Știri crypto & blockchain - Agenții iranieni de servicii secrete vizează crypto miners ilegali - Chiliz intră în circuit cu fan tokeni pentru Formula 1 – 23-08-2021

Guvernul iranian folosește ofițeri de informații pentru a găsi și opri fermele de mari dimensiuni care au fost înființate pentru a mina criptomonede precum Bitcoin (BTC), a relatat Bloomberg.

Știri crypto & blockchain - Agenții iranieni de servicii secrete vizează crypto miners ilegali - Chiliz intră în circuit cu fan tokeni pentru Formula 1 – 23-08-2021

Agenții iranieni de servicii secrete vizează crypto miners ilegali

Guvernul iranian folosește ofițeri de informații pentru a găsi și opri fermele de mari dimensiuni care au fost înființate pentru a mina criptomonede precum Bitcoin (BTC), a relatat Bloomberg.

Agenția de știri a studenților iranieni a relatat mărturia unui coordonator de distribuție de la un operator de rețea de stat, care a declarat că Ministerul de Informații a început să înființeze comitete în întreaga țară pentru a găsi și confisca fermele de minare de criptomonede.

Recent, Iranul și-a intensificat eforturile de a reduce minarea ilicită de criptomonede, după ce rețelele de electricitate ale națiunii au început să se clatine din cauza consumului intens. Operatorul de stat al rețelei de energie, Tavanir, a fost nevoit să restricționeze alimentarea cu energie electrică în anumite părți ale țării din cauza creșterii consumului de energie de către miners, ceea ce a dus la întreruperi de curent și la stingerea iluminatului stradal.

Nu doar eforturile la scară largă sunt cele pe care oficialii iranieni sunt dornici să le oprească. Un purtător de cuvânt al Ministerului Energiei din această țară le-a reamintit recent cetățenilor că minarea crypto la domiciliu este, de asemenea, ilegală și că oricine este prins făcând acest lucru se va confrunta cu amenzi mari dacă este prins.

Minarea de criptomonede este considerată o activitate industrială legitimă în Iran. Aceasta face obiectul unei licențe, iar prețul energiei electrice utilizate în acest proces este reglementat de guvern. Un purtător de cuvânt al Ministerului iranian al Energiei, Mostafa Rajabi, a declarat că până la 87% din minarea de criptomonede din Iran este considerată ilegală. (Sursa EN)

Chiliz intră în circuit cu fan tokeni pentru Formula 1

Popularul "fan token" de recompensă și de implicare în blockchain, Chiliz, a înregistrat o nouă victorie, semnând cu două echipe de curse europene populare.

Într-un comunicat de presă, Socios.com - o aplicație de tokeni pentru fani, construită pe Chiliz - a anunțat că Aston Martin Cognizant și Alfa Romeo Racing au fost ultimele care au lansat tokeni pe platformă. Tokenii pentru fani au fost folosiți pentru a distribui produse, pentru a crea campanii de marketing cu realitate augmentată și, în anumite cazuri, pentru a permite fanilor să voteze lucruri precum uniformele echipelor - un activ de nișă care a adus venituri de peste 150 de milioane $ pentru Socios.

Echipele de Formula 1 nu au fost singurele victorii pentru Chiliz, deoarece se alătură echipei Roush Fenway Racing din NASCAR. Echipele se numără printre primele echipe de curse auto procesionale care experimentează tehnologia blockchain - parte a unui număr tot mai mare de sporturi și organizații care folosesc această tehnologie pentru a se conecta mai bine cu fanii.

"Săptămâna trecută, într-o singură zi, am anunțat cinci parteneriate - din trei sporturi diferite, pe trei continente - iar acum am continuat acest impuls în mod convingător", a declarat Alex Dreyfus, CEO-ul Chiliz, într-un comunicat de presă. "În următorii câțiva ani, o generație de fani pasivi se va transforma în fani activi. Această tranziție va avea loc prin implicarea tranzacțională a fanilor pe platforma noastră."

În timp ce Chiliz a acaparat în mod eficient piața de tokeni pentru fani, mai multe platforme continuă să se lupte pentru spațiul NFT-urilor, al suvenirurilor și al obiectelor de colecție. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.