancă - Africa are, de asemenea, o populație tânără și nativă din punct de vedere digital care este obișnuită cu monedele digitale. Africa este un teren de testare robust pentru problemele pe care criptomonedele încearcă să le rezolve.

"Această rată de creștere poate depinde atât de poziția factorilor de decizie politică locali, cât și de cea a oficialilor separați cu privire la criptomonede. Cu toate acestea, cred că un viitor promițător pentru banii digitali în Africa este inevitabil." (Sursa EN)

Goldman Sachs finalizează prima tranzacție de opțiuni crypto OTC cu Galaxy

Banca americană de investiții, Goldman Sachs, continuă să își extindă expertiza în tranzacționarea criptomonedelor, executând prima tranzacție de opțiuni crypto extrabursiere (OTC), din istoria sa.

Goldman Sachs a executat prima sa tranzacție OTC de criptomonede în colaborare cu unitatea de tranzacționare a firmei de gestionare a investițiilor în criptomonede, Galaxy Digital, a lui Michael Novogratz.

Potrivit unui anunț comun, tranzacția extra-bursieră a fost sub forma unei opțiuni fără livrare de Bitcoin (BTC), reprezentând una dintre primele tranzacții crypto OTC efectuate de o mare bancă din Statele Unite.

"Suntem încântați că am executat prima noastră tranzacție de opțiuni crypto cu decontare în numerar, cu Galaxy", a declarat Max Minton, șeful departamentului de active digitale din Asia-Pacific al Goldman Sachs. Acesta a precizat că această evoluție marchează o etapă importantă în ceea ce privește capacitățile Goldman Sachs în domeniul activelor digitale, precum și pentru "evoluția mai largă a clasei de active".

Cea mai recentă colaborare dintre Goldman Sachs și Galaxy Digital reprezintă, de asemenea, o continuare a parteneriatului dintre bancă și Galaxy, pentru a-și îmbunătăți capacitățile crypto.

După cum s-a raportat anterior, Galaxy a facilitat lansarea produsului de tranzacționare futures Bitcoin al Goldman Sachs pentru CME Group, în iunie 2021. Potrivit datelor de la Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA, Goldman Sachs oferă, de asemenea, clienților săi expunere la criptomoneda Ether (ETH) prin intermediul Fondului Ethereum, al Galaxy Digital.

"Suntem încântați să continuăm să ne consolidăm relația cu Goldman și ne așteptăm ca această tranzacție să deschidă ușa pentru alte bănci care iau în considerare OTC ca mijloc de tranzacționare a activelor digitale", a declarat copreședintele Galaxy Digital, Damien Vanderwilt. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.