Știri crypto & Bitcoin - Viitoarea funcție Apple iPhone va oferi comercianților o modalitate de a accepta plăți crypto - JPMorgan estimează "valoarea reală" a Bitcoin la 38K dolari – 16-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Viitoarea funcție Apple iPhone va oferi comercianților o modalitate de a accepta plăți crypto - JPMorgan estimează "valoarea reală" a Bitcoin la 38K dolari – 16-06-2022

Viitoarea funcție Apple iPhone va oferi comercianților o modalitate de a accepta plăți crypto

Apple a anunțat că intenționează să lanseze Tap to Pay pentru iPhone, o nouă funcție care transformă efectiv smartphone-ul într-un dispozitiv de punct de vânzare pentru întreprinderi și comercianți. Deci, care sunt avantajele pentru crypto?

Anunțul explică faptul că, cu Tap to Pay, comercianții care dețin un iPhone primesc plăți contactless prin utilizarea dispozitivelor lor mobile ca un aparat de punct de vânzare, datorită  NFC.

Potrivit Apple, funcția Tap to Pay, care va fi lansată în curând, va extinde suportul pentru "Apple Pay, carduri de credit și de debit contactless și alte portofele digitale". Practic, aceasta înseamnă că, dacă Apple nu pune o barieră directă pentru aceasta, clienții care folosesc Coinbase Card, Crypto.com Visa Card sau un card de plăți similar vor putea să își folosească criptomonedele pe care le dețin pentru a face plăți prin intermediul Tap to Pay.

În timp ce Apple a anunțat Stripe, o fintech irlandezo-americană, ca fiind prima platformă care va oferi funcția Tap to Pay pe iPhone, compania a precizat că "alte platforme și aplicații de plată vor urma în cursul acestui an".

În august 2021, exchange-ul crypto, Coinbase, s-a integrat cu Apple Pay și Google Pay, permițând utilizatorilor să achiziționeze active crypto pe platforma sa. După cum a fost raportat, mișcarea a permis clienților cu sediul în Statele Unite să achiziționeze criptomonede folosind carduri de debit și de credit emise de bănci prin intermediul platformei de plăți mainstream, Apple Pay.

În iunie 2021, Coinbase a lansat Coinbase Card, permițând utilizatorilor să cheltuiască criptomonede prin intermediul mijloacelor principale:

"Coinbase va converti automat toate criptomonedele în dolari americani și va transfera fondurile pe cardul Coinbase (mai puțin comisioanele de conversie) pentru a le utiliza în achiziții și retrageri de la bancomat". (Sursa EN)

JPMorgan estimează "valoarea reală" a Bitcoin la 38K dolari

În contextul în care Bitcoin (BTC) a înregistrat o revenire semnificativă a prețului de la începutul lunii februarie, analiștii JPMorgan au sugerat că "valoarea reală" a BTC este de fapt mai mică decât prețul său de piață.

Nivelul actual al valorii reale pentru BTC este de aproximativ 38.000 de dolari, au declarat strategii JPMorgan în cea mai recentă notă pentru investitori a băncii. Conduși de analistul de piață crypto al JPMorgan, Nikolaos Panigirtzoglou, strategii au estimat "valoarea reală" pe baza faptului că Bitcoin este de aproape patru ori mai volatil decât aurul.

"Valoarea reală" a Bitcoin ar crește la 50.000 de dolari într-un scenariu în care nivelul de volatilitate se reduce la trei ori, au sugerat strategii, adăugând:

"Cea mai mare provocare pentru Bitcoin în viitor este volatilitatea sa și ciclurile de creștere și descreștere care împiedică adoptarea instituțională în continuare".

La momentul redactării acestui articol, BTC se tranzacționa în jurul valorii de 43.000 de dolari, sau cu 12% mai mult decât "valoarea reală" sugerată de JPMorgan. Anterior, Bitcoin se apropia de 45.000 de dolari, ajungând la aproximativ 44.900 de dolari, potrivit datelor de la CoinGecko.

Deși sunt pesimiști în ceea ce privește "valoarea reală" actuală a Bitcoin, strategii JPMorgan prevăd în continuare că BTC va depăși într-o zi cu mult 100.000 de dolari. Potrivit raportului, ținta teoretică pe termen lung a lui Panigirtzoglou pentru Bitcoin se situează la 150.000 de dolari, față de 146.000 de dolari prognozați în ianuarie 2021. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.