Știri crypto & Bitcoin - Volumul tranzacțiilor din rețeaua Bitcoin depășește American Express - Fidelity - Bitcoin este o "formă superioară de bani” – 28-05-2022

Știri crypto & Bitcoin - Volumul tranzacțiilor din rețeaua Bitcoin depășește American Express - Fidelity - Bitcoin este o "formă superioară de bani” – 28-05-2022

Volumul tranzacțiilor din rețeaua Bitcoin depășește American Express

O nouă cercetare a constatat că volumul anual al tranzacțiilor pe rețeaua Bitcoin l-a depășit pe cel al unor rețele de carduri bine cunoscute, precum American Express (AmEx) și Discover, în cursul anului 2021.

Raportul "NYDIG Research Weekly" a declarat că Bitcoin a procesat plăți în valoare de 3 trilioane de dolari în cursul anului 2021, plasându-se peste rețelele populare de carduri de credit American Express (1,3 trilioane de dolari) și Discover (0,5 trilioane de dolari).

Autorii raportului, Greg Cipolaro, șeful global al departamentului de cercetare al NYDIG, și Ethan Kochav, analist de cercetare, au constatat, de asemenea, că rețeaua Bitcoin a decontat un volum de tranzacții mai mare în primul trimestru din 2021 decât "toate rețelele de carduri de credit combinate pentru întregul an".

"Aceasta este o creștere uimitoare, în opinia noastră, pentru o rețea de plăți care tocmai a împlinit 13 ani", au scris ei. American Express a emis primul său card în 1958, iar Discover în 1985.

Cu toate acestea, rețeaua Bitcoin mai are încă un drum de parcurs înainte de a ajunge din urmă Visa și Mastercard, care au procesat tranzacții în valoare de 13,5 trilioane de dolari și, respectiv, 7,7 trilioane de dolari.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că studiul a luat în considerare doar valoarea în dolari americani a volumului de tranzacții și nu numărul real de tranzacții. Prin urmare, este probabil ca majoritatea tranzacțiilor cu Bitcoin (BTC) să fi fost pur și simplu utilizatori care își cumpărau, schimbau și vindeau BTC, mai degrabă decât să îl folosească pentru a plăti ceva.

În timp ce creșterea volumului de tranzacții Bitcoin nu a fost întotdeauna liniară de la an la an, Cipolaro și Kochav au declarat că "a ținut pasul într-un ritm torid atunci când se analizează ratele de creștere anuală compusă pe 5 ani". (Sursa EN)

Fidelity - Bitcoin este o "formă superioară de bani”

Fidelity, gigantul multinațional de brokeraj, a lansat un document despre Bitcoin (BTC) intitulat Bitcoin First. Furnizorul de servicii financiare solicită ca BTC să fie tratat separat de restul activelor digitale.

Documentul susține că BTC este fundamental diferit de sutele de alte active digitale care se tranzacționează pe piață și că niciun alt activ digital nu are șanse să depășească criptomoneda de top "ca bun monetar".

Documentul lui Fidelity a numit Bitcoin o formă superioară de bani, mai degrabă decât o simplă tehnologie. Este cea mai "sigură, descentralizată formă de activ și orice "îmbunătățire" se va confrunta în mod necesar cu compromisuri". În document se poate citi:

"Bitcoin posedă în mod clar o mulțime de calități bune ale banilor, combinând raritatea și durabilitatea aurului cu ușurința de utilizare, depozitare și transportabilitate a fiatului."

Furnizorul global de servicii financiare consideră că BTC posedă toate calitățile pentru a fi o formă solidă de bani, deoarece nu are o organizație care să o administreze și nu plătește dividende sau are fluxuri de numerar. Raritatea și natura descentralizată a Bitcoin nu fac decât să se adauge proprietăților sale de a fi un instrument monetar perfect.

"Nu vom fi atât de îndrăzneți încât să prezicem că va exista vreodată o singură monedă, dar credem că un singur bun monetar va ajunge să domine ecosistemul activelor digitale datorită efectelor foarte puternice ale rețelelor." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.