Știri crypto & Bitcoin - Vicepreședintele Băncii Centrale Europene – crypto au fundamente slabe și nu sunt active reale - Analiștii JPMorgan spun că investitorii instituționali renunță la Bitcoin pentru aur – 09-08-2021

Luis de Guindos, vicepreședinte al Băncii Centrale Europene, a respins propunerea de valoare a criptomonedelor, ca ...

Știri crypto & Bitcoin - Vicepreședintele Băncii Centrale Europene – crypto au fundamente slabe și nu sunt active reale - Analiștii JPMorgan spun că investitorii instituționali renunță la Bitcoin pentru aur – 09-08-2021

Vicepreședintele Băncii Centrale Europene – crypto au fundamente slabe și nu sunt active reale

Luis de Guindos, vicepreședinte al Băncii Centrale Europene, a respins propunerea de valoare a criptomonedelor, ca active de investiții.

În cadrul unei intervenții la Bloomberg TV, vicepreședintele BCE a remarcat că crypto nu ar trebui să fie considerate o investiție reală. "Când ai dificultăți în a afla care sunt fundamentele reale ale unei investiții, atunci ceea ce faci nu este o investiție reală", a susținut de Guindos, adăugând:

"Acesta este un activ cu fundamente foarte slabe și care va fi supus unei mari volatilități."

Potrivit lui de Guindos, actuala scădere a pieței nu diferă de creșterea explozivă înregistrată între trimestrul patru din 2020 și trimestrul unu din 2021. Într-adevăr, executivul BCE a declarat că declinul actual este simptomatic pentru volatilitatea pieței criptomonedelor.

La începutul lunii mai, guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a avertizat că investitorii în criptomonede riscă să își piardă banii. În timp ce argumentul lui de Guindos s-a axat pe fundamentele slabe și pe volatilitate, Bailey a susținut că, criptomonedele nu au valoare intrinsecă, în timpul unei conferințe desfășurate la începutul lunii.

Într-adevăr, prețurile crypto au fost în scădere în ultima săptămână, Bitcoin (BTC) pierzând peste 15k $ din prețul său. În total, piața a pierdut peste 750 de miliarde $, aproximativ jumătate din această prăbușire având loc în ultima perioadă de tranzacționare de 24 de ore.  (Sursa EN)

Analiștii JPMorgan spun că investitorii instituționali renunță la Bitcoin pentru aur

Pe fondul atingerii de către Bitcoin a minimelor ultimelor cinci luni, în apropiere de 30k $, analiștii de la JPMorgan Chase au sugerat că marii investitori instituționali se debarasează acum de Bitcoin (BTC) în favoarea aurului.

În nota sa către clienți, JPMorgan a sugerat că investitorii instituționali se întorc la aur, inversând o acțiune majoră de creștere a pieței criptomonedelor, care a dus prețul Bitcoin la peste 64k $ la mijlocul lunii aprilie.

Citând datele privind interesul deschis în contractele futures Bitcoin de la Chicago Mercantile Exchange, mega-banca americană a declarat că, contractele futures BTC au înregistrat acum primul cel mai mare declin de la piața bull, care a început la sfârșitul anului 2020:

"Imaginea fluxului de Bitcoin continuă să se deterioreze și indică o retragere continuă a investitorilor instituționali. În ultima lună, piețele futures de Bitcoin au cunoscut cea mai abruptă și mai susținută lichidare, de când a început ascensiunea Bitcoin în octombrie anul trecut."

În ciuda evidențierii ultimei inversări de tendință a aurului în detrimentul Bitcoin, JPMorgan își menține în continuare prognoza anterioară, potrivit căreia, Bitcoin este pe cale să atingă 140k $ pe termen lung. "Acest preț de 140k $ ar trebui privit ca o țintă teoretică pe termen lung, presupunând o convergență a volatilității Bitcoin cu cea a aurului și o egalizare a alocărilor de Bitcoin cu cea a aurului în portofoliile investitorilor".

Potrivit JPMorgan, valoarea justă actuală a Bitcoin, bazată pe un raport de volatilitate între Bitcoin și aur, ar fi un sfert din 140k $, adică 35k $. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.