Știri crypto & blockchain - 81% dintre directorii din domeniul financiar spun că blockchain a devenit un fenomen general: Sondaj - Visa investește 150.000 de dolari în activul NFT CryptoPunk – 24-12-2021

Blockchain, tehnologia care stă la baza criptomonedelor, precum Bitcoin (BTC), a câștigat deja popularitate, potrivit directorilor financiari la nivel mondial chestionați de firma de audit, Deloitte, una dintre cele patru mari companii de audit.

Știri crypto & blockchain - 81% dintre directorii din domeniul financiar spun că blockchain a devenit un fenomen general: Sondaj - Visa investește 150.000 de dolari în activul NFT CryptoPunk – 24-12-2021

81% dintre directorii din domeniul financiar spun că blockchain a devenit un fenomen general: Sondaj

Blockchain, tehnologia care stă la baza criptomonedelor, precum Bitcoin (BTC), a câștigat deja popularitate, potrivit directorilor financiari la nivel mondial chestionați de firma de audit, Deloitte, una dintre cele patru mari companii de audit.

Potrivit "2021 Global Blockchain Survey"realizat de Deloitte, 81% dintre directorii din industria serviciilor financiare (FSI) consideră că tehnologia blockchain este "scalabilă pe scară largă" și a ajuns la o adoptare generalizată.

Raportul a interogat 1.280 de profesioniști FSI cu sediul în Brazilia, China, Germania, Hong Kong, Japonia, Singapore, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit și Statele Unite. Sondajul a acoperit respondenții din rândul FSI, care aveau "cel puțin o înțelegere generală" a blockchain și a criptomonedelor, precum și "Pionierii FSI", sau respondenții care au implementat deja instrumente blockchain în activitatea sau producția lor.

Aproximativ 73% dintre respondenții sondajului și-au exprimat îngrijorarea că firma lor ar pierde oportunitatea de a obține un avantaj competitiv dacă nu adoptă blockchain sau activele digitale. În rândul pionierilor FSI, nu mai puțin de 97% dintre respondenți au indicat că aplicațiile blockchain sunt esențiale pentru ca afacerea lor să rămână competitivă.

În ciuda sondajului care evidențiază poziția optimistă a FSI în ceea ce privește blockchain și activele digitale, 71% dintre respondenții sondajului au indicat că securitatea cibernetică este cea mai mare barieră în calea adoptării pe scară mai largă a activelor digitale. În rândul Pionierilor FSI, 73% dintre respondenți au specificat că barierele de reglementare reprezintă principalul obstacol care împiedică adoptarea crypto. În rândul respondenților în general, 65% au descris infrastructura financiară tradițională existentă ca fiind cel mai mare obstacol în calea adoptării generalizate a blockchain. (Sursa EN)

Visa investește 150.000 de dolari în activul NFT CryptoPunk

Gigantul cardurilor de credit, Visa, a făcut un salt substanțial în ceea ce privește apariția sa în spațiul tokenilor nefungibili (NFT), cu o achiziție în valoare de 150.000 $ a unui CryptoPunk, colectivul de lucrări de artă digitală care a fost pionier în cultura mainstream a spațiului, în 2017.

Într-un anunț publicat pe blog, Cuy Sheffield, șeful departamentului de crypto la Visa și autoproclamat entuziast al NFT, și-a împărtășit opiniile cu privire la valoarea achiziționării de active NFT în economia digitală, la creșterea vastă a pieței în ultimii ani, precum și la stimulentele comerciale ale Visa în această investiție.

Sheffield a afirmat: "Pentru a ne ajuta clienții și partenerii să participe, avem nevoie de o înțelegere directă a cerințelor de infrastructură pentru ca un brand global să achiziționeze, să stocheze și să valorifice un NFT."

"Capacitatea de a urmări și de a valorifica un activ digital în mai multe medii ar putea însemna noi oportunități interesante în domeniul ticketing-ului, al jocurilor de noroc, al muzicii, al artei și nu numai",a continuat el.

Visa a achiziționat CryptoPunk 7610 - o figurină feminină cu creastă, ochi verzi de clovn și ruj - care a fost revendicată pentru prima dată la 23 iunie 2017 și vândută pentru prima dată o lună mai târziu pentru suma infimă de 0,6 Ether (ETH) (114 $ la momentul respectiv).

Utilizând caracteristica nativă a blockchain-ului de open ledger, se poate vedea că bunul nou achiziționat de Visa a fost cumpărat pentru 49,50 ETH, echivalentul a 149.939 de $. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.