Știri crypto & Bitcoin - Vitalik Buterin – NFT-urile pot fi un bun social, nu doar un cazinou pentru celebritățile bogate - Fidelity – majoritatea managerilor de active încă sunt în „modul de educație” crypto – 01-06-2021

Co-creatorul Ethereum, Vitalik Buterin consideră că NFT-urile pot fi aplicate unor cazuri relevante din punct de vedere social, precum organizațiile caritabile și ...

Știri crypto & Bitcoin - Vitalik Buterin – NFT-urile pot fi un bun social, nu doar un cazinou pentru celebritățile bogate - Fidelity – majoritatea managerilor de active încă sunt în „modul de educație” crypto – 01-06-2021

Vitalik Buterin – NFT-urile pot fi un bun social, nu doar un cazinou pentru celebritățile bogate

Co-creatorul Ethereum, Vitalik Buterin consideră că NFT-urile pot fi aplicate unor cazuri relevante din punct de vedere social, precum organizațiile caritabile și finanțarea bunurilor publice, dar nu atâta vreme cât tehnologia încă este privită ca „un cazino de care beneficiază celebritățile deja îmbogățite.”

Autorul Cărții Albe a Ethereum a afirmat că există puțină valoare socială în ajutarea unor celebrități precum Elon Musk, să mai câștige încă 1 milion $ în conturile lor bancare, din vânzarea de NFT-uri. Dar acesta consideră că, cu susținere și coordonare, tokenii nefungibili ar putea avea un impact semnificativ asupra unor alte arii ale societății.

În cadrul unei postări intitulate „Cea mai importantă resursă rară este legitimitatea,” Buterin a spus că atenția publicului și resursele sunt adesea alocate pentru ceea ce percep cei mai mulți oameni ca fiind legitim.

„Un tipar de acceptare de ordin superior. Un rezultat într-un anumit context social este legitim în cazul în care persoanele din acel context social acceptă majoritar și își joacă rolul în adoptarea acelui rezultat, iar fiecare persoană în parte face aceasta, pentru că se așteaptă la rândul său ca și ceilalți să facă același lucru.”

„Dacă toată lumea este de acord că un NFT este interesant, iar altul nu, atunci oamenii vor prefera cu siguranță achiziția primului, deoarece ar avea atât valoare mai mare în scopul de a se lăuda, cât și pentru mândria personală de a îl deține, și deoarece ar putea fi revândut pentru mai mult, pentru că toată lumea gândește în același mod.” (Sursa EN)

Fidelity – majoritatea managerilor de active încă sunt în „modul de educație” crypto

Michael Derbin, director al Fidelity Institutional consideră că multor administratori de averi și consilieri financiari încă le lipsesc cunoștințele necesare, atunci când vine vorba despre activele digitale.

În timp ce unii manageri de averi au devenit deja „sofisticați”și „confortabili” cu criptomonedele și tehnologia care stă la baza acestora, mulți alții sunt rămași în urmă. În cadrul unui interviu pentru Reuters Digital Asset Week, Derbin a menționat că:

„Aceștia știu ce fac și mai important decât atât, investitorii lor finali știu ce fac – dar majoritatea încă sunt în modul de educație.”

Fidelity Institutional este o divizie a Fidelity Investments, ale cărei 9.8 trilioane $ în active administrate (după cum a fost declarat la sfârșitul anului 2020) o fac unul dintre managerii de investiții de top, ai lumii. A fost de asemenea printre primele care au luat criptomonedele în serios, lansând o subsidiară axată pe noua clasă de active, încă din toamna anului 2018.

În timp ce lipsa cunoștințelor rămâne de actualitate printre managerii financiari, Derbin a subliniat faptul că cererea pentru active digitale printre marii investitori a crescut. Tesla și BNY Mellon sunt doar două dintre cele mai recente nume care s-au aventurat în spațiul crypto, pe durata unui sezon bull istoric, pentru Bitcoin (BTC).  În ultimul an, criptomoneda de top a crescut în valoare de șapte ori și a fost tranzacționată pentru un maxim de 61 200k luna trecută. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.