Știri crypto & Bitcoin - Valoarea pieței ATM-urilor crypto va ajunge la 472 de milioane de dolari până în 2027 conform noilor date - Profesor de finanțe încă pozitiv în ceea ce privește viitorul activelor digitale

Știri crypto & Bitcoin - Valoarea pieței ATM-urilor crypto va ajunge la 472 de milioane de dolari până în 2027 conform noilor date - Profesor de finanțe încă pozitiv în ceea ce privește viitorul activelor digitale

Valoarea pieței ATM-urilor crypto va ajunge la 472 de milioane de dolari până în 2027 conform noilor date

Piața globală a bancomatelor pentru criptomonede este proiectată să crească într-un ritm rapid în următorii cinci ani, întrucât studiile de piață prevăd că acest spațiu va valora jumătate de miliard de dolari până în 2027.

Research and Markets a publicat un nou raport, care estimează o rată de creștere anuală compusă de 59% pentru această industrie, din 2022 până în 2027. Acesta evaluează în prezent piața ATM-urilor crypto la 46,4 milioane de dolari și se așteaptă ca această valoare să crească la 472 de milioane de dolari într-o perioadă de cinci ani.

Principalii factori care determină creșterea preconizată includ creșterea remitențelor și a transferurilor de fonduri în țările în curs de dezvoltare, fluctuația reglementărilor monetare și creșterea numărului de instalații de ATM-uri crypto în întreaga lume.

Perspectivele se bazează pe o analiză calitativă aprofundată și pe date verificabile, pentru a crea proiecții despre piața adresabilă. Cercetarea primară a inclus interviuri, sondaje și observații care au implicat participanți pe piață.

Raportul aprofundează, de asemenea, restricțiile privind creșterea, care includ mediile de reglementare nesigure în diferite țări, lipsa de educație și de înțelegere tehnică a criptomonedelor. Preocupările legate de securitate și confidențialitate și provocările tehnice legate de scalabilitatea instalațiilor sunt identificate ca fiind bariere în calea creșterii. (Sursa EN)

Profesor de finanțe încă pozitiv în ceea ce privește viitorul activelor digitale

Un viitor fără active digitale este greu de imaginat, dar Bitcoin (BTC) este departe de a fi perfect din punct de vedere al designului, potrivit unui profesor de finanțe de la London School of Economics (LSE).

Profesorul de finanțe de la LSE, Igor Makarov, consideră că banii digitali și digassets vor face parte, fără îndoială, din viitorul finanțelor, iar eficiența acestora va depinde în mare măsură de designul lor.

Într-un interviu, Makarov a declarat că nu au existat prea multe dovezi că Bitcoin poate deveni un depozit de valoare, deoarece a fost extrem de volatil în ultimii 10 ani.

Deoarece volatilitatea Bitcoin rămâne ridicată în ciuda creșterii masive a valorii sale și a creșterii lichidității, nu există nicio garanție că prețul său va deveni mai stabil într-o zi, a spus el.

"Fără niciun guvern care să susțină Bitcoin, valoarea criptomonedei depinde de dorința publicului larg de a o deține, care, la rândul său, depinde de schimbarea sentimentului investitorilor și de poziția sa față de alte criptomonede", a declarat Makarov.

Profesorul a presupus, de asemenea, că permiterea instituțiilor publice din Statele Unite să investească în BTC ar duce aproape sigur la o "apreciere temporară a prețului". Cu toate acestea, această apreciere va însemna că cei care au adoptat-o timpuriu vor beneficia "în detrimentul publicului larg" și al altor depozite de valoare, în special al monedelor fiat, a spus Makarov, adăugând:

"Deoarece Bitcoin este un activ neproductiv - având în vedere designul său actual - randamentele sale provin în întregime din aprecierea prețului și, pe termen lung, nu ar trebui să ne așteptăm ca acestea să depășească rata de creștere a producției agregate."

Makarov este cunoscut pentru că a fost coautor al unui studiu care susține că 10.000 de investitori în Bitcoin, sau 0,01% din toți deținătorii de BTC, dețin 5 milioane de BTC, ceea ce reprezintă 25% din toate cele 19,1 milioane de Bitcoin minate aflate în prezent în circulație. Analiștii au susținut că deținătorii de top de BTC controlează o parte mai mare din crypto decât controlează cei mai bogați americani dolarii.

Potrivit lui Makarov, studiul se bazează pe datele rețelei Bitcoin, precum și pe date publice de pe bloguri, forumuri de chat și altele. "De asemenea, folosim informațiile Bitfury Crystal Blockchain despre identitatea marilor entități publice, cum ar fi exchange-urile, portofele online", a precizat el. Makarov a mai spus că foarte puține persoane fizice din SUA dețin sume mari în numerar, deoarece majoritatea averilor sunt deținute în proprietăți imobiliare și titluri de valoare, adăugând:"Tranzacțiile în numerar ar putea fi dificil de urmărit, dar, spre deosebire de tranzacțiile Bitcoin, costul tranzacțiilor în numerar crește odată cu suma tranzacționată. De asemenea, stocarea unor sume mari de numerar este costisitoare". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.