Știri crypto & blockchain - ADDX strânge 58M $ pentru a reduce de 10 ori investițiile private minime prin smart contracts - eBay lansează prima colecție NFT pentru cumpărătorii mainstream non-crypto

Știri crypto & blockchain - ADDX strânge 58M $ pentru a reduce de 10 ori investițiile private minime prin smart contracts - eBay lansează prima colecție NFT pentru cumpărătorii mainstream non-crypto

ADDX strânge 58M $ pentru a reduce de 10 ori investițiile private minime prin smart contracts

ADDX, o platformă de valori mobiliare digitale bazată pe blockchain și pe smart contracts din Singapore, a strâns 58 de milioane de dolari de la instituții financiare tradiționale, pentru a-și finanța obiectivul de a reduce dimensiunile minime ale investițiilor private prin intermediul tokenizării și fracționării.

Autoritatea monetară din Singapore reglementează ADDX ca o bursă de valori mobiliare digitale, care urmărește să democratizeze piețele private. La runda de finanțare de pre-serie B au participat Stock Exchange of Thailand (SET), UOB, Hamilton Lane, listată pe Nasdaq, și Krungsri Bank din Thailanda, ceea ce a dus totalul fondurilor strânse de ADDX la aproximativ 120 de milioane de dolari.

După cum se explică în anunț, ADDX folosește tehnologia blockchain și smart contracts pentru a tokeniza și fracționa piețele private, inclusiv capitaluri proprii pre-IPO, capitaluri private, precum și fonduri de acoperire și obligațiuni. ADDX poate reduce dimensiunile minime ale investițiilor minime pentru astfel de investiții private prin intermediul tokenizării.

Potrivit ADDX, platforma reduce efectiv pragul minim de investiție al piețelor private de la 1 milion de dolari la 10.000 de dolari. În plus, ca parte a investiției, SET devine îndreptățit să numească un membru al consiliului de administrație al ADDX.

În plus, ADDX intenționează să redirecționeze o parte din ultimele fonduri către alte inițiative strategice, cum ar fi extinderea parteneriatelor cu emitenții și sprijinirea lansării ADDX Advantage, un serviciu de piață privată pentru managerii de averi.

Printre acționarii actuali ai ADDX se numără SGX, Heliconia Capital, Development Bank of Japan, Japan Investment Corporation, Tokai Tokyo, Kiatnakin Phatra și Hanwha Asset Management. (Sursa EN)

eBay lansează prima colecție NFT pentru cumpărătorii mainstream non-crypto

Gigantul de comerț electronic, eBay, a lansat oficial primii săi tokeni nefungibili (NFT) cu o serie de obiecte de colecție tokenizate care îl înfățișează pe Wayne Gretzky, legenda Ligii Naționale de Hochei.

Colecția NFT înfățișează versiuni animate ale lui Gretzky, care au fost inspirate de coperțile revistei Sports Illustrated. Acestea sunt disponibile în patru niveluri diferite de raritate, inclusiv verde la 299 de ediții fiecare, aur la 199, platină la 99 și diamant la 15.

Colecția este pusă acum în vânzare pe piața eBay. Cu toate acestea, nivelurile de diamant, platină și aur, în ediție limitată, în valoare de 1.500 de dolari, 100 de dolari și, respectiv, 25 de dolari, s-au vândut deja.

Potrivit anunțului făcut de eBay, colecția a fost dezvoltată în parteneriat cu platforma OneOf, axată pe protecția mediului, care susține mai multe "blockchains eficiente din punct de vedere energetic" pentru a oferi colecții NFT sustenabile.

EBay a permis inițial listările NFT pe la jumătatea anului 2021, dar nu a integrat tehnologia blockchain pentru a susține vânzările pe piața sa. În ceea ce privește această lansare oficială, utilizatorii primesc un link de răscumpărare prin intermediul mesageriei din platformă, sau prin e-mail, pentru a-și primi NFT în afara platformei.

NFT-urile au fost emise pe platforma de scalare Ethereum Polygon și pot fi puse în vânzare pentru tranzacționare secundară pe OneOf.

Cu toate acestea, tranzacțiile secundare pentru NFT pe OneOf au fost minime până în prezent, doar trei utilizatori listând tokeni de platină, la un preț minim de 199 de dolari, în timp ce un utilizator a listat un NFT de aur la 69 de dolari.

Comentând această lansare Dawn Block, a declarat că tehnologia NFT "revoluționează spațiul obiectelor de colecție" și a subliniat că firma dorește să aducă NFT-urile la colecționarii obișnuiți din întreaga lume:"Prin parteneriatul nostru cu OneOf, eBay face acum ca râvnitele NFT să fie mai accesibile pentru o nouă generație de colecționari de pretutindeni. Acest lucru se bazează pe angajamentul nostru de a oferi obiecte de mare pasiune și valoare ridicată comunității eBay de cumpărători și vânzători". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.