Știri crypto & Bitcoin - Valour, subsidiara DeFi Technologies, a depășit 274 de milioane de dolari în AUM - Bengal Energy va mina Bitcoin folosind puțuri de gaze naturale în Australia – 08-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - Valour, subsidiara DeFi Technologies, a depășit 274 de milioane de dolari în AUM - Bengal Energy va mina Bitcoin folosind puțuri de gaze naturale în Australia – 08-09-2022

Valour, subsidiara DeFi Technologies, a depășit 274 de milioane de dolari în AUM

DeFi Technologies a anunțat că subsidiara sa, Valour a ajuns la 274,2 milioane de dolari în active administrate. Compania oferă diverse produse tranzacționate la bursă, sau ETP-uri, denominate în criptomonede, listate la bursele europene.

Valour a lansat anul trecut două astfel de ETP-uri, care implică Uniswap (UNI) și Polkadot (DOT). Pentru fiecare produs tranzacționat la bursă al Valour, care este cumpărat și vândut la bursă, Valour cumpără sau vinde o cantitate echivalentă de active digitale subiacente. Unele dintre ETP-uri nu percep comisioane de administrare.

ETP-urile firmei includ 95,2 milioane de dolari în BTC Zero, 67,4 milioane de dolari în ETH Zero, 43,4 milioane de dolari în ADA Valour, 24,4 milioane de dolari în Valour DOT, 38,5 milioane de dolari în SOL Valour și un număr mic de fonduri în Uniswap (UNI), Terra (LUNA) și Avalanche (AVAX). Suma totală reprezintă o creștere de 91% față de totalul AUM de 143,5 milioane de dolari din luna mai a anului trecut. În ceea ce privește această evoluție, Russell Starr, CEO al DeFi Technologies, a comentat:

"Echipa noastră a făcut o treabă extraordinară prin lansarea a opt ETP-uri pe mai multe exchange-uri din Europa, care permit persoanelor fizice și instituțiilor să investească în active digitale. [...] Suntem foarte încântați de traiectoria de creștere a companiei." (Sursa EN)

Bengal Energy va mina Bitcoin folosind puțuri de gaze naturale în Australia

Compania canadiană de petrol și gaze, Bengal Energy, se implică în minarea Bitcoin (BTC), ca modalitate de a utiliza energia neexploatată din puțurile sale de gaz, din regiunile îndepărtate ale provinciei australiene.

Potrivit unui raport al publicației The Australian, Bengal Energy urmează să desfășoare un program pilot în cadrul căruia aproximativ 70 de platforme de minare Bitcoin vor fi instalate în interiorul unei clădiri portabile - cunoscută în industria de minare locală sub numele de "donga" - care va fi asamblată în apropierea unei serii de puțuri de gaz nefuncționale până acum, în Bazinul Cooper.

Potrivit directorului operațional al Bengal Energy, Kai Eberspaecher, compania a achiziționat puțurile de gaz de la partenerii săi locali de extracție de petrol și gaze, Santos Energy și Bridgeport Energy.

Eberspacher a adăugat că, puțurile de gaz achiziționate recent au reprezentat o problemă interesantă pentru compania energetică, deoarece acestea sunt ceea ce se numește "puțuri blocate". Acest lucru înseamnă că, deși compania poate, din punct de vedere tehnic, să producă energie din gazul de la fața locului, conductele de distribuție actuale sunt prea departe pentru a ajunge la ele.

În prezent, se află în construcție o conductă care poate deservi puțurile de gaz izolate din Bengal. Cu toate acestea, întârzierile în dezvoltare au fost agravate și mai mult de problemele legate de lanțul de aprovizionare COVID-19.

"Practic, ne așteptam ca în șase luni să avem puțuri pregătite, dar fără o conductă. Aveam de-a face cu active blocate".

Platformele portabile de minare Bitcoin, în dongas, au fost considerate ca o soluție la această problemă. Un donga de probă va fi echipat cu 66 de platforme de minare, care pot genera aproximativ 0,005 BTC pe zi, ceea ce echivalează cu aproximativ 235 de dolari.În cazul în care încercarea va avea succes, se pare că Bengal Energy încearcă să își multiplice producția de minare Bitcoin de 10 până la 20 de ori, ceea ce înseamnă că venitul total ar putea ajunge între 2.000 și 5.000 de dolari pe zi. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.