Știri crypto & Bitcoin - VanEck - Bitcoin ar putea ajunge la 4,8 milioane de dolari dacă ar deveni activul global de rezervă - Michael Saylor - Piețele financiare nu sunt "destul de pregătite" pentru obligațiunile Bitcoin – 10-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - VanEck - Bitcoin ar putea ajunge la 4,8 milioane de dolari dacă ar deveni activul global de rezervă - Michael Saylor - Piețele financiare nu sunt "destul de pregătite" pentru obligațiunile Bitcoin – 10-09-2022

VanEck - Bitcoin ar putea ajunge la 4,8 milioane de dolari dacă ar deveni activul global de rezervă

Firma americană de investiții, VanEck, consideră că Bitcoin (BTC) are o creștere dublă față de aur și ar putea valora până la 4,8 milioane de dolari pe monedă, dacă va deveni activul de rezervă la nivel mondial.

Acesta este un mare "dacă", desigur, iar VanEck crede că yuanul chinezesc este un concurent mai probabil.

Evaluarea nobilă pentru BTC a fost făcută într-un articol de analiză scris de șeful VanEck pentru datorii active EM, Eric Fine, și de economistul-șef Natalia Gurushina, care au încercat să compare implicațiile prețului pentru aur și Bitcoin în cazul în care oricare dintre acestea ar fi adoptate ca suport pentru regimurile valutare globale.

Analiza VanEck a constatat că prețul implicit pentru BTC a variat între 1,3 și 4,8 milioane de dolari. Predicția cea mai scăzută s-a bazat pe BTC ca bază monetară (M0), despre care baza de date de investiții Investopedia spune că include toată oferta circulantă a unei monede și depozitele bancare, dar nu este un marker obișnuit pentru economiști.

Predicția mai mare a venit pe baza evaluării mai comune M2, pe care Investopedia o consideră a fi o măsură a ofertei monetare care include toate depozitele bancare cu o monedă și capacitatea acesteia de a fi convertită în numerar.

În evaluarea prețului unciei de aur, Fine și Gurushina au înclinat mai mult spre predicția prețului M0 de 31.000 de dolari ca punct de plecare fiabil, deoarece "un număr foarte mare de bănci centrale au puține sau deloc rezerve de aur". Lipsa depozitelor denaturează predicția M2 la un preț mult mai mare și mai puțin fiabil de 105.000 de dolari pe uncie de aur.

Tulburările geopolitice recente au determinat deja Rusia să ia în considerare utilizarea diferitelor monede, inclusiv Bitcoin, pentru a face tranzacții pentru petrol cu partenerii lor "prietenoși" China și Turcia. (Sursa EN)

Michael Saylor - Piețele financiare nu sunt "destul de pregătite" pentru obligațiunile Bitcoin

Michael Saylor, CEO al MicroStrategy și permabull al Bitcoin (BTC), crede că piețele financiare tradiționale nu sunt încă pregătite pentru obligațiunile garantate de Bitcoin.

Saylor a declarat pentru Bloomberg că i-ar plăcea să vadă ziua în care obligațiunile garantate cu Bitcoin vor fi vândute ca și titlurile garantate cu ipoteci, dar a avertizat că "piața nu este pregătită pentru asta în acest moment. Următoarea cea mai bună idee ar fi un împrumut la termen de la o bancă importantă".

Observațiile vin după ce MacroStrategy, filiala specifică Bitcoin a MicroStrategy, a anunțat că a contractat un împrumut garantat cu BTC în valoare de 205 milioane de dolari pentru a cumpăra și mai mult Bitcoin. Acest împrumut a fost unic, deoarece a marcat prima dată când MicroStrategy s-a împrumutat împotriva propriilor sale rezerve de Bitcoin - care sunt evaluate în prezent la aproximativ 6 miliarde de dolari - pentru a cumpăra mai multă criptomonedă.

Comentariile lui Saylor urmează, de asemenea, după recenta decizie a El Salvadorului de a amâna emisiunea "Volcano Bond" de 1 miliard de dolari, garantată cu BTC. Potrivit ministrului de finanțe din El Salvador, Alejandro Zelaya, decizia de a amâna emiterea obligațiunii s-a datorat incertitudinii financiare generale de pe piața globală, determinată de conflictul din Ucraina.

Într-un potențial avertisment pentru El Salvador, Saylor a declarat că "Volcano Bond" al țării a fost oarecum mai riscant decât împrumutul garantat cu Bitcoin al companiei sale.

"Acesta este un instrument hibrid de datorie suverană, spre deosebire de un joc pur Bitcoin-trezorerie. Asta are propriul risc de credit și nu are nimic de-a face cu riscul Bitcoin în sine în întregime."

Saylor a adăugat că rămâne extrem de optimist în ceea ce privește potențialul pe termen lung al obligațiunilor bazate pe Bitcoin, mergând până la a spune că ar fi o idee bună ca orașe precum New York să folosească Bitcoin ca instrument de datorie."New York poate emite o datorie de 2 miliarde de dolari și poate cumpăra Bitcoin în valoare de 2 miliarde de dolari - Bitcoin are un randament de 50% sau mai mult, iar datoria costă 2% sau mai puțin." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.