Știri crypto & Bitcoin - Venezuelenii ar fi fost loviți de o nouă taxă Bitcoin de până la 20% - Tesla deținea Bitcoin în valoare de 2 miliarde de dolari de la sfârșitul anului 2021, dezvăluie un dosar SEC – 11-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Venezuelenii ar fi fost loviți de o nouă taxă Bitcoin de până la 20% - Tesla deținea Bitcoin în valoare de 2 miliarde de dolari de la sfârșitul anului 2021, dezvăluie un dosar SEC – 11-06-2022

Venezuelenii ar fi fost loviți de o nouă taxă Bitcoin de până la 20%

Guvernul venezuelean a aprobat un nou proiect de lege fiscală, care vizează colectarea unor taxe de până la 20% din tranzacțiile cu criptomonede, potrivit rapoartelor locale.

Adunarea Națională a Venezuelei a organizat o a doua sesiune de discuții pentru un nou proiect de lege care vizează taxele pe "tranzacțiile financiare mari" în criptomonede precum Bitcoin (BTC).

Guvernul venezuelean ar fi aprobat proiectul de lege, care prevede ca firmele și persoanele fizice locale să plătească până la 20% pentru operațiunile efectuate în criptomonede, precum și în valute străine, cum ar fi dolarul Statelor Unite.

Depus la 20 ianuarie, proiectul de lege vizează colectarea a 2%-20% din tranzacțiile efectuate în orice alte monede decât cele emise de Republica Bolivariană a Venezuelei, sau bolivarul venezuelean și criptomoneda susținută de petrol a țării, El Petro.

Inițiativa urmărește să stimuleze utilizarea monedei naționale, a cărei valoare ar fi pierdut peste 70% numai anul trecut și care și-a pierdut aproape toată valoarea în ultimul deceniu.

"Este necesar să se garanteze un tratament cel puțin egal sau mai favorabil pentru plățile și tranzacțiile efectuate în moneda națională sau în criptomonede sau active crypto emise de Republica Bolivariană a Venezuelei față de plățile efectuate în valută", se arată în proiectul de lege. (Sursa EN)

Tesla deținea Bitcoin în valoare de 2 miliarde de dolari de la sfârșitul anului 2021, dezvăluie un dosar SEC

Tesla, producătorul de vehicule electrice al lui Elon Musk, deținea Bitcoin (BTC) în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2021, potrivit înregistrărilor oficiale.

"Valoarea reală de piață" a BTC deținută de Tesla la 31 decembrie 2021 era de 1,99 miliarde de dolari, a precizat compania în dosarul său anual depus la Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC).

În dosar se arată că Tesla a vândut o parte din deținerile sale de BTC în martie 2021, cu câștiguri realizate de 128 de milioane de dolari. Compania a anunțat anterior o achiziție istorică de BTC de 1,5 miliarde de dolari în februarie anul trecut.

Potrivit dosarului, Tesla a înregistrat pierderi de 101 milioane de dolari din deprecierea Bitcoin în 2021. "Câștigurile sunt prezentate net de pierderile din depreciere în restructurare și altele în situația consolidată a operațiunilor. La 31 decembrie 2021, valoarea contabilă a activelor noastre digitale deținute a fost de 1,26 miliarde de dolari, ceea ce reflectă deprecieri cumulate de 101 milioane de dolari", se arată în documentul depus.

După cum a fost raportat anterior, Tesla a vândut o parte din deținerile sale de BTC în primul trimestru din 2021, generând venituri nete de 272 de milioane de dolari. Compania încă mai deținea BTC, în ciuda faptului că Tesla a renunțat la suportul pentru plățile Bitcoin din cauza preocupărilor legate de mediu în mai 2021. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.